image
Getty Images

De 3 beste winterzonbestemmingen in Zuidoost-Azië

Waar moet je deze winter zijn voor een zonbestemming weg van de massa in Zuidoost-Azië? We zetten drie minder bekende alternatieven voor de grote toeristische trekpleisters in het zonnetje. 

1. Andamaneilanden, India

Cricket op de Andamaneilanden in India.Cricket op de Andamaneilanden in India. Foto: Louise ten Have

Ooit waren de Indiase Andamaneilanden een primitief paradijs voor backpackers en surfers. Die tijd is voorbij. De bounty-archipel, die deel uitmaakt van India maar dichter bij Myanmar in de Indische Oceaan ligt, doet met zijn witte zandstranden, kristalhelder water, tropische vissen, bont gekleurde koralen en luxueuze resorts niet onder voor de Malediven. Een deel van de 325 eilanden is nog altijd niet toegankelijk voor bezoekers en wordt bewoond door inheemse stammen. De archipel is bereikbaar per binnenlandse vlucht vanuit verschillende Indiase steden.

Gemiddelde temperatuur: december 26 °C | januari 26 °C | februari 27 °C

2. Zuidelijke Gili-eilanden, Indonesië

Gili Rengit in Indonesië. Foto: Getty ImagesGili Rengit in Indonesië. Foto: Getty Images

De ongerepte kokospalmstranden van Lombok vormen een sereen alternatief voor het bedrijvige buureiland Bali, maar voor wie het tempo nóg een versnelling of twee, drie lager mag, bieden de Zuidelijke Gili-eilanden voor de kust van Lombok uitkomst. De veertien kleine eilandjes zijn grotendeels autovrij en alleen per boot bereikbaar. Per vissersboot vanuit het haventje van Tembowong, om precies te zijn, waar je meteen je onderhandelskills kunt testen — de prijs van een overtocht staat niet vast ... Hier kom je volledig tot rust in een ecolodge, homestay of stijlvolle villa. De mooiste snorkelplekken liggen voor de kust van het eiland Gili Asahan.

Gemiddelde temperatuur: december 31 °C | januari 31 °C | februari 31 °C

1. Koh Yao Yai en Koh Yao Noi, Thailand

Koh Yao Yai in Thailand. Foto: Getty ImagesKoh Yao Yai in Thailand. Foto: Getty Images

Hoe kom je zo snel mogelijk weg uit Phuket, op zoek naar minder platgetreden delen van Thailand? Nou, met de veerboot naar de buureilanden, waar het toerisme vooral uit locals bestaat. Het plezier begint al op de roestige ferry zelf. Een half uur later sta je op het ontspannen Koh Yao Yai. Laem Had Beach is het mooiste strand van het eiland. Bij laag water vallen hier grote witte zandstroken droog. Koh Yao Noi, op slechts een paar minuten varen van het grotere Koh Yao Yai, is met zijn wuivende palmen, watervallen en groen begroeide rotsen nog idyllischer. Je huurscooter kun je gewoon meenemen op de veerboot.

Gemiddelde temperatuur: december 27 °C | januari 27 °C | februari 27 °C

Nog meer inspiratie over de mooiste winterzonbestemmingen? Bestel Columbus Travel editie 115!

Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.