image
Mitevisuals

De 8 mooiste slaapplekken in Extremadura, Spanje

Het toerisme dat elders niet meer weg te denken is, staat in het Spaanse Extremadura nog in de kinderschoenen. Ontdek de regio en overnacht bij een van de acht mooiste slaapplekken.

1. Finca Villa Juan in Ribera del Fresno

Ruime statige kamers in een zeventiende-eeuwse finca; dat vind je bij Villa Juan. In de ochtend drink je koffie in een beschutte binnentuin met een fontein, waterput en citroen- en sinaasappelbomen. Er is ook een gezamenlijke keuken. Achterom wacht een zwembad. Vanaf € 44 per nacht.


2. El Águila in Puebla de la Reina 

De zeventiende-eeuwse cortijo El Águila ligt op een afgelegen plek in de dehesas. Voel de ziel van Extremadura! Mooie appartementen met historische details. Er is ook een zwembad. € 130 per nacht.


3. El Baciyelmo in Trujillo El

El Baciyelmo is het paleisje van de Nederlandse Herman en zijn vrouw Karla. Via een rode poort en zestiende-eeuwse trap kom je bij zes origineel ingerichte designstudio’s. De nauwe tuin, met relaxfauteuils, hangmatten en een zwembad, maken het af. Vanaf ca. € 70 per nacht.


4. Casa Cancho in Trujillo

Houd jij van modern? Casa Cancho is een pas gerenoveerd full-service appartement aan de rand van het centrum, met in totaal vier woon­lagen. Vanaf € 94.


5. La Casita del Olivo in Hervás

Fris uitziend appartement in een oud jasje, dat is La Casita del Oliva. Het appartement inclusief keuken ligt op een ideale locatie in het oude hart van Hervás. Vanaf € 108 per nacht.


6. Aqua et Oleum in Trevejo

Aqua et Oleum is een fonkelnieuw boetiekhotel in een oude olijfmolen. De zes suites staan rond een binnentuin. Hier eet je fusiongerechten met lokale en Mexicaanse ingrediënten. Vanaf € 149 per nacht.


7. Paradores in heel Extremadura

Overnachten in stijl? Extremadura telt zeven paradores. Dit zijn klassieke staatshotels in kastelen, paleizen, kloosters en andere monumenten., vaak midden in de stad.


8. Casas Rurales in heel Extremadura

In vrijwel elk dorp is wel een casa rural te vinden. Goedkoop!


Lees ook:


Wil je de gehele reportage over Extremadura lezen? Bestel dan Columbus Travel editie 115 nu in de webshop.

Columbus Travel editie 115 | De mooiste winterzonbestemmingen

Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.