Rhinos

'449929' door Rhinos '449929' door Rhinos

NepalKathmandu

NepalKathmandu

In de hand van de...b

Rhinos

Langs de trappen van de Swayambhunath, ofwel de monkey temple, zie je erg veel aapjes. Dit kleintje ging wel erg mooi voor de lens zitten. Hier een foto van deze fotoshoot.

'403625' door Rhinos '403625' door Rhinos

TanzaniaSerengeti

TanzaniaSerengeti

Mine!

Rhinos

Even schrok deze jakhals van onze auto en roken 2 arenden hun kans. Maar dit dappere beestje verjoeg hen weer snel toen hij zag dat wij hem niet kwamen opeten. Het was even doorbijten, maar daarna ging deze jakhals er snel vandoor, met een halve impala in zijn bek.

'402876' door Rhinos '402876' door Rhinos

TanzaniaSerengeti

TanzaniaSerengeti

Koning van het kopje

Rhinos

Wie in de Serengeti is geweest herkent ze wel, de kopjes. De rotsen, welke boven de velden uitsteken, zijn een ideale plaats voor leeuwen om de omgeving te overzien. Zo vonden wij tijdens een van onze safari's deze majestueuze verschijning. Erg imponerend om zo dicht bij zo'n machtig dier te zijn en je toch relatief veilig te voelen in de auto.

'381996' door Rhinos '381996' door Rhinos

MarokkoMarrakech

MarokkoMarrakech

Ooievaars op de muren

Rhinos

Van het paleis is niet veel meer over dan de muren. deze muren puilen echter uit van de ooievaarsnesten. Op de foto zijn de ooievaars weer aan het klepperen, wat gepaard gaat met een mooie synchrone dans tussen de partners.

'381993' door Rhinos '381993' door Rhinos

MarokkoMarrakech

MarokkoMarrakech

Siësta op Djemaa el..

Rhinos

Na hard werken verdient iedereen een momentje rust. Zo ook midden op het drukke Djemaa en Fna, tussen de waarzeggers, tandentrekkers, slangenbezweerders en mannen met aapjes. Vanaf de terassen om het plein kan je eindeloos mensen kijken.. er gebeurt dan ook wel erg veel op dit plein.

'371380' door Rhinos '371380' door Rhinos

IndiaJaisalmer

IndiaJaisalmer

Dineren in de woestij

Rhinos

Als avondeten hadden we chapati met bloemkool. Onze kamelenman had net de kamelen afgeladen en eeten gegeven toen hij met ons eten begon. In India reinigden we onze handen meestal even met alcoholgel voor het eten, aangezien het niet het meest hygienische land is. Op de vraag of hij misschien ook wat van die gel wilde gebruiken, voordat hij met de bereiding begon antwoorde hij: "Oow dat is wel lekker, geef straks maar na het eten, dat is lekker fris". Soms is het maar beter om niet te zien hoe eten bereid wordt...

'371379' door Rhinos '371379' door Rhinos

EcuadorQuito

EcuadorQuito

Basílica del Voto...N

Rhinos

Het is nieet zozeer de allermooiste kerk ter wereld, maar de klim naar de klokkentoren mag je niet missen als je in Quito bent. Naast het mooie uitzicht over de oude stad is de klim omhoog ook erg spannend. Eerst loop je over een loopbrug over de gewelven van de kerk, hierna klauter je een paar stijle trappen op tot het uitzichtspunt. Leuke afwisseling tijdens een tochtje door de oude stad.

'371311' door Rhinos '371311' door Rhinos

EcuadorGalapagos eilanden

EcuadorGalapagos eilanden

Galapagos buizerd met

Rhinos

En toen zaten er ineens 2 naast elkaar. Galapagos is de ideale plek voor het spotten van dieren, nergens anders (buiten de dierentuin) kan je dieren van zo dichtbij zien. Hier zit een galapagos buizerd naast een zeeleguaan uit te kijken over zee. Je kan hier tijden naar kijken..

'371250' door Rhinos '371250' door Rhinos

EcuadorGalapagos eilanden

EcuadorGalapagos eilanden

Babyzeeleeuw

Rhinos

Op de Galapagos eilanden hoef je niet ver te zoeken om een zeeleeuw te vinden. Vaak zie je jonge zeeleeuwtjes op het strand liggen wachten totdat hun moeder terug komt met eten. Wanneer er mensen op hun strand komen, dan zijn deze jongen vaak nieuwsgierig genoeg om even te komen kijken wat er nu weer op hun strandje is aangekomen.

