image
Vellah

Londen weg van de massa in 3 tips

Hoe ervaar je de populaire Engelse toeristenstad Londen als een local? We vroegen het aan de mensen die er wonen! Ontdek hieronder de leukste adressen die alleen zij kennen.

Experimentele kunst in het ICA


In 1969 vond Het Institute of Contemporary Arts (ICA) onderdak in Nash House, een monumentaal pand in een van de beroemdste straten van Londen: The Mall. De instelling beschikt over diverse galerieën, bioscopen en een theater en staat erom bekend kansen te geven aan opkomend talent. Gespot door Andrew Sidford.


Art decopaleis Eltham Palace


Eltham Palace in het zuidoosten van Londen werd onder andere bewoond door een bisschop, diverse Tudor-vorsten en een excentriek miljonairsechtpaar, dat het huis opnieuw liet inrichten in art-decostijl, en een aparte kamer realiseerde voor hun tamme lemuur — inclusief luikje naar een plantenkamer. Het middeleeuwse paleis en de bijgebouwen zijn open voor het publiek en te bezoeken met een gids. In de prijswinnende landschapstuin vind je vijvers, bloemperken en een on-Londense kalmte. Gespot door Ellie Swain.


Multimediakunst in het Bernie Grants Art Centre


Het Bernie Grants Arts Centre in Tottenham is een eerbetoon aan een van de eerste zwarte parlementsleden. In het kunstcentrum wordt middels theater, muziek en film een ander geluid ten gehore gebracht. Aanrader: de gedurfde en politiek getinte filmscreenings. Gespot door Kamla Pillay.


Nog meer reisinspiratie? Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!