image
Vellah

7 Tips voor eten en drinken in Puglia

Het is gedurfd om te zeggen, maar Puglia kent misschien wel de beste keuken van Italië. Hoewel de lokale cuisine door zijn eenvoud bekendstaat als cucina povera - de armeluiskeuken - kom je hier werkelijk niets tekort. Dit zijn onze 7 favoriete plekjes voor eten en drinken in Puglia.

1. Panificio Di Gesù in Altamura. ‘Het beste brood van de wereld’, gemaakt van durumtarwe en gebakken in een met eikenhout gestookte oven.
2. Crepe Zorbas in Santa Cesarea Terme. Dunne crêpe met heerlijke toppings uit eigen tuin.
3. Masseria Le Stanzie. Hier geen menukaart, maar een authentieke proeverij van la cucina povera in een afgelegen boerderij die vol hangt met tomaten, pepers en druiven. Een begrip in Puglia zelf, maar vooralsnog vind je hier weinig toeristen. Reserveer op tijd.
4. Masseria Liberatore. Geweldige visgerechten. Kies de antipasti di mare (€ 17). Meer heb je niet nodig.
5. Soul Food. Mooi gelegen boven op de kliffen. Heerlijke rauwe antipasti: kreeftjes, tonijn en kabeljauw met gember en pistachenootjes. 
6. Antica Trattoria Salandra. Eenvoudige trattoria in Nardò. Supergoedkoop, maar ó zo lekker.
7. Osteria Del Tempoperso. Grotrestaurant in Ostuni. Onze tip: bestel de geweldige boekweitsalade en zeebaars!

Wil je meer te weten komen over Puglia? Lees dan de uitgebreide reportage 'Italië in optima forma' in Columbus Travel editie 107. Nu ook digitaal verkrijgbaar!

Nog meer reisinspiratie? Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief