image
Getty Images

De winnaars van de fotowedstrijd 'de mooiste fiets- en wandeltochten' zijn bekend!

Met Columbus Travel maak je elke maand kans op fantastische prijzen door je favoriete reisfoto's in te sturen. In april riepen we je op om beelden van je favoriete fiets- of wandeltocht(en) - waar dan ook ter wereld - te uploaden. Je maakte hiermee kans op een van twee sets AIRY SPORTS TWS-sportoortjes van Teufel t.w.v. €149. Dit zijn de winnende foto's!

Wat is jouw mooiste fiets- of wandeltocht en hoe kunnen andere reizigers in jouw voetsporen treden? Dat was de vraag die we afgelopen maand stelden en we werden getrakteerd op tal van bijzondere inzendingen. De mooiste foto's worden gepubliceerd in Columbus Travel editie 120/121, maar je maakte ook kans op mooie prijzen!


Dit zijn de winnende foto's!

Gedeelde eerste prijs: De PR1 op Madeira - door Mike Tesselaar

PR1, Madeira - door Mike Tesselaar

Mike vertelt: 'De meest bekende wandelroute (PR1) in Madeira is populair om een zeer goede reden. Het pad verbindt twee van de hoogste pieken van het eiland, en dat gebeurt in stijl; de trap op de foto loopt over een bergrug en toont aan beide kanten een diep dal. Met mist/laaghangende bewolking (wat hier vaak voorkomt) verdwijnt de trap in het niets. Bij een bezoek aan Madeira zeker niet overslaan!'

Madeira staat bekend als een fantastische bestemming voor wandelingen en hikes en deze foto laat uitstekend zien waarom. De foto is architectonisch prachtig en de persoon voegt een zekere spanning toe. Dit beeld roept meteen bij ons de reiskriebels op. Gefeliciteerd met je Teufel-sportoortjes, Mike!

Gedeelde eerste prijs: Bosland, België - door Erik Krugers

Bosland, Belgie - door Erik Krugers

Erik vertelt: 'Fietsend door de bomen in Bosland, België kun je heerlijk lang fietsen. Deze gigantische natuurkern van 6.517 hectare in Noord-Limburg strekt zich uit over een groot aantal gemeentes en bestaat vooral uit bossen, heide, graslanden en beekvalleien. Als optie kan er voor gekozen worden om tijdens de fietstocht letterlijk door de bomen te fietsen. Deze route brengt je letterlijk tot in de kruin van de bomen. Zo ga je tien meter hoog en zorgt deze bijna één kilometer extra aan fietsen voor een bijzondere ervaring. Echt een aanrader als je een keer op een unieke en bijzonder locatie wil fietsen. Dit brengt je letterlijk in hogere sferen.'

Alles spat aan deze foto. De prachtige herfstkleuren die worden doorbroken door een sterk staaltje architectuur (letterlijk en figuurlijk) trekken meteen de aandacht. Dit wil je toch absoluut zelf ervaren?! En het mooie is: het ligt gewoon om de hoek! Gefeliciteerd met je sportoortjes, Erik!

Derde prijs: Kerlingarfjöll, IJsland - door Esther van der Stappen

Kerlingarfjoll, IJsland, door Esther van der Stappen

Esther vertelt: 'Je kunt bij Kerlingarfjöll, een berggebied in het binnenland van IJsland, alleen per 4x4-voertuig komen, waardoor het niet overspoeld is door toeristen. Je kunt korte wandelingen, maar ook meerdaagse pittige hikes maken. Je hebt hier constant het wow-effect.'

Een bijna buitenaardse foto. De verschillende tinten bruin en rook in combinatie met sneeuw maken het echt een magische locatie. Dit is voor hikers een ultieme drom. Gefeliciteerd met deze prachtfoto en je prijs, Esther!

Vierde prijs: Senja, Noorwegen - door Jacobien van Holland

Senja, Noorwegen - door Jacobien van Holland

Jacobien vertelt: 'Dit is de Husfjellet-piek (631 meter) die je vanuit Skaland op het eiland Senja in Noorwegen kunt beklimmen. De adembenemende hike is goed te doen voor het overgrote deel, net onder de top wordt het wat avontuurlijk. Het waanzinnige uitzicht maakt het zeker de moeite waard.'

'Wat avontuurlijker' klinkt als een understatement als we deze spannende foto zien. Je moet het maar durven! Het uitzicht is inderdaad spectaculair en heeft een fantastische foto opgeleverd. Gefeliciteerd met deze topplaat en je prijs, Jacobien!

Vijfde prijs: Milkyway trek, Peru - door Rani Permentier

Milkyway trek, Peru - door Rani Permentier

Rani vertelt: 'Een hike richting Laguna 69 is een van de meest populaire dagtrips vanuit Huaraz in Peru en volgens velen ook een van de allermooiste plekken in deze regio. Wij besloten het echter net iets anders aan te pakken en kozen voor een alternatieve -minder toeristische- route, namelijk de overnight Milkyway trek. As you can see in the picture: meer dan de moeite waard!'

Daar willen we ook zitten - al zal er vast flink wat klimwerk aan vooraf zijn gegaan. Maar wat krijg je er een uitzicht voor terug! Leuk dat dit een onbekendere route is, die zo te zien absoluut niet onderdoet voor de bekendere trail. Gefeliciteerd met je foto en de prijs, Rani!

Wil jij ook kans maken op een gave prijs? Deze maand zijn we op zoek naar de mooiste plekken om te ontspannen! 

Kijk alle inzendingen nog eens terug:

 

Nog even terugblikken onze Water-fotowedstrijd in maart? Bekijk alle inzendingen!

Wil je op de hoogte blijven van meer van dit soort gave winacties? Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.