image
Getty Images

Vakantie in Dubai: deze culturele bezienswaardigheden (en spectaculaire gebouwen) wil je niet missen

Dubai is zoveel meer dan wolkenkrabbers en mega malls. De stad staat te trappelen om bezoekers te verwelkomen met opwindende nieuwe attracties. Van het Museum of the Future tot de hippe kunstwijk Alserkal: deze bezienswaardigheden mag je niet missen.

Zoek het hogerop in een van de vele wolkenkrabbers

Houd je van architectuur en design? Dan loop jij in Dubai gegarandeerd met je hoofd in de wolken. De duizelingwekkende skyline wordt gedomineerd door maar liefst 238 futuristische torens die meer dan 150 meter hoog zijn. De Burj Khalifa is met zijn 828 meter het hoogste gebouw ter wereld en het letterlijke hoogtepunt van de stad. Voor een vogelperspectief neem je de lift naar At The Top of naar restaurant At.mosphere. Ook andere torens beschikken over een uitkijkplatform. Op de 52ste en 53ste verdieping van het Address Sky View Hotel voel je je verheven boven Downtown Dubai en vergaap je je aan een ongeëvenaard uitzicht. Als je durft, kun je gezekerd aan een touw over de buitenrand van de toren lopen. Of haal het kind in jezelf naar boven en glijd op een matje over de Glass Slide. Op de 52ste etage van de Palm Tower kijk je uit over Palm Jumeirah en de Arabische Golf. Erboven, op The Next Level, kun je een duik nemen in AURA SkyPool Lounge, ‘s werelds hoogstgelegen infinitypool. Uiteraard kun je ook een van de vele rooftop- en skybars bezoeken, zoals de Skyview Bar op de 27ste verdieping van Burj Al Arab. Deze 321 meter hoge toren in de vorm van een dhow, een traditionele Arabische zeilboot, is  een van de meest iconische gebouwen van Dubai en sowieso een bezoekje waard. Als architectuurfan kom je eveneens aan je trekken in de Dubai Marina. Wandel langs het water en vergaap je aan de getwiste Cayan Tower.


Maak een sprongetje in de toekomst in Museum of the Future

Wat zal de rol van robots zijn? In hoeverre zullen onze levens worden bepaald door artificiële intelligentie? En hoe roepen we klimaatverandering een halt toe? Het Museum of the Future stuwt jou vijftig jaar de toekomst in, naar een wereld met technologieën die onze levens fundamenteel zullen veranderen. Ook de architectuur van het museum is baanbrekend. Het museum heeft de vorm van een ring en de ramen zijn in Arabisch schrift vormgegeven. Schrijf je in om deel te nemen aan cursussen en workshops en boeiende presentaties bij te wonen. 

Nieuwsgierig geworden naar het interieur van het Museum of the Future? Volg deze korte videorondleiding van de Indiase filmster Shah Rukh Khan: 

Om deze content te zien moet u marketing en statistieken cookies accepteren. Klik hier om uw voorkeuren te wijzigen, na het wijzigen kunt u de pagina verversen


Stil je (moderne) culturele honger

Culturele fix nodig? Alserkal Avenue is het epicentrum van het kunstdistrict Al Quoz en een kweekvijver voor lokaal talent. De voormalige marmerfabriek is nu de thuishaven van kunstgalerieën, een keramiekstudio, arthousebioscoop, yogaruimtes en eigenzinnige restaurants en cafeetjes, zoals Not (So) Guilty, in de stijl van een baqala (supermarkt). In The Fridge Warehouse betreden zowel lokale als internationale muziekacts het podium. Het nabijgelegen Courtyard is eveneens de moeite waard. Aan het open binnenhof liggen meerdere galerieën, restaurants, winkels en een theater, het Courtyard Playhouse. Bonus: Cinema Akil vertoont internationale films in een eigenzinnige setting. In de wijk worden ook geregeld foodfestivals georganiseerd.


Lees ook: 


Wil je op de hoogte blijven van de mooiste stedentrips? Bekijk dan onze themapagina Stedentrips.
Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.