image
Jan Darthet

Brugge - de werelderfgoedstad met toekomstplannen

In 1998 werd het Begijnhof in Brugge erkend als Werelderfgoed. Een jaar later kwam ook het Belfort op de Werelderfgoedlijst en in 2000 volgde het volledige historische stadscentrum van Brugge. Het architecturaal erfgoed, het authentieke middeleeuwse stadscentrum én het feit dat Brugge de ‘geboorteplaats’ van de Vlaamse primitieven is, waren redenen genoeg voor UNESCO om Brugge het label ‘Werelderfgoedstad’ te bezorgen.

Een dergelijk label betekent echter niet dat de stad geen rustige bestemming is. Er zijn tal van verborgen plekjes. Door de stad heen staan groene stoelen om even te ontspannen en je vindt er maar liefst 325 picknickbanken om met je bubbel heerlijk te lunchen.

Bezoek de Triënnale (8 mei tot 24 oktober 2021), waar oud en nieuw gemoedelijk samenkomen

De Triënnale is het uitgelezen moment om het ongekende Brugge te ontdekken. Het voert je mee naar steegjes en achterpoortjes. Je krijgt toegang tot normaal voor publiek gesloten binnentuinen die liggen verscholen achter de prachtige gevels. Tijdelijke creaties van dertien nationale en internationale kunstenaars en architecten gaan de dialoog aan met de stad, haar bewoners én haar bezoekers. 


Ontdek een van de oudst bewaarde hospitaal-gebouwen, Sint-Janshospitaal 

Sint-Janshospitaal museum BruggeFoto: Jan D'Hondt

Wandel door een van de oudst bewaarde hospitaalgebouwen van Europa met een imposante collectie kunst en topstukken van de Vlaamse primitief Hans Memling. Het museum Sint-Janshospitaal bezit zes topwerken van zijn hand. Vier werden speciaal voor deze locatie gecreëerd en zijn er al sinds de late vijftiende eeuw thuis. De vroegste sporen van dit gebouw dateren van midden twaalfde eeuw. 


Verrassend veel hedendaagse architectuur: concertgebouw Brugge

concertgebouw Brugge vakantieFoto: Jan Darthet

In Brugge staat historisch erfgoed prachtig naast hedendaags erfgoed. Het concertgebouw is hier een mooi voorbeeld van. Ben je een liefhebber van muziek, fan van dans, zot van beeldende kunst, verslingerd aan architectuur of simpelweg nieuwsgierig? Bezoek dan zeker dit bijzondere concertgebouw.


Nog meer reisinspiratie? Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!