image
Getty Images

Dit zijn de 10 mooiste strandhuisjes aan de Nederlandse kust

Uit onderzoek van Columbus Travel blijkt dat de Nederlander tijdens een vakantie in eigen land het liefst het strand opzoekt: maar liefst 44% van de reizigers droomt ervan om in een strandhuisje te slapen. Er zijn tal van plekken om bijzonder te overnachten aan de Nederlandse kust. Dit zijn de 10 mooiste strandhuisjes binnen Nederland!

1. Haagse Strandhuisjes, Kijkduin

Op het strand van Kijkduin, en op gepaste afstand van elkaar, staan maar liefst twintig Haagse Strandhuisjes. Gedurende de dag deel je de brede zandstrook met andere badgasten, maar in de avond en ochtend heb je het rijk voor je alleen. De huisjes zijn te huur per (mid)week en weekend. Vanaf €509 voor een midweek (maximaal vier personen).


2. Pier 7, Vlissingen

Op het zandpaviljoen van Pier 7 sta je met één been in de stad en met één been op het strand. Vanuit de zonnige Beachrooms stap je zo de deur uit voor een lange strandwandeling, een duik in de Noordzee of om een boek te lezen op de loungebank van je eigen terras. Over de twee kilometer lange zeeboulevard wandel je naar het gezellige centrum van Vlissingen. Vanaf € 258 voor twee personen (minimaal twee nachten).


3. Strandhuisje, Nieuwvliet

Het design van de moderne strandhuisjes in Nieuwvliet, Zeeuws-Vlaanderen is strak en de kasseienstraatjes van Sint Anna ter Muiden, de zoutmoerassen in natuurreservaat Het Zwin en de Belgische steden Gent en Brugge liggen allemaal vlakbij — maar wie maalt daarom wanneer je vanaf je terras de zon ziet zakken in de zee? Met uitzicht op de duinen achter je, de golven van de Noordzee voor je en je blote voeten in het zand van het strand van Nieuwvliet, meermaals verkozen tot een van de schoonste stranden van ons land, hoef je helemaal nergens meer heen. Vanaf € 1267 per weekend (maximaal zes personen).

Lees ook: Bijzonder overnachten - dit zijn de favoriete vakantieadresjes van de Nederlander in 2023

4. Strandhuisjes, Julianadorp aan Zee

Met het strand als je voortuin en een eindeloos uitzicht zijn de strandhuisjes in Julianadorp, onder de rook van Den Helder, het summum voor levensgenieters. Actievelingen halen hier hun hart op: volg een surfles of een lesje Beach Yoga, ga suppen of kitesurfen, maak een wandeling door de duinen of fiets naar de omliggende dorpen. Liever niets doen? Zak dan lekker met je voeten in het zand bij je huisje of een van de vele strandtenten. Vanaf €706 voor vier nachten (maximaal zes personen). 


5. Slaapstrandhuisje, Koudekerke-Dishoek

In Dishoek, een verborgen parel aan de Zeeuwse kust, vind je de een klein rijtje design-slaapstrandhuisjes met een grote glazen pui en een voor- én achterterras. Deze bijzondere slaapplekken staan op het strand, waardoor je een fantastisch uitzicht hebt op de Noordzee. Word wakker met het geluid van de golven en geniet van lange strandwandelingen bij zonsondergang. Vanaf €183 per nacht (maximaal vijf personen). 


6. Buddha Beach, Zandvoort

Waar het strand van Zandvoort elk weekend hele drommen toeristen trekt, vind je op het noordstrand een plek om je terug te trekken: hier staan sinds 2019 zes moderne strandhuisjes op een rij naast het gelijknamige strandpaviljoen Buddha Beach. De grote ramen zorgen ervoor dat je je zelfs binnen nog buiten waant – ook ideaal voor de koudere najaarsdagen, wanneer je door de vloerverwarming nog steeds knus zit. De strandhuisjes zijn adults only, dus dat zandkasteel zul je zelf moeten bouwen. Vanaf €272 per nacht met een minimaal verblijf van twee nachten. 

Ook interessant: Dit zijn de 10 mooiste slaapplekken aan het water binnen Nederland

7. Beach Villa, Hoek van Holland

Op slechts één plek kun je het hele jaar door je hoofd te rusten leggen aan de Noordzeekust en dat is in Hoek van Holland. De luxueuze strandhuisjes van Beach Villa Hoek van Holland blijven het hele jaar door staan en met een ruime oppervlakte van zo’n vijftig vierkante meter, verdeeld over twee verdiepingen, kun je hier in de winter ook prima vertoeven. Hier kijk je niet alleen uit op het strand, maar ook op de waterweg waar grote zeeschepen af en aan varen. Vanaf €572 voor drie nachten. 


8. ECO Cottages, Grevelingenstrand

Zeehondjes spotten vanaf je terras? Dat kan bij de nieuwe ECO Cottages aan het Grevelingenmeer, het grootste zoutwatermeer van West-Europa. Ook al zit je hier niet aan zee, doet dat niets af aan de strandervaring. Het water van het meer is bijzonder helder, waardoor het niet alleen geschikt is voor zwemmen of surfen, maar zelfs voor snorkelen. Ook deze dertig tiny houses, geschikt voor twee tot zes personen, zijn het hele jaar boekbaar. Vanaf €229 voor twee nachten. 


9. Strandhuisje Hoogduin, Cadzand

Bij Molecaten Park Hoogduin vind je strandhuisjes aan het brede zandstrand van het Zeeuwse Cadzand. Geniet van het adembenemende uitzicht op de Noordzee vanaf je eigen terras, terwijl je luistert naar het rustgevende geluid van de golven. Als het strand niet genoeg uitdaging biedt, kun je ook gebruikmaken van de faciliteiten van het park, zoals het zwembad, de speeltuin en de sportvelden. De strandhuisjes zijn geschikt voor maximaal zes personen. Vanaf €468 voor twee nachten.

Dit vind je misschien ook leuk: 10 x bijzonder overnachten in Nederlandse Tiny Houses

10.  Strandhuysjes, Katwijk aan Zee

Direct aan het strand van een van de meest geliefde badplaatsen van Nederland vind je vijf hippe strandhuisjes, elk met een eigen karakter. Naast de luxe van de Strandhuysjes zelf, biedt Katwijk aan Zee ook talloze mogelijkheden voor ontspanning en verkenning. Maak een wandeling over het kilometerslange strand, struin over de boulevard of duik het historische centrum van Katwijk in. Nationaal Park Hollandse Duinen ligt op een steenworp afstand. Vanaf €575 voor vier nachten.


Volg Columbus Travel op FacebookInstagram en/of YouTube en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.