image
Wilderniss Hotel Nellim

In je eigen bubbel: 12 x glampen onder de sterren

Leven in een bubbel is niet altijd slecht. Sterker nog: uit deze bubbels wil je misschien nooit meer weg, want je slaapt tijdens je glampingavontuur weliswaar niet in een vijfsterrenhotel, maar wel in een vijfmiljoensterrenhotel! Meer instagrammable dan deze 12 domes krijg je het niet, dus trek de bubbels maar open en droom weg onder de blote sterrenhemel. 

1. Je eigen bubbel in de bossen, Canada

Ridgeback lodgeFoto: Ridgeback Lodge

Wil je even écht weg van de bewoonde wereld? Dan is Kingston, Canada the place to be. Midden in de natuur van New Brunswick vind je de vier romantische dream domes van Ridgeback Lodge. Hier heb je alle tijd van elkaar want er is geen enkele vorm van afleiding: geen tv, geen telefoon, geen internet. Zelfs de sterrenhemel kan je niet afleiden want de tenten zijn alleen voorzien van een deur en zijramen. Tijd om de sterren in de ogen van je geliefde te ontdekken! Vanaf €370 per nacht voor twee personen. 


2. Je eigen bubbel onder het noorderlicht, Finland

Nellim Wilderness HotelFoto: Wilderniss Hotel Nellim

Wil je een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid om niet alleen sterren maar ook het noorderlicht te zien, dan is de noordelijke uithoek van Fins Lapland the place to be. Vanuit de glazen koepels van het Wilderness Hotel in Nellim heb je bijna 200 nachten per jaar kans om de aurora borealis te bewonderen – en dat allemaal warm en beschut tegen de -30 ° C wind buiten. De enige reden om je prachtige koepel in Sami-sferen te verlaten is voor de heerlijke Lapse gerechten, zoals rendiervlees en gerookte vis. Spot je het noorderlicht niet, misschien dan wel het Russische Moermansk op slechts 13 kilometer afstand. Je portemonnee wordt ook verlicht: een overnachting start bij €300 per nacht voor twee personen. 


3. Je eigen bubbel in de Provence, Frankrijk

Foto: Maison Bulles

Mais oui, hier wil je slapen! In Pont-Saint-Esprit in de Provence op een uurtje rijden van Avignon vind je de drie opblaasbare tenten met doorschijnend dak van Maison Bulles. Hier geniet je vanaf je queensize bed van een fenomenaal uitzicht op de Franse sterrenhemel. Trek een fles bubbels open, leun achterover en begin maar te tellen. Een hemelkaart en telescoop worden meegeleverd. Wie wil, kan de hele nacht terecht in het zwembad, de jacuzzi of de spa. Vanaf €155 per nacht voor twee personen.  


4. Je eigen bubbel aan het water, Ierland

Foto: Finn Lough

Dag klammig tentje, hallo luxe kamer met uitzicht. Verscholen in de bossen van een afgelegen schiereiland nabij het Ierse Enniskillen vind je een slaapplek met 180 graden zicht op je omgeving én natuurlijk de blote sterrenhemel. Na een dag hiken of vissen in de prachtige omgeving, geniet je in Finn Lough van een sundowner en nogal ‘bijzondere’ popcorn (denk: citroen-sesam, mango-ahornsiroop of knoflook-tijm) aan de oever van het meer. Zodra de avond valt, kruip je ’s avonds onder de wol van je hemelbed en geniet je van duizenden fonkelende sterren. Vanaf €400 per nacht voor twee personen.


5. Je eigen bubbel op een top secret plek, IJsland

Foto: Kevin Bridges

Als je echt niet gevonden wilt worden, moet je naar IJsland. Ergens midden in de bossen vind je de koepeltenten van Buubble. Hier voel je geen arctische kou, want de tenten zijn verwarmd en geventileerd. Tel sterrenbeelden of - mits het juiste seizoen - kijk hoe het noorderlicht boven je danst vanuit het comfort van je bed. En hoe kom je dan op deze ultrageheime plek? De tenten zijn eigendom van een reisorganisatie, die je zelf hierheen brengen na een tour de Golden Circle (met stops bij de warmwaterbron Geyser, Gullfoss, de Secret Lagoon en Thingvellir National Park) of de zuidkust (met stops bij Seljalandsfoss, Skogafoss en een zwart zandstrand). Vanaf €400 per persoon.


6. Je eigen bubbel in de woestijn, Jordanië

Foto: Wadi Rum Night Luxury Camp

Alsof de Wadi Rum-woestijn op zichzelf al niet interessant genoeg is, kun je je Jordanië-reis nog eens extra sterren geven door te overnachten in een van de 11 opblaasbare bubbeltenten in het Wadi Rum Night Luxury Camp. Zijg jij neer in een van de zitzakken of in het kingsize bed? Niet alleen de nacht is hier spectaculair: je wordt wakker van een zonsopgang boven de rode zandstenen toppen van Wadi Rum. Vanaf €160 per nacht voor twee personen.  


