image
Brigitte Ars

De Avontuurlijk Leven-podcast: In alle vrijheid leven, werken en reizen - met Esther Jacobs

Avontuurlijk leven en werken, Esther Jacobs is de personificatie van. Ooit werd ze ‘ontslagen’ uit Nederland, maar ze greep de kans om fulltime digital nomad te worden. Ze noemt zichzelf de ‘no excuses lady’ en helpt anderen ook om hun droom waar te maken. Ooit zetten ze bij de komst van de euro een grote muntenactie op, waarmee ze zestien miljoen euro voor het goede doel wist op te halen en geridderd werd, maar het bekendst werd ze misschien wel door haar deelname aan Expeditie Robinson. Ik spreek haar via Zoom in haar tijdelijke woonplaats op Curacao.

Een van Esthers mooiste uitspraken: ‘Het openstaan voor andersheid is een belangrijke waarde die ik uitdraag. Niet iedereen is hetzelfde, niet iedereen leeft hetzelfde, niet iedereen werkt hetzelfde. Zeker in deze tijd van technologie is alles mogelijk en een stuk makkelijker dan gedacht, en er zijn een heleboel mogelijkheden waar wij nog niet over na hebben gedacht, maar waar misschien iemand anders over na aan het denken is.’

In deze podcast geeft Esther veel tips en inspiratie voor avontuurlijk leven en werken. Hoe komt ze aan inspiratie? Waarom is ze het niet eens met de middelmatigheid in de maatschappij? Hoe verdient ze haar inkomen? Kun je locatie-onafhankelijk leven, en kan dat ook als je een partner hebt? En hoe zit het met kinderen? En wat heeft ze geleerd van het survival-televisieprogramma Expeditie Robinson? Hoe volg je je droom, ook qua werk? En hoe belangrijk is zichtbaarheid als je ook je droom aanpakt?

Je volgt Esther via haar website en via Instagram.

In de Avontuurlijk Leven-podcast komen gewone mensen aan het woord die buitengewone dingen doen - of mensen die je daartoe inspireren. De podcast is een co-productie van Columbus Travel met Alice goes Wild, het platform dat je inspireert een avontuurlijker leven te leiden. Host is Brigitte Ars, Columbus Travel-editor, oprichter van Alice Goes Wild en docent aan de afdeling toerisme van Breda University of Applied Sciences. Vind je deze deze podcast inspirerend? Abonneer je dan in je podcast-app of volg Avontuurlijk Leven op Spotify.

Nog meer reisinspiratie? Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!