image
Getty Images

De 3 beste winterzon-bestemmingen in het Caribisch gebied

Waar moet je deze winter zijn voor een zonbestemming weg van de massa in het Caribisch gebied? We zetten 3 minder bekende alternatieven voor de drukke toeristische trekpleisters in het zonnetje. 

1. Barbados

Barbados. Foto: Getty Images

Bij een bezoek aan de Caraïben denken veel vakantiegangers aan Curaçao, Sint-Maarten of een ander eiland waar je vanaf Schiphol rechtstreeks heen vliegt. Goed nieuws: sinds kort boek je ook directe vluchten tussen Nederland en Barbados. Het eiland heeft niet alleen parelwitte stranden, azuurblauw water en het hele jaar heerlijk weer, maar is ook een van de meer betaalbare Caraïbische eilanden. Vermijd de zuid- en westkust met zijn vijfsterrenresorts en van rum doordrenkte boottochtje en richt je blik op de ruige Atlantische noord- en oostkust, waar de steile tropische heuvels, nagenoeg lege stranden en ongepolijste bars waar de lokale bevolking rum drinkt, een stuk origineler zijn.

Gemiddelde temperatuur: december 26 °C | januari 25 °C | februari 25 °C

2. Barbuda

Pink Sand Beach, Barbuda. Foto: Getty ImagesPink Sand Beach, Barbuda. Foto: Getty Images 

Schoon genoeg van al die hagelwitte stranden in de Caraïben? Neem dan de boot van Antigua naar het slaperige eiland Barbuda. Het eilandje heeft een kleurrijk dorp, de grootste kolonie fregatvogels van het westelijk halfrond en roze stranden. Je moet een beetje geluk hebben, want het fenomeen doet zich alleen voor wanneer voldoende stukjes rood koraal aanspoelen op het hagelwitte zand (dus toch!). Roze stranden komen op meer plaatsen in de Caraïben voor, maar het fuchsiaroze Pink Sand Beach op Barbuda maakt het wel heel bont.

Gemiddelde temperatuur: december 26 °C | januari 25 °C | februari 25 °C

3. Culebra, Puerto Rico

Culebra, Puerto Rico. Foto, Getty ImagesCulebra, Puerto Rico. Foto: Getty Images

Het eiland Culebra, dat tot Puerto Rico behoort, is een goed bewaard Caribisch geheim. Met kilometers aan paradijselijke stranden is er veel meer wit poederzand dan met het handjevol bezoekers — voornamelijk weekendgasten van het Puerto Ricaanse ‘vasteland’ — gevuld kan worden. Bijna een kwart van het landoppervlak is natuurreservaat. In de mangroven en droge tropische bossen kruipen anolissen (leguaanachtige hagedissen), terwijl je voor de kust snorkelt tussen koraalriffen, pijlstaartroggen en zeeschildpadden. Je vliegt naar Culebra vanuit de Puerto Ricaanse hoofdstad San Juan, of neem voor een paar dollar de veerboot vanuit Ceiba.

Gemiddelde temperatuur: december 26 °C | januari 25 °C | februari 25 °C

Nog meer inspiratie over de mooiste winterzonbestemmingen? Lees dan Columbus Travel editie 115!

Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.