image
Mmackintosh

5x de mooiste fotomomenten in Griekenland (spaar ze allemaal!)

Griekenland is een van de fotogeniekste landen ter wereld, maar deze beeldschone reiservaringen verdienen een plekje bovenaan je bucketlist.

#1. Bootje varen in de Melissani Cave

Je vindt de Melissani Cave, ook wel the cave of the nymphs genoemd, op het eiland Kefalonia. Het is een ondergronds meer, maar via de opening aan de bovenkant zorgt de zon voor spectaculaire licht- en kleurveranderingen. Door langdurige chemische processen zijn holtes ontstaan in de kalkrotsen, en in combinatie met het betoverende, kraakheldere water geeft het een prachtig zicht. De stalactieten maken het plaatje helemaal af. Als je op het juiste moment van de dag komt, tussen 12.00 en 15.00 uur, lijkt het net of je in je boot op het water zweeft, door de reflectie van de zon. En wanneer je dit vanaf afstand vastlegt heb je een magische foto.
Meer tips voor een mooie reis naar Kefalonia
 De Melissani Cave op Kefalonia van binnen en van boven.

#2. Klimmen op het Sponzeneiland

Het eiland Kalymnos, tussen Kos en Leros, staat ook bekend als het Sponzeneiland. Dat komt omdat sponsduiken hier eeuwenlang een veel beoefend beroep was. Niet ongevaarlijk: de duiker had geen flessen, maar zakte met een zware steen de diepte in om daar een spons te plukken, zich los te maken en weer naar boven te zwemmen. Doe dit maar niet na! Vanwege het rotsachtige landschap is het eiland bij uitstek geschikt voor avonturiers, en in het bijzonder klimmers. Evengoed kun je beter in de lente of herfst klimmen dan in de snikhete zomer. Op het Sponzeneiland vind je ook veel mooie valleien en fjorden, waar je tijdens de zonsonder- en opgang ongelooflijke foto’s kunt maken. Het langgerekte fjord van Vathys is daarvoor volgens kenners de beste keus.
Meer tips voor een mooie reis naar Kalymnos

Het klooster van Sint-Savvas op Kalymnos.

#3. Wandelen en varen op het kleurrijke eilandje Symi

Het kleine eiland Symi ligt een uur varen met de boot vanaf Rhodos. Een dagtocht volstaat, maar een paar nachten slapen is veel leuker. Symi-stad bestaat vooral uit pastelkleurige huisjes, veelal geplakt aan de rotswand, en kronkelige stegen. Het stadje is niet alleen schilderachtig, maar ook supergezellig, met winkeltjes, taveernes en restaurants. Symi telt daarnaast ook nog fijne stranden. St. George Bay (Agios Georgios Dysalonas), verscholen achter een enorme rots, wordt zelfs een van de mooiste van Europa genoemd.  Om zo veel mogelijk strandjes te bezoeken is het een goed idee om een bootje te huren, of mee te gaan op een georganiseerde trip.  Zo kun je ook nog genieten van een mooi uitzicht op het eiland vanaf zee. En vanaf je boot heb je ook de beste plek voor het maken van een foto van de haven en kleurrijke huizen. Symi is inmiddels ontdekt door de jetset (Sarah Jessica Parker, Jeremy Irons, Mariah Carey, Katja Schuurman), mocht je die ook op de plaat willen zetten.
Meer tips voor een mooie reis naar Symi

Zonsopgang op het eilandje Symi.

#4. Breng een bezoekje aan het schilderdorp Pyrgi

In het zuiden van het eiland Chios ligt het schilderachtige dorp Pyrgi. De bewoners hebben hun huizen en gebouwen gedecoreerd door met een vork allerlei grijs-witte en zwart-witte geometrische motieven op de muren te krabben. Hun huizen vormen zo een sfeervol decor voor bijzondere foto’s. Het met steen geplaveide dorpje is sowieso al fotogeniek omdat het als een vesting is gebouwd: de huizen zijn aan elkaar verbonden met bogen en bruggen. De straatjes zijn smal, de winkels klein en het dorpsplein met zijn bewoners erg gemoedelijk. Ook al een plaatje. Daarnaast is Pyrgi een van de mastiekdorpen van Chios. Mastiek is de hars uit de mastiekboom, met bijzonder geneeskrachtige eigenschappen waarmee tal van cosmetische producten worden gemaakt. En Chios is de enige plek op aarde waar de hars uit de boom getapt kan worden. Al met al kan je camera flink aan het werk.  
Meer tips voor een mooie reis naar Chios 

De traditionele architectuur van het dorpje Pyrgi op het eiland Chios.

#5. Bezoek de kloosters van het adembenemende Meteora

Meteora, in de streek Thessalië, kennen we van de torenhoge, bijna verticale rotsen, die als vingers uit het landschap steken. Bovenop deze rotsen bouwden volhardende orthodoxe monniken in de late middeleeuwen 24 kloosters, waarin ze zich terug kon trekken van de zondige benedenwereld. De meeste geestelijken zijn in de loop der eeuwen verdwenen, maar zes ‘zwevende’ gebouwen zijn nog steeds in gebruik van de Kerk. Elk klooster, in de winter gehuld in een mysterieuze mist, heeft zijn eigen verleden, kenmerken en charme. De kloosters zijn te bezoeken, al vereist dat soms een flinke klim! Je kunt deze rotsen ook beklimmen zonder de kloosters te bezoeken en wanneer je dat rond zonsondergang doet, heb je niet alleen een spectaculair uitzicht maar ook een waanzinnige foto. Heb je geen zin in een klim? Ook de begane grond is volop de moeite waard voor de wandelaar, en met de auto kom je op geweldige uitzichtpunten. Geen zin in geregel? Vanaf tal van (bad)plaatsen kan je op een excursie naar Meteora stappen.
Meer tips voor een mooie reis naar Meteora

Het grote klooster van Varlaam, Meteora.

Wat is jouw favoriete Griekse fotomoment? Deel ‘m in de comments hieronder!

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.