image
Vellah

Wandelen en fietsen in Puglia: 7 tips

De Italiaanse regio Puglia leent zich er bij uitstek voor om te voet of per fiets verkend te worden. Wij gingen je voor en hebben de 7 beste fiets- en wandeltips voor je verzameld. Smaakt dat naar meer? Lees dan de hele reportage in Columbus Travel editie 107!

1. Verken het barokke centrum van Lecce

Lecce Foto: Getty ImagesLecce. Foto: Getty Images

Lecce is een gebaand pad, maar toch zeer de moeite waard. Een avondwandeling door deze prachtige barokke stad met zijn kalkstenen kerken, indrukwekkende paleizen en wegen bestraat met marmer is een must. Minder bekende maar even mooie alternatieven zijn Nardò en Martano.


1. Ga op pad met een herder

Schaapsherder Romolo CREDIT Louise ten HaveSchaapsherder Romolo CREDIT Louise ten Have

Wandel met Romolo, de herder uit onze Puglia-reportage in Columbus Travel editie 107, en zijn kudde langs de kust. Of ga laat in de middag bij hem op visite in zijn masseria. Hij zal je met open armen ontvangen. Navigeer naar 3F9C+7F Sante Cesarea Terme, nabij het dorpje Villaggio Paradiso.


3. Hike langs het ravijn nabij Gravina

Gravina brug in Puglia. Foto: Getty ImagesGravina-brug in Puglia. Foto: Getty Images

Steek vanuit Gravina de brug over die figureerde in de laatste James Bondfilm en maak een urenlange hike langs en door het nabije ravijn. Verken ook de vele grotten en rotskerken.


4. Ontdek verborgen stranden

Baia Dele Zagare in Puglia. Foto: Getty ImagesBaia Dele Zagare in Puglia. Foto: Getty Images

Parkeer je auto in het drukke kustplaatsje Torre Sant’Andrea en wandel langs de kust naar het zuidoosten. Onderweg passeer je mooie uitkijkpunten. Uiteindelijk kom je verstopte strandjes tegen.


5. Wandel door nationaal park Alta Murgia

Alta Murgia nationaal park. Foto: Getty ImagesAlta Murgia Nationaal Park. Foto: Getty Images

Nationaal park Alta Murgia beslaat een kaal en hooggelegen plateau en is een wandelparadijs. Hier kun je met gemak een dag hiken langs kastelen, zinkgaten en grotten.


6. Fiets door het Pugliaanse landschap

Fietsen in Puglia CREDIT Louise ten HaveFietsen in Puglia. Foto: Louise ten Have

Huur een fiets of e-bike in Cisternino of Locorotondo en verken het Pugliaanse landschap. Wij volgden een uitgestippelde fietsroute, de Ciclovia Acquedotto Pugliese, over een oud aquaduct en tussen de trulli door. In het verlengde van de route ligt Ashram Bhole Baba. Hier kun je een puja (offerceremonie) bijwonen, kirtan (mantra’s) zingen en gratis mee-eten.


7. Peddel tussen de olijfbomen

Olijfbomen in Puglia. Foto: Getty ImagesOlijfbomen in Puglia. Foto: Getty Images

Combineer je bezoek aan de verlaten tabaksplantage Borgo Cardigliano met een fietstocht door de olijfboomgaarden ten westen van Specchia, met zijn vele fotogenieke pajares (trulli zonder puntdak). 

Wil je meer te weten komen over Puglia? Lees dan de uitgebreide reportage 'Italië in optima forma' in Columbus Travel editie 107. Nu ook digitaal verkrijgbaar!

Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!