image
Simone Wittgen

Stedentrip Gelderland: de 6 leukste tips voor Arnhem en Nijmegen

De Nederlandse steden zijn klaar voor het zomerseizoen en trekken dit jaar alles uit de kast, zo ook in Gelderland. Eet oesters in een stadstuin in Arnhem en flaneer langs de Nijmeegse Costa. Met onze stedengids voor Gelderland heb ook jij in no time de zomer in de bol.

1. Café-Restaurant Verheyden, Arnhem

Restaurant Verheyden, Arnhem. Foto: Restaurant Verheyden

De ommuurde stadstuin van Café Restaurant Verheyden is misschien wel het best bewaarde geheim van Arnhem. Voor even sluit je de binnenstad buiten en waan je je op het Franse platteland. De kaart wordt gekenmerkt door Franse en Italiaanse smaken, gecreëerd met dagverse seizoensproducten, en wisselt maandelijks. Op woensdag slurp je Fines de Claires-oesters met korting.


2. Modekwartier, Arnhem

Modekwartier, Arnhem. Foto: Jurjen DrenthFoto: Jurjen Drenth

Voor een kledingstuk met een verhaal moet je in het Modekwartier zijn. Creatieve ondernemers ontwerpen, maken en verkopen hier hun eigen designs. Velen van hen laten je met alle liefde hun werkatelier zien. Kijk voor een overzicht van winkeladressen en fashion events op modekwartier.nl.


3. Park Sonsbeek, Arnhem

Sonsbeek, Arnhem. Foto: Tobias Kleuver/ ANPFoto: Tobias Kleuver/ ANP

Arnhem is een parkstad pur sang. Samen met de parken Zypendaal en Gulden Bodem vormt Sonsbeek het groene hart van de stad. Er wordt gesport, geluierd, gepicknickt en gewandeld. Maar er worden ook openluchtconcerten, zondagsmarkten en tentoonstellingen georganiseerd. Houd de respectievelijke evenementenkalenders in de gaten via zypendaal.glk.nl en sonsbeekagenda.nl.


4. Stadseiland Veur-Lent, Nijmegen

Eiland van Lent, Nijmegen. Foto: Simone WittgenFoto: Simone Wittgen

Twee vliegen in één klap: met de aanleg van een nevengeul werd de waterstand in de Waal met dertig procent teruggedrongen en kreeg Nijmegen er meteen een heerlijk recreatiegebied bij. De Zaligebrug en De Lentloper verbinden Stadseiland Veur-Lent met de noordoever. Vanaf de strandjes kijk je uit op de skyline en met lekker weer kun je er zwemmen en watersporten. 


5. Vrijhaven Hubert, Nijmegen

Hubert, Nijmegen. Foto: HubertFoto: Hubert

Toen een anoniem bedrijventerrein in de wijk Hazenkamp door de gemeente werd vrijgegeven, bedachten de Nijmeegse broers Gijs en Jop zich geen moment. Het tweetal zocht zijn toevlucht in een oude loods aan de Sint Hubertusstraat en stichtte er Hubert: een café, restaurant en culturele vrijhaven. Strijk neer op het terras of laat je verrassen door de leuke evenementen: een filmavond, kunstnacht, kledingruil of livemuziekavond. Op het terrein staat ook een door Herman Brood beschilderde stadsbus, die met behulp van crowdfunding wordt gerestaureerd.


6. NYMA Makersplaats, Nijmegen

NYMA Makersplaats. Foto: ANPFoto: ANP

Op het terrein van NYMA Makersplaats, een bedrijfsverzamelplaats in en rond de voormalige Honig-fabriek, draait alles om duurzaam en circulair denken, bouwen en werken. Vanaf het najaar van 2022 nemen tal van creatieve ondernemers hun intrek in gloednieuwe werkruimtes. Uiteraard kun je er straks ook gewoon een koffietje of borreltje doen. 


Meer tips voor dagjes uit of weekendjes weg in Nederland? Lees dan nu de nieuwste editie van In Eigen Land en kijk voor meer tips op Vakantie in Nederland.

Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!