7. Je eigen bubbel op een zandbank, Malediven

FinolhuFoto: Finolhu

Tuurlijk, voor een fiks bedrag kun je op de Malediven een strandvilla of overwaterbungalow huren en zorgeloos genieten van de voordelen van een all-in resort. Maar als je dan tóch van plan bent om in de buidel te tasten voor een bounty-ervaring, dan weten wij iets beters: slapen onder de sterren, in je eigen plastic bubbel, aan het uiteinde van een lange zandsluier. Slechts jij en je geliefde, de kosmos en het geluid van de deining om je heen. Deze beach bubble tent staat geparkeerd op het uiterste puntje van resorteiland Finolhu en komt met romantisch privé-ontbijt en -barbecue op het strand. Vanaf € 531 voor twee personen.  


8. Je eigen bubbel tussen de wijngaarden, Mexico

Campera Hotel BurbujaFoto: Campera Hotel Burbuja

Bij Mexico denk je misschien niet meteen aan wijn, maar dat verandert al snel bij een overnachting in Valle de Guadalupe, de thuisbasis van tientallen door families gerunde wijnboerderijen. Te midden van de wijnvelden vind je hier de twaalf opblaasbare bubbeltenten van Campera Hotel Burbuja. Het hotel ligt mijlenver verwijderd van de drukbewoonde wereld, dus van lichtvervuiling is geen sprake. Resultaat: een perfecte hemel om sterren te kijken! Geniet 's ochtends van het weidse uitzicht op de omliggende wijngaarden en geniet ’s avonds van een maaltijd in het restaurant van het hotel, Doce by Campera. Vanaf €180 per nacht.


9. Je eigen bubbel aan een klifwand, Peru

Natura Vive Sky Lodge PeruFoto: Natura Vive Sky Lodge

Ga zitten, zoek houvast, en laat het volgende even bezinken: de glazen slaapcabines van de Skylodge torenen maar liefst vier-hon-derd meter boven de Peruaanse Valle Sagrado de los Incas uit. Er komen is dan ook een tweede. Je kunt kiezen tussen een via ferrata (een met staalkabels uitgezet klimparcours) of serie ziplines. Vanaf € 367 per persoon, inclusief gids, vervoer vanuit Cusco en een culinair feestmaal met wijn.


10. Je eigen bubbel aan een zeestraat, Schotland

AirshipFoto: Airship/Airbnb

3, 2, 1, launch. Lanceer jezelf voor eventjes naar je eigen kleine wereldje, door te overnachten in AirShip, een aluminium capsule met koepelvormige ramen voor een buitenaards uitzicht op de Sound of Mull. De ligging aan deze zeestraat, die het Schotse vasteland van het eiland Mull scheidt, is afgelegen genoeg voor een alleen-op-de-wereld-gevoel, doch dichtbij genoeg voor leuke uitstapjes in de omgeving. ’s Avonds tuur je naar de sterren vanaf de vlonder aan de voorkant, of door de ronde ramen boven het bed. Vanaf € 195 voor twee personen.


11. Je eigen bubbel op het platteland, Spanje

Foto: Aire de Bardenas

De deels doorzichtige bollen op het terrein van viersterrenhotel Aire de Bardenas lijken op uit de kluiten gewassen kosmonautenhelmen. Nog een overeenkomst: ook door het plastic ‘vizier’ van deze bijzondere koepels kijk je uit over een gortdroog en desolaat maanlandschap – een kortgewiekt tarweveld in Zuid-Navarra – en nachtelijke sterrenhemel. Is de prijs dan óók astronomisch? Valt mee, vanaf € 291 voor twee personen.  


12. Je eigen bubbel tussen de bomen, Verenigde Staten

Foto: Airbnb

Een van de beste plekken om te stargazen in Amerika is in Joshua Tree National Park in Californië. En laat je nou net buiten dit park je kunnen terugtrekken in je eigen bubbel onder de heldere sterrenhemel. Hoewel je over een onverharde weg moet rijden om er te komen, ontbreekt het in JTHAVN Joshua Tree Remote Desert Bubble Stargazing niet aan voorzieningen. Naast een queensize traagschuimmatras en een halve badkamer in de bubbel, word je getrakteerd ook een verwarmde buitendouche, een bubbelbad en een barbecue op het dek. Voor deze astronomische slaapplek betaal je wel een astronomisch bedrag: de overnachting start bij €850 per nacht.  


Bekijk hier nog veel meer bijzondere overnachtingen. Nog meer reisinspiratie? Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!