image
billiondigital

Verbrand? Zo verzacht je de pijn in 30 minuten!

Loop jij er aan het eind van een zonnige dag bij als een kreeft? Geen zorgen. Met deze doodeenvoudige travel hack ben je in een half uurtje van je rode, verbrande huid af.

We kunnen niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om je huid te beschermen tegen de zon. Is de schade aan je huid – lees: je loopt erbij als een vuurrode, gekookte kreeft – al geleden? Dan is er alsnog een handig trucje dat je kunt toepassen om de brandende pijn te verlichten.

Travel hack

Dit supereenvoudige trucje, dat door de Texaanse Cindie Allen-Stewart via Facebook de wereld in werd geholpen, neemt slechts een paar minuten in beslag en werkt als volgt: 

Haal menthol-scheerschuim in huis (of neem het mee op reis), breng het aan op het verbrande huidoppervlak en laat het intrekken. Cindie: ‘Je zal merken dat het branderige gevoel meteen verdwijnt. Het gaat weliswaar een klein beetje jeuken, maar dat is alleen maar goed.’

Huidkanker

Cindies trucje zorgt er echter níét voor dat je huid ook daadwerkelijk geneest. De in de huid opgelopen schade door UV-straling - met verbranding tot gevolg - is onomkeerbaar. Verbranding blijft de grootste risicofactor voor huidkanker.

Cindie deelde haar truc op haar Facebook-pagina en plaatste er een foto van vóór en ná het toepassen van het trucje bij. Voilà, het bewijs!

Om deze content te zien moet u marketing en statistieken cookies accepteren. Klik hier om uw voorkeuren te wijzigen, na het wijzigen kunt u de pagina verversen