image
REDACTIE

Corona nieuws: laatste reisadvies en ontwikkelingen rondom COVID-19

Updates over de coronacrisis voor de reiziger. Wekelijks bijgehouden door de Columbus-redactie.

Reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

24.11.2020 De Canarische Eilanden, Curaçao, Bonaire en Aruba zijn voor Nederland nog geel en dus veilig om naar af te reizen. In Curaçao worden de coronaregels aangescherpt wegens het stijgend aantal besmettingen. Voortaan zal er een avondklok zijn van 21.00 tot 04.30 uur en moeten alle winkels en restaurants om 20.00 uur de deuren sluiten. De Nederlandse overheid raadt echter alle niet-noodzakelijke reizen naar het buitenland tot medio januari 2021 af. In Griekenland is een lockdown van kracht tot eind november.

Omdat Duitsland en België het reisadvies voor de meeste Nederlandse provincies naar rood hebben aangepast, is het niet mogelijk om zonder een negatieve coronatest (die niet ouder is dan 48 uur) naar de buurlanden af te reizen. Op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken vind je per land veelgestelde vragen over de actuele situatie.


Actuele stand besmettingen coronavirus per Europese regio

De Europese Unie houdt het aantal coronabesmettingen per EU-regio bij en publiceert om de twee weken een kaart waarop je in één oogopslag kunt zien hoeveel nieuwe besmettingen in de regio van jouw reisbestemming zijn geconstateerd. Voor meer statistieken en toelichting bezoek je de website van het European Centre for Disease Prevention and Control.

kleurencodes corona landkaart


Actuele stand besmettingen en sterfgevallen coronavirus wereldwijd

Zoom in op de onderstaande kaart en klik op het land of werelddeel waar je de laatste coronastatistieken van wilt zien.

 

 

Laat een reactie achter

1 reactie(s) bij "Corona nieuws: laatste reisadvies en ontwikkelingen rondom COVID-19"

  • profile image comment
    Door TravelGoom• geplaatst op 02 Oct 2020 | 05:01:44

    Boeiende kaarten dit