robgreeve

'1098315' door robgreeve '1098315' door robgreeve

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Wakker worden

robgreeve

's Morgens vroeg wakker gemaakt worden voor zo'n plaatje is niet erg. Nabij Cefalu sliepen we in B&B in de heuvels met een schitterend uitzicht. De eilanden die je ziet zijn de Eolische eilanden. Dit was één van de vele mooie uitzichten die je hebt op Sicilië.

'1082891' door robgreeve '1082891' door robgreeve

KaapverdiëBoa Vista

KaapverdiëBoa Vista

Koeien op het strand!

robgreeve

Vanuit ons hotel kon je schitterende strandwandelingen maken. Zo kon je in ruim een uur naar de hoofdstad Sal Rei lopen. Als je geluk had kon je schildpadden spotten of zoals wij echte bonte koeien.

'1077982' door robgreeve '1077982' door robgreeve

KaapverdiëBoa Vista

KaapverdiëBoa Vista

Kaapverdisch...ondero

robgreeve

1 van de kleinste dorpjes op het eiland Boa Vista is Bofareira. Het heeft een pleintje en ongeveer 8 straatjes. Het is een vaste stop als je een excursie doet door het noorden van boa Vista. Op het pleintje wordt muziek gespeeld door de lokale bewoners en het laatste nieuws doorgenomen zoals je kan zien op de foto.

'873962' door robgreeve '873962' door robgreeve

NederlandDe waddeneilanden

NederlandDe waddeneilanden

Nederlandse...wolkenl

robgreeve

Een weekend op Terschelling met mooi weer is genieten van 's morgens vroeg tot 's avonds laat. Je kan er heerlijk fietsen en schitterende foto's maken. Je komt er heerlijk tot rust. (tenminste in de tijd dat ik er was. Begin september) Even openen voor een mooier resultaat.

'572019' door robgreeve '572019' door robgreeve

IJslandZuidland

IJslandZuidland

Seljalandsfoss

robgreeve

Seljalandsfoss is een schitterende waterval. Wat hem bijzonder maakt is dat je er achterlangs kan lopen. Hou er wel rekening mee dat je niet droog aan de ander kant komt. Op deze site heb ik al regelmatig foto's voorbij zien komen van deze waterval. De meeste zijn gemaakt vanuit een ander hoek.

'571207' door robgreeve '571207' door robgreeve

IJslandSkaftafell

IJslandSkaftafell

IJslandse boerderij

robgreeve

De wandeling naar de Svartifoss is goed te doen als het pad niet te ijzig is. Het is ongeveer een half uur lopen naar de Svartifoss. De Svartifoss is een waterval wat omgeven wordt door kolommen van zwart bassalt. Als je niet de zelfde weg terug loopt naar de parkeerplaats, maar bij de waterval de brug oversteekt naar het westen, dan kom je langs deze schitterende afgelegen boerderij.

'570992' door robgreeve '570992' door robgreeve

IJslandJökulsárlón

IJslandJökulsárlón

IJsschotsen in het...

robgreeve

Als je bij het gletsjer meer Jökulsárlón bent, moet je niet vergeten om bezoek te brengen aan het strand. Het zwarte strand ligt bezaaid met ijsschotsen. Deze ijsschotsen drijven vanuit het gletsjer meer de zee op, waarna ze weer door de golven op het strand terecht komen. Als je dan schitterend weer hebt, kan je 's morgens als de zon op gekomen is, prachtige foto's maken.

'570632' door robgreeve '570632' door robgreeve

IJslandJökulsárlón

IJslandJökulsárlón

Fjallsárlón glacier..

robgreeve

Het Fjallsárlón gletsjer meer is het kleine broertje van jökulsárlón meer. Het ligt iets ten westen van jökulsárlón. Tegenwoordig gaat er een weg naar toe en is er ook een bezoekerscentrum. Het is er wel een stuk rustiger dan bij zijn grote broer maar eigenlijk net zo mooi. Foto even openen!!

