image
Canva Images

Inpakken als een pro: 10 simpele inpaktrucs

Je koffer inpakken kan een ware uitdaging zijn. Er lijkt altijd minder in te passen dan je dacht. Waar moet je nou op de terugweg die souvenirs laten? Met deze 10 supersimpele inpaktrucs is dat allemaal verleden tijd. Waarom zijn we hier niet eerder op gekomen?!

Om deze content te zien moet u marketing en statistieken cookies accepteren. Klik hier om uw voorkeuren te wijzigen, na het wijzigen kunt u de pagina verversen

TIP 1: als je je kleren oprolt in plaats van vouwt, nemen ze minder ruimte in beslag en past er dus méér in je koffer. Deze ruimte kun je dan weer gebruiken voor bijvoorbeeld extra boeken (op de heenweg) of souvenirs (op de terugweg). Bovendien komen er geen kreukels in je kleren. Een win-winsituatie, dus. Wil je het helemaal goed aanpakken, gebruik dan de superhandige 'army roll', zoals uitgelegd wordt in de video hierboven. 


TIP 2: als je de opening van je flesjes vloeistof inwikkelt met een stukje plastic wikkel- of rekfolie en daarna de dop er weer op schroeft, voorkom je dat de vloeistof uitloopt. Het wil namelijk nog weleens gebeuren dat je shampoodopje loslaat of scheef gaat zitten. Ook handig: neem travelsize varianten van je douchegel en scheerschuim mee, of koop een reiskit die je zelf vult. Scheelt flink wat ruimte in je toilettas!


TIP 3: als je je vuile, modderige wandelschoenen aan het einde van je reis in je douchemuts steekt, voorkom je dat je koffer en de inhoud ervan besmeurt raakt.
 


TIP 4: als je geen kapje hebt om de scherpe mesjes van je scheermes af te schermen, kun je er een papierklem overheen plaatsen.

TIP 5: als je je haarspeldjes in een Tic Tac-doosje bewaart, raak je ze nooit meer kwijt. 

 


TIP 6: als je een opgerolde riem in de boord van je overhemd plaatst, houd je de boord netjes en voorkom je kreukels of vouwen. Als je deze tip gebruikt is het niet meer mogelijk om het hemd op te rollen. Leg het overhemd in dat geval opgevouwen bovenop.


TIP 7: als je ronde watjes in je poederdoosje legt, voorkom je dat de make-up beschadigt.
 

TIP 8: als je je setje oorbellen te allen tijde bij elkaar wilt houden in je tas, pin je ze allebei vast door de gaatjes van één losse knoop. En wil je voorkomen dat je kettingen in één grote knoop raken, rijg ze dan door een rietje heen! Heb je meteen iets voor die cocktail onder de palmboom. 


TIP 9: als je veel crèmepjes of gels mee wilt nemen op reis, maar er geen plastic containertjes (van 100 ml of kleiner) beschikbaar voor zijn, dan zijn lege contactlensdoosjes je grootste vriend. 


 


TIP 10: als je de boeken die je van plan bent om te gaan lezen op een tablet of E-reader zet, hoef je de fysieke exemplaren niet meer mee te slepen. 


 


Smaakt dat naar meer? Kijk voor meer tips op onze themapagina Reisadvies
Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!