image
Getty Images

Bagagelabels: dit hoort er wel en niet op

Het is een herkenbare nachtmerrie voor alle reizigers: je staat bij de bagageband en je koffer is nergens te bekennen. Met de juiste bagagelabels kun je dat fiasco voorkomen!

Wist je dat de verkeerde bagagelabels ervoor kunnen zorgen dat je koffer juist op de verkeerde plek terecht komt? Met deze supersimpele stappen kun je de kans dat je een koffer kwijtraakt flink verlagen:

1 Zet altijd je naam, e-mailadres en telefoonnummer op je bagagelabel

Zo raak je nooit je koffer kwijt: zet je naam, e-mailadres en telefoonnummer op je bagagelabel. Foto: Getty Images

Stap één: zet altijd, maar dan ook altijd je naam, emailadres en telefoonnummer op je bagagelabel. Zo kunnen vliegtuigmaatschappijen gemakkelijk bepalen welke ongeduldige passagier al een uur heel chagrijnig op haar koffer staat te wachten.


2. Houd je straat en huisnummer voor jezelf

Het kan geen kwaad om naast je persoonlijke gegevens te vermelden in welke stad je woont (al is dat niet nodig), maar zorg er in ieder geval voor dat je nooit je straat en huisnummer op je bagagelabel zet. Zo laat je vervelende schurken met snode plannetjes heel duidelijk weten dat je de komende tijd niet thuis bent. Het enige wat nog erger is dan je koffer kwijtraken is thuiskomen in een leeggeroofd huis.


3. Zorg dat er geen vlag op je koffer staat

Zo voorkom je bagagediefstal: plak geen vlag op je koffer. Foto: Getty Images

Ben je een ontzettend trotse Nederlander die er niet voor terugdeinst om zijn vaderlandse liefde van de daken af te schreeuwen? Houd je op het vliegveld toch een beetje in. Het is geen slimme zet om een vlag van een welvarend land op je koffer te plakken, zeker niet bij lange vluchten en meerdere overstappen. Zo maak je van je koffer een héél makkelijk doelwit.

Bagage verloren of vernield op het vliegveld? Volg dit handige stappenplan!

4. Maak een foto van je koffer

Dit is een ‘preventieve maatregel’ die iedereen zou moeten nemen: maak van te voren een foto van je koffer. Als een vliegtuigmaatschappij je koffer kwijtraakt, vragen ze meestal naar een gedetailleerde beschrijving. En je zult ongetwjfeld in staat zijn om te onthouden hoe je koffer eruit ziet, maar het is tien keer makkelijker om een foto te laten zien aan het personeel. Als je koffer langdurig kwijt is, kun je deze eventueel nog doorsturen via e-mail. Zorg daarnaast dat je ook de precieze afmetingen weet van je koffer, want dat is niet altijd af te lezen aan een foto.


5. Haal die onnodige stickers van je koffer af

Haal stickers van eerdere vluchten van je koffer af

Last but not least: al die kleurrijke stickers zien er misschien heel vrolijk uit, maar trek ze in godsnaam van je koffer af als je weer thuis ben. Sure, die schattige My Little Pony stickers op het koffertje van je nichtje mag je prima laten zitten, maar de stickers die het luchthavenpersoneel soms op je koffer plakt zijn echt niet handig. Daar staat vaak de bestemming van de vlucht op, en meerdere stickers kunnen voor onnodige verwarring zorgen bij het sorteren van je bagage.


Volg Columbus Travel op FacebookInstagramSpotify en/of YouTube en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.