image
Vellah

Rome weg van de massa in 3 tips

Hoe ervaar je de populaire Italiaanse toeristenstad Rome als een local? We vroegen het aan de mensen die er wonen! Ontdek hieronder de leukste adressen die alleen zij kennen.

Levensechte fresco’s in Palazzo Massimo


Op de tweede verdieping van het museum Palazzo Massimo vind je een reconstructie van de formele eetzaal uit de villa van Livia, de vrouw van keizer Augustus. De fresco’s zijn zo gedetailleerd dat ze de illusie wekken dat je je in de buitenlucht bevindt, tussen de bloemen, vruchten en vogels. Een van de sereenste plekken in heel Rome, € 10 p.p. Gespot door Alexandra Turney.


Bier en buffet in l'Oasi della Birra


L’Oasi della Birra aan Piazza Testaccio is onmiskenbaar Italiaans: de obers zijn luidruchtig, de tafelkleden geblokt en als je hier ’s avonds laat komt, deel je je tafeltje met amicale Romeinen. Voor een vaste prijs van € 10 p.p. mag je lopend langs het buffet. Gespot door Rudy Di Giacomo.


Traditionele pastagerechten bij Betto e Mary


Dat niet iedereen op de hoogte was van de dresscode in Betto e Mary, blijkt wel uit de vele geconfisqueerde stropdassen aan de muur. Laat je stropdas dus vooral thuis — maar je eetlust niet. Het met krijt geschreven dagmenu bestaat meestal uit grote porties vlees of pasta. Gespot door Alexandra Turney.


Benieuwd naar nog meer adresjes van locals? We verzamelden 23 insidertips voor de populairste steden van Europa in Columbus Travel editie 107!


 

Nog meer reisinspiratie? Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!