'569081' door robgreeve '569081' door robgreeve

IJslandRondom Reykjavik

IJslandRondom Reykjavik

Ijzige waterval

robgreeve

Öxarárfoss is een waterval in het nationaal park Þingvellir. Om deze te bezichtigen loop je door de goed zichtbare breuklijn van de Midden-Atlantische Rug. 6 jaar geleden liep je hier nog over een onverhard pad. Nu loop je over een houten vlonder gemakkelijk naar de waterval.

'568460' door robgreeve '568460' door robgreeve

IJslandZuidland

IJslandZuidland

Skogafoss

robgreeve

Skógafoss is een prachtige waterval. De waterval is 60 meter hoog en als je geluk hebt kan je een mooie regenboog zien. Veel toeristen blijven alleen beneden, maar de klim omhoog is ook zeker de moeite waard.

'568152' door robgreeve '568152' door robgreeve

IJslandJökulsárlón

IJslandJökulsárlón

Noorderlicht

robgreeve

Op mijn laatste reis naar IJsland had ik het geluk om 4 keer het noorderlicht in een week tijd te mogen aanschouwen. Wat een geweldig gezicht is dat toch. Deze foto is gemaakt bij het gletsjermeer Jökulsárlón, overdag een schitterende locatie en dan 's avonds met het noorderlicht erboven. Meer kan een mens niet wensen.

'567121' door robgreeve '567121' door robgreeve

IJslandZuidland

IJslandZuidland

Je klein voelen!!!

robgreeve

Hier hebben we een geweldig uitzicht over een deel van IJsland. Het landschap op IJsland is iedere keer weer schitterend. Het maakt niet uit welk jaargetijde je er komt. De rivier die je ziet is de Þjórsá.

'566757' door robgreeve '566757' door robgreeve

IJslandJökulsárlón

IJslandJökulsárlón

Ochtend zon op...gles

robgreeve

Jökulsárlón is een schitterend gletsjermeer. De gletsjer waar het meer aan licht is de Vatnajökull met een grootte van ca 8000 km2. Jökulsárlón is één van de vele hoogte punten die je kan bezoeken op IJsland. Bij zonsopkomst heb een schitterende lichtval op de ijsschotsen.

'565029' door robgreeve '565029' door robgreeve

SpanjeLanzarote

SpanjeLanzarote

Mooi stukje...zwartst

robgreeve

Dit stukje ruige kust is te vinden bij het plaatsje El Colfo aan de westkust van Lanzarote. Het zwarte strand ligt prachtig verscholen tussen de rode lava rotsen.

'564366' door robgreeve '564366' door robgreeve

SpanjeLanzarote

SpanjeLanzarote

Timanfaya NP

robgreeve

Een bezoek aan het nationaal park Timanfaya is echt de moeite waard. Het is een groot maanlandschap. Het landschap is ontstaan na een reeks van vulkaanuitbarstingen in het jaar 1730. De vulkanische activiteiten zijn nu nog zichtbaar. Vooraf had ik gelezen dat een busrit door het park zeer toeristisch is en dat je onderweg niet kan uitstappen voor een foto. Dit hield mij in eerste instantie tegen maar achteraf ben ik blij dat ik er toch aan heb toegegeven. De drukte bij het bezoekerscentrum viel ook mee (wij waren er in september om een uur of 4 in de middag) en de bus rit is echt iets wat je niet snel vergeet.

'564201' door robgreeve '564201' door robgreeve

SpanjeLanzarote

SpanjeLanzarote

Het groene meer

robgreeve

Aan de westkust ten zuiden van het plaatsje El Golfo vind je een prachtig stukje natuur. Je vind hier een meertje, Charco de los Clicos, wat groen gekleurd is en wat gescheiden wordt met de zee door een zwart lava strand. Het is een oude krater die weggezonken is in de Atlantische oceaan. De groene kleur komt van de algen die op de bodem groeien. Op de foto kan je ook goed de verschillende lage lava zien.

'562420' door robgreeve '562420' door robgreeve

ItaliëPuglia

ItaliëPuglia

Wonen op de kliffen

robgreeve

Polignano a mare is een stadje aan de Adriatische zee ten zuiden van Bari. Het stadje is gebouwd op steile kliffen waar de vaak ruwe zee tegen aan kletst. De ruige kust bevat ook vele grotten. In één van deze grotten is een restaurant gevestigd waar je direct uitzicht hebt op zee.