'370493' door Rhinos '370493' door Rhinos

EcuadorGalapagos eilanden

EcuadorGalapagos eilanden

Jonge roodvoet Jan va

Rhinos

Genovesa is volgens mij een van de weinige Galapagos eilanden waar deze boobie soort te vinden is met jongen. De vogel met de blauwe voeten zie je eigenlijk wel door de hele archipel. De jongen zijn echte kleine pluizenbollen, en ze blijven je maar aanstaren.. heel apart

'370438' door Rhinos '370438' door Rhinos

EcuadorGalapagos eilanden

EcuadorGalapagos eilanden

Lava cactus op...Bart

Rhinos

Deze kleine cactus groeit op de lavavelden op een aantal van de Galapagos eilanden. Deze cactus groeit maar zeer langzaam en wanneer de cactus dood gaat groeien er nieuwe uit de resten van de overleden cactus. Deze groep op de foto is dus waarschijnlijk al vele duizenden jaren oud.

'370423' door Rhinos '370423' door Rhinos

EcuadorGalapagos eilanden

EcuadorGalapagos eilanden

Zeeleguaan in...chill

Rhinos

Eigenlijk zie je ze ook niet anders.. deze leguanen liggen voornamelijk in de chillstand. Ze maken zich niet snel druk, en al helemaal niet om bezoekers die een kijkje komen nemen in hun leefomgeving. Soms liggen ze met groepen van honderden dieren bij elkaar. Ze zijn nogal goed gecamoufleerd, dus je moet uitkijken waar je loopt. Ondertussen spuiten ze zout water uit hun klier op de neus. Als je ertussen staat klinkt het net of ze verkouden zijn.

'480420' door Rhinos '480420' door Rhinos

EcuadorOriente

EcuadorOriente

Napo Wildlife Center

Rhinos

Vanaf Coca nemen ze je eerst 2 uur mee over de Napo rivier tot de ingang van het Yasuni NP. Dan stap je over in een kano en treed je een nieuwe wereld binnen. Na meer dan een per kano over een zwart kreekje omringd door bomen planten en dieren krijg je echt het jungle gevoel wat je alleen in films ziet. Wij waren er helaas maar 4 dagen.. een week was ook prima geweest achteraf. Wij zagen tijdens ons verblijf onder andere: Giant Otters Anteater Saki monkeys Tayras Squirrel monkeys etc etc

'370093' door Rhinos '370093' door Rhinos

EcuadorOriente

EcuadorOriente

Schele otter

Rhinos

Tijdens ons verblijf in het prachtige Napo Wildlife Center werden wij opgewacht door de met uitsterven bedreigde reuze otter. In het meer bij de lodge woont een familie van 5 otters. Samen hebben ze eigenlijk geen vijanden. Wanneer bijvoorbeeld een kaaiman hen aan probeert te vallen, dan omsingelt de hele familie het dier en vallen zij aan. Erg impsant deze 2 meter lange dieren.

'370064' door Rhinos '370064' door Rhinos

EcuadorGalapagos eilanden

EcuadorGalapagos eilanden

Galapagos hawks op de

Rhinos

Waar zie je roofvogels op 2 meter afstand? Dat kan maar op een plek. Hier zitten net 2 Galapagos hawks achter elkaar mij aan te staren, te midden van de rode krabben, zeeleeuwen met jongen en zeeleguanen. Een bijzondere plek.

'370053' door Rhinos '370053' door Rhinos

EcuadorGalapagos eilanden

EcuadorGalapagos eilanden

Zeg eens Aaa

Rhinos

Een hongerige jonge boobie wacht tot het eten gebracht wordt. Toch wel bijzonder om te zien hoe deze dieren je volkomen negeren. Het is hun terrein en wij zijn overduidelijk te gast.

'370050' door Rhinos '370050' door Rhinos

EcuadorGalapagos eilanden

EcuadorGalapagos eilanden

Nieuwsgierige zeeleeu

Rhinos

Dichterbij kan je haast niet komen. Volgens de park regels mag je niet binnen 2 meter bij een dier komen op de Galapagos eilanden. De zeeleeuwen hebben hier echter lak aan, ze zijn zo nieuwsgierig dat ze meteen op mensen afkomen. Vooral wanneer deze mensen in het water aan het snorkelen zijn.

'364298' door Rhinos '364298' door Rhinos

IndiaJaipur

IndiaJaipur

Straatverkoper in...J

Rhinos

Tijdens het rondsnuffelen door Jaipur kwam ik deze man tegen die een soort van gele rijst aan het verkopen is. Wat ik erg leuk vond aan Jaipur is dat de winkelstraten nog echt verdeeld zijn in ambachtsgebieden. Alle metaalbewerkers bij elkaar alle eten verkopers bij elkaar.. etc. Blijft toch het leuke aan India.. gewoon rondlopen en kijken.

