Jaisalmer

Jaisalmer ligt in de Jaisalmerse deelstaat Rajasthan. Zowel de stad als het district zijn gelegen in de Tharwoestijn. Ten oosten van Jaisalmer ligt de populaire plaats Jodhpur. Bezienswaardig zijn het Fort Jaisalmer, het tuinencomplex Bada Bagh, het verlaten stadje Kuldhara en de Salim Singh-ki Haveli.

Informatie over Jaisalmer

Beste foto's & tips van Jaisalmer

'298295' door Jan-Petra '298295' door Jan-Petra

IndiaJaisalmer

IndiaJaisalmer

Meisje in Jaisalmer

Jan-Petra

Jaisalmer is een leuke stad middenin de Thar woestijn vlakbij de grens met Pakistan. In de omgeving van het beroemde fort kwamen we dit schattige meisje tegen.

'553042' door chateau '553042' door chateau

IndiaJaisalmer

IndiaJaisalmer

Jaisalmer city beeld.

chateau

Het fort van Jaisalmer is absoluut de moeite waard voor een uitgebreid bezoek. Maar als je echt de prachtige huizen met bewerkte gevels en balkonnetjes wilt bekijken maak je het beste een wandeling door de city. Bovendien stap je daar in het leven van alledag. Veel koeien op straat. Op plateautjes voor de huizen zitten mensen met elkaar te praten of gewoon even uit te rusten. Overal wordt je vriendelijk bejegend.

'332471' door Jan-Petra '332471' door Jan-Petra

IndiaJaisalmer

IndiaJaisalmer

Water halen

Jan-Petra

De avond nadert terwijl vrouwen water halen bij de waterput vlakbij het dorpje Khuri middenin de Thar woestijn aan de grens met Pakistan. Het is zeker een aanrader om dit dorp te bezoeken, 45 kilometer ten zuidwesten van Jaisalmer. Prachtig om te zien hoe mooi de vrouwen gekleed zijn

Laat kaart zien