image
@With.Doors.Wide.Open

Op roadtrip met een Fiat Ducati: de beste mislukte huwelijksreis ooit

Toen de bruiloft − en dus ook de huwelijksreis − van Anne en Freek dankzij corona niet doorging, was dat het beste wat hen ooit overkwam. Het gespaarde geld werd in een Fiat Ducati uit 1999 gestoken, met volop tijd om hiervan de volmaakte camper te maken. De nieuwe kansen werden gevierd met een lange oefenhuwelijksreis naar Spanje.

Bestemmingen in Spanje

Spanje is een toeristisch land, maar jullie maakten volop gebruik van de kansen die corona jullie bood. Hoe was het om door Spanje te reizen in deze rare tijd?
Pas op moment van vertrek wisten we dat het Spanje zou worden, dat leek last minute de beste optie. Daar mocht veel meer dan in Nederland. De terrasjes waren open, je kon uit eten en als toerist werden we er omarmd — figuurlijk dan. Eigenlijk was het vooral een ervaring van heel veel vrijheid, ondanks de maatregelen die er golden. Die waren overigens niet altijd helemaal helder. Zelfs de politie kende de regels niet altijd. ‘Volgens mij mogen jullie hier nu niet zijn,’ kregen we te horen van een agent. ‘Ga voor de zekerheid vanmiddag maar ergens anders staan.’ Of ze lieten ons doorrijden zodra ze ons Nederlandse kenteken zagen, terwijl er officieel niet tussen regio’s gereisd mocht worden.

 


Plekken als het Alhambra en nationaal park Picos de Europa hadden jullie praktisch voor jezelf. Wat waren de mooiste ervaringen tijdens jullie oefenhuwelijksreis?
Spanje is zo’n groot land, met zóveel mooie plekken. We werden spontaan uitgenodigd door mensen in bergdorpjes, maar hebben ook een nieuwe favoriete stad: het wat ruwere Granada. Met graffiti op de muren en straten waar niet elke ochtend een bezemwagen doorgaat, zoals in Sevilla. Het dorpje Cadaqués in Catalonië, waar Salvador Dalí woonde, vonden we prachtig. Evenals Conil de la Frontera, waar we aan het strand kampeerden. Hier kun je uitstekend surfen. De natuur vonden we het mooist in nationaal park Picos de Europa in Asturië. Maar het meest bijzondere was eigenlijk dat we nu drie maanden in één land doorbrachten, terwijl we eerst een huwelijksreis door heel Zuid-Amerika hadden gepland. Als het ergens mooi was, bleven we gewoon een week langer. Slow travel, het in alle rust reizen zonder agenda, beviel ons wel!


Vaak vonden jullie heerlijke wildkampeerplekken in the middle of nowhere. Is dat moeilijk in Spanje?
Zolang je van de plaats waar je overnacht geen kampeerplek maakt, mag er best veel in Spanje. Dat houdt in ’s nachts geen stoelen of andere dingen buiten laten staan, geen levellers onder je wielen plaatsen en je afval netjes opruimen. Dan mag je gewoon in je camper slapen. Via de app Park4night vonden we prachtige locaties waar het gedoogd werd om te overnachten. Die app kost je een tientje per jaar en is gebaseerd op crowdsourcing: je kunt zelf mooie plekken toevoegen zodat anderen daarvan kunnen profiteren. Op die manier konden we elke week gemiddeld vijf nachten wildkamperen. Vooral in de provincie Alicante vind je de mooiste wilde plekken op stranden en kliffen.

 

Geen pandemie die jullie bruiloft voor eeuwig uit kan stellen: jullie zijn inmiddels getrouwd. Een gevalletje ‘En ze leefden nog lang en gelukkig’?
We hebben het drie maanden met elkaar uitgehouden op zes vierkante meter — als dat geen goede test was voor ons huwelijk! Onze huwelijksreis, al was die dan voor de bruiloft, hadden we achteraf op geen enkele andere manier willen invullen.


Volg de avonturen van Anne en Freek op Instagram: 

Lees ook de andere interviews met het beste van de Balkan, la douce France en meer ...


Wil je meer van dit soort tips? Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Kun je geen genoeg krijgen van de roadtripverhalen? Neem nu een mini-abonnement op Columbus Travel en ontvang 3 nieuwe edities mét ons Roadtrip-boek voor slechts € 19,95!