image
Vellah

Parijs weg van de massa in 4 tips

Hoe ervaar je de populaire Franse toeristenstad Parijs als een local? We vroegen het aan de mensen die er wonen! Ontdek hieronder de leukste adressen die alleen zij kennen. 

Bezoek de stadswijngaard Clos Montmartre


Wist je dat Parijs in de middeleeuwen tot de grootste wijnregio’s van Europa behoorde? Clos Montmartre, in het hart van de kunstenaarswijk, is een van de vijf overgebleven wijngaarden in het centrale deel van de stad. Al in de tiende eeuw werd hier wijn verbouwd. Boek een rondleiding met degustatie, € 35 p.p. Voor groepen check je hier. Gespot door Alix Mengin.


Dompel je onder in de stadsoase Jardin Catherine-Labouré


In Jardin Catherine-Labouré, een voormalige kloostertuin in het zevende arrondissement, kun je heerlijk rondstruinen tussen de appel- en kersenbomen en wijnstokken, en door de Jardin du Potager, de oude moestuin. Op woensdagen geeft een lokale vereniging workshops aan kinderen, over het belang van natuurbehoud. Gespot door Alix Mengin.


Zoek vaste grond in Museumschip Fondation Louis Vuitton


Ver van de toeristische trekpleisters, in het zestiende arrondissement, staat een gebouw dat voor sommigen net zo opwindend zal zijn als de handtassen van zijn naamgever: Fondation Louis Vuitton. De kunstruimte werd ontworpen door niemand minder dan Frank Gehry en lijkt vanbuiten op een schip. Ieder jaar worden hier twee tijdelijke tentoonstellingen georganiseerd. Vanaf het dakterras zie je niet alleen het zakendistrict La Defénse, maar ook de Eiffeltoren liggen. Gespot door Eloïse Cirak.


Creëer je eigen bioscoopavond in Le Grand Rex


Le Grand Rex is de koning van het Europese bioscoopimperium. De grootste bioscoop van het continent biedt plaats aan 2700 paar billen en beschikt over een scherm van driehonderd vierkante meter. In La Grande Salle worden niet alleen oude en nieuwe blockbusters getoond, maar ook concerten en speciale evenementen, zoals La Féérie des Eaux, een magische water- en lichtshow. Kijk ook eens omhoog; op het plafond flikkeren honderden sterren en het oriëntaalse decor wekt de indruk dat je boven de daken uitkijkt. Voor € 13,50 kun je je laten rondleiden. Gespot door Juliette Dubois.


Benieuwd naar nog meer adresjes van locals? We verzamelden 23 insidertips voor de populairste steden van Europa in Columbus Travel editie 107!


 

Nog meer reisinspiratie? Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!