image
Getty Images

Zo bespaar je op een internationale treinreis: 5 tips

Ontdek hoe je geld kunt besparen op internationale treinreizen! Met onze vijf handige tips bespaar je tot wel €223 op je volgende treinreis.

1. Boek op tijd

Zo bespaar je op een treinreis: boek op tijd. Foto: Getty Images

Het is met internationale treinen net zoals met vliegmaatschappijen: prijzen zijn dynamisch. De beste deals scoor je door vroeg te boeken. Vier maanden voor vertrek kost een standaard enkeltje van Amsterdam naar Londen met de Eurostar € 55, terwijl die prijs een dag voor vertrek kan oplopen tot wel € 278.


2. Reis doordeweeks

Zo bespaar je op een internationale treinreis: reis doordeweeks. Foto: Getty Images

Waar je met je auto werkdagen beter kunt mijden, is dit juist het moment om in een internationale trein te stappen. Let op, vrijdag is vaak de duurste dag om te treinen!


3. Vergelijk verschillende vervoerders

Zo bespaar je op een internationale treinreis: vergelijk vervoerders. Foto: Getty Images

Elk land heeft zijn eigen spoorwegmaatschappij(en). Het loont om prijzen vooraf te vergelijken: een kaartje voor dezelfde trein van Genève naar Milaan kan bij het Zwitserse SBB veel goedkoper zijn (€ 46) dan bij Trenitalia (€ 83). Check de voorwaarden zorgvuldig: als je het ticket niet digitaal krijgt maar moet ophalen bij een ticketautomaat in het buitenland, heb je niets aan een voordeligere prijs.


4. Wees flexibel

Zo bespaar je op je internationale treinreis: stel je flexibel op. Foto: Getty Images

Soms zijn kaartjes stukken goedkoper als je erg vroeg of juist laat reist, of als je een keer extra overstappen geen probleem vindt. Een ticket van Rotterdam naar Londen met vertrektijd half negen ’s ochtends kost twee maanden voor vertrek € 120. Voor de trein die om tien uur ’s avonds aankomt (gelijke reistijd) betaal je € 86.


5. Koop een nationale treinpas

Zo bespaar je op je treinreis: koop een nationale treinpas. Foto: Getty Images

Als je voor langere tijd door hetzelfde land reist, dan is het interessant een nationale treinpas aan te schaffen. Bij Interrail kun je kiezen uit een Global Pas die geldig is in 33 Europese landen of een One Country Pas om één land grondig te verkennen. Jongeren t/m 27 jaar en senioren reizen met extra korting.

4 bespaartips van NS International:

1. Check de prijskalender
Op de reiskalender op nsinternational.com zie je voor veel bestemmingen in één oogopslag de laagste prijs van een ticket voor elke dag van de maand.
2. Stel een e-mailalert in
Tijdens het boeken kom je er soms achter dat een treinverbinding nog niet te koop is. Wil je een seintje krijgen zodra de bestemming te boeken is? Stel dan via nsinternational.com een e-mail alert in. Je krijgt bericht zodra je kunt boeken en bent er op die manier altijd als eerste bij. Zo profiteer je van de laagste prijzen.
3. Boek vanaf het station om de hoek
Vul tijdens het boeken van een internationale treinreis op nsinternational.com het vertrekstation bij jou in de buurt in. Op die manier ben je voordeliger uit dan wanneer je met je OV-chipkaart incheckt, op weg naar je internationale trein. Zo kost de aanreis naar de Eurostar maximaal € 9, ook als je vanuit Groningen komt. Bijkomend voordeel is dat je maar één keer incheckt met je internationale ticket én dat je eventuele wijzigingen op de dienstregeling over de hele reis ontvangt als je het ticket in de NS International App laadt.
4. Scoor aanbiedingen
NS International deelt geregeld aanbiedingen van internationale treinvervoerders met scherpe kortingen. Kijk hier voor de beste deals.

Volg Columbus Travel op FacebookInstagram en/of YouTube en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.