'364259' door Rhinos '364259' door Rhinos

ThailandKo Phi Phi

ThailandKo Phi Phi

Alvast even in de...s

Rhinos

Om alvast te wennen aan de mooie dagen die er aan gaan komen in Nederland.. een zonovergoten eilandje. Wat een heerlijk eilandje is dit. Ik was hier destijds met een paar vrienden heen en het was er super. Overdag lekker aan het strand liggen of een bootje huren om The Beach te gaan bekijken, snorkelen in het helder blauwe water.. 's Avonds is het hier ook erg gezellig.. het hele strand wordt aan het einde van de middag leeg gehaald en de barretjes breiden hun terras uit over het hele strand. Erg goede herinneringen aan.. zelfs aan de WK finale tegen Spanje die we helaas verloren.. maar om zo''n wedstrijd op een groot scherm op het witte strand te bekijken, met een bucket in de hand, is toch wel een kleine pleister op de wonden.

'364154' door Rhinos '364154' door Rhinos

Lesotho

Lesotho

Toekomstige herdertje

Rhinos

Bovenaan de sani pass bevind zich een klein tentenkampje. Deze kindertjes, waarschijnlijk een toekomstig herdertje met zijn zusje, komen het huisje/tentje net uitlopen om de toestromende toeristen te begroeten. De vrouwen die hier wonen zijn hier voornamelijk voor de toeristen, verder hebben ze niet zoveel te zoeken in dit gedeelte van Lesotho, maar het geeft wel een indruk van hoe de herders leven. En het brood en bier wat je hier kan proeven is verre van vies. Ach uiteindelijk stimuleer je op deze manier ook weer de lokale economie..

'480130' door Rhinos '480130' door Rhinos

IndiaNew Delhi

IndiaNew Delhi

Swaminarayan...Akshar

Rhinos

Net even buiten het centrum van Delhi ligt Swaminarayan Akshardham. Dit tempelcomplex is een soort kruising tussen een tempel een park en een soort attraktieparkje. Je kan hier heerlijk rondlopen door de prachtige tuinen met een grote tempel, genieten van een film op een gigantisch scherm, rondvaren door de geschiedenis van India en een tocht maken door het leven van Bhagwan Swaminarayan in de Hall of Values. Ook is er een grote fontijn waar als het donker wordt muziek shows worden gegeven. Al met al een leuk dagje uit. Ze strippen je alleen wel compleet bij de ingang. Fototoestellen, telefoons, drinken , eten, tassen, riemen.. alles moet je achter laten bij de ingang.

'364087' door Rhinos '364087' door Rhinos

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

Samen spelen in...Wil

Rhinos

Niet in ieder gebied van Zuid Afrika is dit een gewoon beeld. In veel regios leven de donkere en de blanke bevolking apart van elkaar. Maar hier op het rustige strand van Wilderness, aan de de Garden route, is dat niet aan de orde.

'364073' door Rhinos '364073' door Rhinos

Zuid-AfrikaMpumalanga

Zuid-AfrikaMpumalanga

In de aanbieding

Rhinos

Tijdens een roadtrip door Zuid Afrika reden we door de provincie Mpumalanga. Voor een sanitaire stop deden we even een lokale supermarkt aan. Blijkbaar waren er vandaag geen aanbiedingen, want de boodschap op het bord was niet in deze supermarkt te koop.

'364063' door Rhinos '364063' door Rhinos

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Tempel in Osian

Rhinos

Op een B route van Jodhpur naar Jaisalmer ligt het plaatsje Osian. Het plaatsje staat bekend om de verscheidene tempels die dit ogenschijnlijke kleine plaatsje rijk is. De hoofd bezienswaardigheid is de tempel op de foto. Om de tempel te betreden moet je een lange trap op waar niet iedereen het even makkelijk mee heeft. Jong en oud klimmen met ontblote voeten dit heiligdom. Zeker leuk om even een stukje voor om te rijden.

Community updates

BLOGS
20-09-2020 Heb jij de survey al ingevuld? (zie het bericht van 15/9) Zodra we eind van de week alle inzendingen binnen hebben, zullen we nogmaals kijken wat de wensen over de blogs zijn. De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

JOUW MENING TELT!
15-09-2020 Om beter inzicht te krijgen in hoe leden de Columbus Community gebruiken en ervaren, en om de belangrijkste wensen in kaart te brengen, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de Columbus Community Survey. De survey zal ong. 10 minuten in beslag nemen. Doe mee

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Alle landen -en onderliggende bestemmingspagina's hebben inmiddels een totale make-over gekregen. Mocht je tijdens je bezoek tegen fouten aanlopen op de website, laat het ons dan weten via communityhost@columbusmagazine.nl

OPROEP: FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
11-09-2020 Meedoen kan nog t/m 30 september! Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >> 

week 37 | Community toppers

Ongerept Ndutu Foto: Ellen69

1. Topreview: Namibië • Twyfelfontein door Barga
2. Topfoto & tip: Ongerept Ndutu door Ellen69
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: LRison
5. Nieuwkomer: A.debeen

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik