image
Vellah

Stedentrip Utrecht: de 4 leukste tips voor Amersfoort en Utrecht

De Nederlandse steden zijn klaar voor het zomerseizoen en trekken dit jaar alles uit de kast, zo ook in Utrecht. Ontdek een microstad met ouwelullendisco in Amersfoort of ontdek de natuur in Utrecht-stad. Met onze stedengids voor de provincie Utrecht heb ook jij in no time de zomer in de bol.

1. De Nieuwe Stad, Amersfoort

In De Nieuwe Stad, een microstad op het terrein van de voormalige Prodentfabriek, gaan creativiteit, duurzaamheid en innovatie hand in hand. In de open keuken (en drie houtovens) van HOOG VUUR wordt op ambachtelijke wijze gekookt met lokale en eerlijke ingrediënten. Het Lokaal, een streekrestaurant en -supermarkt, gaat nog een stapje verder: de producten die op de kaart staan en in de schappen liggen zijn binnen een straal van vijftig kilometer geteeld. In De Nieuwe Stad wordt volop gewerkt, gecreëerd en geëxperimenteerd. Maar er is ook ruimte voor ontspanning. Zandfoort aan de Eem is the place to be. Waag je aan een drankje en dansje in de overdekte circustent of op het stadsstrand. Tijdens de Ouwe Lulle Disco XL kun je ongegeneerd meezingen met oude hitjes uit de jaren zestig tot negentig (elke derde vrijdag van de maand).


2. Strand Oog in Al, Utrecht

Cocktails, zomerse muziekdeuntjes en barbecue-avonden: het stadsstrand (april t/m oktober) van Strand Oog In Al staat garant voor een perfect stranddagje. 


3. Het Hof van Cartesius, Utrecht

Een collectief van duurzame ondernemers heeft een oud bedrijventerrein in het Werkspoorkwartier getransformeerd tot een circulaire hub: het Hof van Cartesius. Je kunt er ontspannen in de openbare binnentuin, terwijl je door de grote ramen de ondernemers aan het werk ziet. Maar het leukste is hun volle agenda: volg een tuinierworkshop van De Moestuinjuf, bouw je eigen meubels bij Buurman Utrecht of bereid plantaardig Aziatisch eten bij Pao en Tjoy. 


4. Héron Petit Restaurant, Utrecht

Al eens gehoord van eikhaas, klaverzuring of roze bessen? De chefs van Héron Petit Restaurant halen het gros van hun producten rechtstreeks uit de natuur. 


Meer tips voor dagjes uit of weekendjes weg in Nederland? Lees dan nu de nieuwste editie van In Eigen Land en kijk voor meer tips op Vakantie in Nederland.

Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!