'562132' door robgreeve '562132' door robgreeve

NederlandDe waddeneilanden

NederlandDe waddeneilanden

Ochtend dauw...Tersch

robgreeve

Terschelling is een prachtig eiland om 's morgens vroeg opgestaan om bij zonsopkomst mooie foto's te maken. Bovenop een duin in West Terschelling had je een prachtig uitzicht. De ene kant had je een schitterende zonsopkomst en als je, je omdraaide had een weids uitzicht over duinen van Terschelling. Even openen voor een mooier beeld

'561707' door robgreeve '561707' door robgreeve

ItaliëPuglia

ItaliëPuglia

Bauxiet steengroeve

robgreeve

Ten zuiden van Ortranto is een voormalige steengroeve waar bauxiet werd gewonnen. Het is nu een kleine vijver met smaragdgroen water. Dit kleurt prachtig tegenover de diep rode klei. Het is even zoeken omdat de groeve niet aangegeven staat vanaf de weg.

'561055' door robgreeve '561055' door robgreeve

ItaliëPuglia

ItaliëPuglia

Olijfbomen

robgreeve

Tijdens onze rondreis door de hak van Italië hebben we vele olijfbomen gezien. Zo overnachten in prachtige Masserie's. Dit zijn oude olijf boerderijen die midden tussen de vele olijfbomen. Hier kan je heerlijk tot rust komen. Wij waren er in juni wat inhield dat er maar weinig toeristen waren. Deze foto is genomen nabij Monopili. De bomen zijn hier wel heel oud.

'560816' door robgreeve '560816' door robgreeve

ItaliëPuglia

ItaliëPuglia

Genieten!!!!!!!

robgreeve

Sant' Andrea is een klein plaatsje ten noorden van Otranto. De rots kust is daar echt geweldig. Het azuur blauwe water uitnodigend om een duik te nemen.

'560500' door robgreeve '560500' door robgreeve

ItaliëPuglia

ItaliëPuglia

Creatief met kistjes

robgreeve

Lecce is een middelgrote stad in het zuiden van Italie in de regio Apulië. In het centrum van de stad zie je nog de overblijfselen van een amfitheater. De stad is gebouwd in Barokstijl. Je kan er heerlijk slenteren door de straatjes, prachtige kerken bezoeken en heerlijk eten.

'559175' door robgreeve '559175' door robgreeve

ItaliëPuglia

ItaliëPuglia

Kust van Sant' Andrea

robgreeve

Sant 'Andrea is kleine plaatsje aan de oostkust van Puglia. Vanuit Ortranto is het ongeveer een half uurtje rijden. We hebben daar een wandeling gemaakt over de rotsen wat je trakteert op mooie plaatjes van een schitterende kust. Wij waren er in mei wat betekend dat je er maar weinig toeristen ziet.

'558699' door robgreeve '558699' door robgreeve

ItaliëPuglia

ItaliëPuglia

La Grotta Zinzulusa

robgreeve

De kust van Salento staat bekend om zijn vele grotten. Sommige zijn alleen vanaf zee bereikbaar. In de grot zijn stalactieten en stalagmieten  te bewonderen. Er zouden ook vleermuizen huisvesten maar die heb ik niet gezien. We vele zwaluwen zoals je op de foto kan zien.. Wij waren er halverwege de maand mei. Het seizoen is dan nog niet begonnen wat betekend dat er nog gaan massa toeristen zijn en je dus, weliswaar met een Italiaanse gids, rustig kan genieten van de grot.

Community updates

FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
07-08-2020 Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >>

DRONEFOTOWEDSTRIJD
23-07-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl

week 31 | Community toppers

Zonsondergang bij Lake Mutanda. Foto: MirandaNoomen

1. Topreview: Bosnië-Herzegovina door Dianadm
2. Topfoto & tip: Zonsondergang bij Lake Mutanda door MirandaNoomen
3. Topblog: Niet smeren? ... door Elleke
4. Communitylid van de week: Dannyvdm
5. Nieuwkomer: PeggyA

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik