image
Vellah

Venetië weg van de massa in 3 tips

Hoe ervaar je de populaire Italiaanse toeristenstad Venetië als een local? We vroegen het aan de mensen die er wonen! Ontdek hieronder de leukste adressen die alleen zij kennen. 

Vintage vondsten op het San Maurizioplein


Boeken, kandelaars, ansichtkaarten, leren schoenen, zakhorloges, tapijten en andere vintage vondsten. Vijf weekenden per jaar kun je op het San Maurizioplein over een antiekmarkt struinen. Gespot door Cecilia Staiano.


Fascistische architectuur van het Santa Lucia-station


Het Santa Lucia-station werd onder het bewind van Benito Mussolini, de dictator die het fascisme introduceerde, grondig verbouwd. Daal af van de trappen buiten het station, draai je om en neem een momentje om de architectuur, met zijn rechte lijnen en strakke hoeken, in je op te nemen. Gespot door Stacy Gibboni.


Cultureel avondje uit bij Osteria da Filo


Osteria da Filo zou een verplichte stop moeten zijn voor iedereen die Venetië bezoekt. Ik ga er graag heen om goede wijn te drinken en mijn favoriete cicchetti (hartige snacks) te eten. Er worden wekelijks livemuziekavonden georganiseerd. Gespot door Filippo Muraro.


Benieuwd naar nog meer adresjes van locals? We verzamelden 23 insidertips voor de populairste steden van Europa in Columbus Travel editie 107!


 

Nog meer reisinspiratie? Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!