Jökulsárlón

Een boottocht door het grootste gletsjermeer van het land Jökulsárlón is iets wat je gedaan moet hebben als je in Jökulsárlón bent. Het meer ligt in het zuiden van Jökulsárlón, vlakbij de Atlantische Oceaan en heeft een oppervlakte van 23 vierkante kilometer. In de nabije omgeving van Jökulsárlón bevinden zich nog twee ander gletsjermeren: Fjallsárlón en Breidárlón.

Informatie over Jökulsárlón

Beste foto's & tips van Jökulsárlón

'451362' door janine '451362' door janine

IJslandJökulsárlón

IJslandJökulsárlón

Jokulsarlon, ijsmeer.

janine

Jökulsárlón is het bekendste en grootste gletsjermeer in IJsland. Het ligt ten zuiden van de Vatnajökullgletsjer tussen het nationale park Skaftafell en het stadje Höfn. Het gletsjermeer is vrij nieuw aangezien het pas in de jaren 1934-1935 ontstond, het meer groeide echter snel van 7.9 km² in 1975 tot minstens 23 km² vandaag door het smelten van de gletsjers. Met een diepte van ongeveer 250 meter is Jökulsárlón momenteel het diepste meer van het land. Het meer is door de altijd ronddrijvende ijsbergen met fraaie ijsformaties populair bij toeristen. Er is een informatiecentrum en er zijn boottochten met onder andere een amfibievoertuig mogelijk op het meer

'511175' door laidbackfool '511175' door laidbackfool

IJslandJökulsárlón

IJslandJökulsárlón

Noorderlicht in volle

laidbackfool

De eerste avond hadden we nog pech met een klein beetje noorderlicht. We hadden de hoop bijna opgegeven toen we op de allerlaatste dag op mijn verjaardag dit spektakel zagen. Wat een bijzonder fenomeen is dit toch. De reden waarom we naar IJsland zijn gegaan.

'516951' door MiekeDeHaas '516951' door MiekeDeHaas

IJslandJökulsárlón

IJslandJökulsárlón

De ijsschotsen van...

MiekeDeHaas

Ik geloof niet dat er iemand is die het gletsjermeer Jökulsárlón niet gaat bezichtigen tijdens rondreis door IJsland. Logisch. Je bent dus niet de enige die dit meer bezoekt. Maar mij heeft het niet gestoord. De ijsschotsen die daar in het water liggen en langzaam naar de zee drijven is zo imponerend. De ijsschotsen hebben alle tinten blauw. En steeds is het beeld weer anders. Wat een genot om daar te staan Natuurlijk hebben we ook gevaren tussen de ijsschotsen.

Laat kaart zien