image
Columbus Travel

Dit zijn de mooiste dronefoto's van 2023!

Met een drone zie je de wereld vanuit een nieuw en verrassend perspectief. Daarom organiseerden we samen met KIJK Magazine  en NS Dagje Uit de Dronefotowedstrijd 2023 en dat hebben we geweten! Er werden ruim 500 droneshots van veelal verbluffende kwaliteit in de categorie 'Binnenland' en 'Buitenland' ingezonden. Dit zijn de winnende foto's! En welke is jouw favoriet?

Hoofdprijs categorie Binnenland: fietser op strand Petten - door Nico van Maaswaal

Dronefotowedstrijd 2023: fietser in Petten, door Nico van Maaswaal
Nico licht toe: 'Petten, Noord-Holland: een rustig kabbelende zee met een fietser in het middelpunt. Ik vind het zelf vooral erg mooi dat je ziet dat het een fietser is door de schaduw vanwege de laagstaande zon.'

Jury: 'Dat zijn we helemaal met je eens, Nico. Deze foto is op het juiste moment geschoten waardoor het perfecte silhouet is ontstaan. Je hebt de compositie spannend gemaakt door het getijde niet loodrecht te fotograferen en het lijnenspel van verschillende kleuren zand, voetstappen en paardenhoeven zorgt ervoor dat je blijft kijken naar de foto. Gefeliciteerd, jij wint een cadeaubon van Natuurhuisje t.w.v. € 500!' Volg Nico op Instagram.

Hoofdprijs categorie Buitenland: Atomium in Brussel, Belgie - door Erwin Lasure

Dronefotowedstrijd 2023 winnaar categorie Buitenland_Atomium Brussel_Erwin Lasure

Erwin is kort en bondig: 'Ik fotografeerde het Atomium in Brussel tijdens zonsopgang.' 

Jury: 'Het is mooi hoe hier een toch wel behoorlijk iconisch gebouw is gefotografeerd met een bijna buitenaards resultaat. Hoewel we allemaal weten dat we naar het Atomium kijken, zorgen de duisternis en laaghangende mist voor een soort sci-fi-effect. Spectaculair! Gefeliciteerd Erwin, jij wint een treinreis voor twee personen naar Parijs met NS International (eerste klas) + Airbnb-voucher t.w.v. € 250!' Volg Erwin op Instagram.

De rest van de top 10 wordt beloond met een leespakket van Columbus Travel en KIJK Magazine. De winnende foto's worden bovendien gepubliceerd in beide magazines. Dit zijn de overige prijswinnaars in de categorie Binnenland en categorie Buitenland in willekeurige volgorde: 

Categorie Binnenland:

Ouderkerk a/d IJssel - door Erik Krugers

Dronefotowedstrijd 2023 winnaar: ooievaar door Erik Krugers
Erik: 'Ouderkerk aan de IJssel, Nederland. Vogels hebben wij in Nederland in grote en verschillende getale en zo ook deze prachtige ooievaar. Op een mooie zonnige ochtend toen ik op de N210 reed zag ik deze prachtige ooievaar bij de bushalte ‘wachten’. Ik twijfelde geen moment en liet de drone de lucht in gaan. Ik heb in mijn hele 'dronecarrière’ nog nooit een dier met zo'n enorme nieuwsgierigheid een drone zien bekijken. De zon, mist en bushalte maken het plaatje voor mij helemaal af.' Volg Erik op Instagram.


Landgoed Nederheide, Milheeze - door Pauline van 't Veld

Dronefotowedstrijd 2023: Landgoed Nederheide - door Pauline van 't Veld
Pauline: 'Je zou het niet verwachten, maar ook dit is Nederland. Het lijkt wel een tropisch eiland met dat heldere water. Deze plek vind je bij Milheeze, Landgoed Nederheide. Je kunt hier heerlijk wandelen langs het water en door de bossen. Van beneden ziet het er al mooi uit, maar van bovenaf zie je pas echt hoe spectaculair het uitzicht is.' Volg Pauline op Instagram.


Pier van Scheveningen - door Dutchdroneviews

Dronefotowedstrijd 2023: winnaar Dutchdroneviews - Pier van Scheveningen

Dutchdroneviews: 'Surfers die uit het water komen net voor zonsondergang bij de Pier van Scheveningen'. Volg Dutchdroneviews op Instagram. 


Zeelandbrug - door Walter Noordam

Dronefotowedstrijd 2023: winnaar Walter Noordam - Zeelandbrug

Walter: 'Zeelandbrug. De brug lijkt op deze foto eindeloos en geeft de foto zoveel diepte.' Volg Walter op Instagram.


Categorie Buitenland:

Drijvende markt in Zuid-Kalimantan, Indonesië - door Ewold Kooistra

Dronefotowedstrijd 2023 winnaar Ewold Kooistra Zuid-Kalimantan
Ewold: 'In het hart van Zuid-Kalimantan, Indonesië, ligt een unieke bestemming die de zintuigen prikkelt en de cultuur van de regio tot leven brengt: de Lok Baintan drijvende markt. Dit is geen gewone markt; het is een levendig waterfestijn dat de lokale tradities en de rijke geschiedenis van de streek weerspiegelt.' Volg Ewold op Instagram.


Geothermische bron in IJsland - door Jurrie Renskers

Dronefotowedstrijd 2023 winnaar Jurrie Renskers - geothermische bron IJsland

Jurrie: 'Het oog van de aarde? Sommige landschappen zijn zo abstract dat je maar moeilijk kan geloven dat het echt is. Zo ook deze geothermische bron in de hooglanden van IJsland. Het lijkt misschien een enorm meer, maar in feite heeft deze bron maar een diameter van zo’n twee meter. Het zachte zonlicht scheen op de kern van het water, waardoor de groene en blauwe kleuren mooi naar voren komen. De goudkleurige lijnen en lagen ontstaan doordat o.a. het kalk in het water zich continu ophoopt.' Volg Jurrie op Instagram. 


Lac de la Plate Taille, België - door Nico van Maaswaal

Dronefotowedstrijd 2023 - winnaar Nico van Maaswaal - Lac de la Plate Taille, België
Nico: 'Lac de la Plate Taille, België. Kajaks liggen vroeg in de ochtend te wachten totdat ze gebruikt gaan worden. Ik zie er iets in van een bloem.' Volg Nico op Instagram.


Abbazia di San Galgano, Italië - door Paul Beckers

Dronefotowedstrijd 2023 - Abbazia di San Galgano, Italië - door Paul Beckers

Paul: 'Abbazia di San Galgano – een abdij zonder dak in het zuiden van Toscane. Met toestemming van de eigenaar heb ik mooie beelden mogen maken in avond. Deze abdij kwam ook voor in het jubileumseizoen van Wie is de Mol.' Volg Paul op Instagram.


Wil je alle inzendingen nog eens zien? Bekijk dan de deelnamepagina van de Dronefotowedstrijd 2023. Bekijk ook de winnaars van de Dronefotowedstrijd van 2022 en van de Dronefotowedstrijd van 2021

Op de hoogte blijven van onze fotowedstrijden? Volg Columbus Travel op FacebookInstagram en/of YouTube en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.