image
Getty Images

De beste tips voor Spanje van het gebaande pad

Zo ontdek je Spanje weg van de massa. Ga jij voor de Tabernawoestijn, voor kronkelende bergwegen en witte dorpjes. of breng je een bezoekje aan het beeldschone kustdorpje Moraira?

1. Voorbij de drukte in Andalusië

Frigiliana, Andalucië, CREDIT iStockFrigiliana, Andalusië. Foto: iStock

Columbus-redacteur Vellah Bogle ontdekt kronkelende bergwegen en witte bergdorpjes buiten de gebaande paden Ronda is na de grote steden de populairste bezienswaardigheid van Andalusië en een vaste stop op de toeristische ronde door de regio. Niet het stadje zelf, maar de route ernaartoe maakte op mij echter de meeste indruk. De A-366 tussen Coín en Ronda kronkelt langs het bosrijke natuurpark Sierra de las Nieves en door steeds wisselende werelden: boerengehuchten, uitgestrekte velden, witte bergdorpen, een maanlandschap en een bergroute met spectaculaire uitzichten. Ook aan de andere kant van Málaga, ten oosten ervan, vind je de zo kenmerkende witte dorpen in mudejarstijl. Het kustplaatsje Nerja heeft met zijn sfeervolle en witgekalkte centrum aan belangstelling geen gebrek en wordt vooral in de zomer overlopen. Als je die drukte liever wil mijden rijd je een kwartiertje het binnenland in. Daar ligt het witte dorpje Frigiliana. Klim en klauter naar boven over de vele trappen, voorbij blauwe deurtjes en dorpelingen op pakezels, en plof neer op een van de vele gezellige terrasjes met uitzicht over het dorp, de velden en de zee in de verte. Frigiliana is niet zozeer ontoeristisch. Maar echt druk zal het er voorlopig niet worden.


2. Voorbij de drukte in de Tabernawoestijn in Andalusië

Tabernawoestijn. Foto Getty ImagesTabernawoestijn. Foto: Getty Images

Instagrammer de4roosjes tipt de Bardenas Reales, een semiwoestijn in Navarra. Je komt erdoorheen als je doorsteekt van Barcelona naar Pamplona.


3. Voorbij de drukte aan de Costa Blanca 

Moraira - Spanje CREDIT LunamarinaMoraira in Spanje, Foto: Lunamarina

Instagrammer Huntersvoyage tipt Moraira, een mondain en beeldschoon kustdorpje ten noorden van Calpe.Ben je benieuwd naar nog meer van dit soort handige tips? In Columbus Travel editie 107 vind je onze top 20 greatest hits voor Europa plus tips voor de grote steden buiten het gebaande pad!

Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!