image
Getty Images

Dit zijn jullie 'happy moments & places' op vakantie!

Met Columbus Travel maak je elke maand kans op fantastische prijzen. In februari waren we op zoek naar jouw gelukkigste moment of plek op reis. Daarmee maakte je kans op twee vliegtickets naar Finland, het gelukkigste land ter wereld. En de winnende foto is bekend!

Waarom reizen we? Voor velen hangt dit samen met het vinden van een stukje persoonlijk geluk. Maar we vragen ons zelden af wat dit geluk precies inhoudt. Wat maakt onszelf als reiziger nou echt gelukkig? Welke specifieke landen en reiservaringen maken ons happy en waarom? Op die vragen proberen we antwoord te vinden in Columbus Travel editie 128, die begin april verschijnt. En daarom gingen we op zoek naar jullie happy place

And the winner is ... 

Daklak, Vietnam - door Yvonne de Bondt
Yvonne vertelt: 'Door Vietnam reizen had ik al een paar keer eerder gedaan, maar nog niet in de binnenlanden van het zuiden  in de plaats Daklak. Bij toeval vond ik een heel goede lokale Vietnamese fotograaf die een fotoshoot voor me regelde met een meisje in traditionele kleding. De zonsondergang, het meisje en de olifant kwamen precies goed uit  met de oude boom erbij, voor mij echt een geluksmoment.' Volg Yvonne op Instagram.

Het jury-oordeel: 'In één woord WOW. Dit is zo'n foto waarin vrijwel alles perfect is: de prachtige, machtige houding van de olifant in beweging, de positie van de zon, de boom die over hen heen torent ... Hier wil je zijn, dit wil je zelf beleven. Wij worden al gelukkig door alleen maar naar deze foto te kijken. Gefeliciteerd Yvonne, jij wordt beloond met de vliegtickets naar Finland!'

Daarnaast geven we nog 4 Columbus Travel-boeken 50 Ultieme Droomreizen weg. En dit zijn de runners-up!

2. Wadi Rum, Jordanië - door Sarah Schenk

Wadi Rum, Jordanië - door Sarah Schenk

Sarah vertelt: 'Wadi Rum in Jordanië biedt een betoverende combinatie van indrukwekkende landschappen, stilte, avontuurlijke activiteiten en een rijke culturele ervaring. Het is een plek waar je kunt ontsnappen aan de drukte van het dagelijkse leven en waar de magie van de woestijn je een diep gevoel van geluk kan schenken.'


3. Maras, Peru - door Jolien van Brabander

Maras, Peru - door Jolien van Brabander

Jolien vertelt: 'Oog in oog met de alpaca's en lama's in Maras, een dorpje op een uurtje rijden van Cusco in Peru. Nooit gedacht dat deze dieren zo konden poseren.' Volg Jolien op Instagram.


4. South Georgia, Antarctica - door Esther van der Stappen

South Georgia, Antarctica - door Esther van der Stappen

Esther vertelt: 'Koningspinguinskolonie op South Georgia! Als je tussen deze duizenden pinguins staat na een lange bootreis vanuit Argentinië, voel je je een ontzettend gelukkig mens.' Volg Esther op Instagram.


5. Minidima, Papoea-Nieuw-Guinea - door Meta Visser

Minidima, Papoea-Nieuw-Guinea - door Meta Visser

Meta vertelt: 'Dat liefde universeel is, laten deze twee vrouwen van de Graiku-stam zien. Deze spontane foto is genomen in de buurt van Minidima, Papoea-Nieuw-Guinea.' Volg Meta op Instagram.


De beste happy place-inzendingen worden gepubliceerd in Columbus Travel editie 128, die 9 april verschijnt en geheel in het teken staat van de gelukkigste reizen ter wereld. Wil jij ook kans maken op een gave prijs? Deze maand zijn we op zoek naar jouw favoriete plek binnen Nederland. De mooiste inzending wordt niet alleen beloond met een Teufel RADIO ONE t.w.v. €169,99, maar jouw foto wordt ook nog eens een maand lang in de Intercity's van NS getoond tijdens daluren én wordt gepubliceerd in het NS Dagje Uit-magazine en in de zomereditie van In Eigen Land.

Kijk alle inzendingen nog eens terug:

 

Nog even terugblikken onze Europese eilanden-fotowedstrijd in januari? Bekijk alle inzendingen én de winnaars!

Volg Columbus Travel op FacebookInstagram en/of YouTube en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.