Positief

'392527' door Positief '392527' door Positief

LaosNoord Laos

LaosNoord Laos

Kaartjesverkoper

Positief

Onderweg in het noorden van Laos moesten ik ticketjes kopen voor een busrit naar het volgende dorp. Dat bleek niet zo eenvoudig aangezien de kaartjesverkoper blijkbaar heel erg moe was en lekker lag te slapen. Nochtans stonden er verschillende mensen te wachten om tickets te komen...

'392526' door Positief '392526' door Positief

LaosLuang Prabang

LaosLuang Prabang

Klaslokaal

Positief

Tijdens een 2-daagse trekking passeerden we door een klein dorpje. We keken er even binnen in het schooltje en zagen deze leerlingen. Een van hen keek me net aan en was duidelijk liever ergens aan het spelen geweest :-).

'392525' door Positief '392525' door Positief

LaosLuang Prabang

LaosLuang Prabang

Kinderen

Positief

dollende kinderen tijdens de speeltijd op een schooltje. Ze gebruiken er potloden om hun haar "netjes" te houden. Gemaakt tijdens een 2-daagse trekking in Laos.

'392523' door Positief '392523' door Positief

CambodjaAngkor en Siem Reap

CambodjaAngkor en Siem Reap

Spelende kinderen

Positief

tijdens een wandeling in de buurt van Siem Reap zag ik deze kinderen langs het water. Een van hen vond het leuk om een klein showtje op te voeren :-).

'254355' door Positief '254355' door Positief

BirmaMandalay

BirmaMandalay

U bein's Bridge

Positief

Na een fantastische daguitstap met een gidsje dat me op een scooter de streek rond Mandalay toonde sloten we af met één van de hoogtepunten ; U Bein's bridge. Een aanrader, zeker bij valavond.

'254310' door Positief '254310' door Positief

BirmaInle Lake

BirmaInle Lake

Vissen op het Inle...

Positief

Deze vissers, die op traditionele wijze, met manden en stokken, vissen vangen, vindt je terug op verschillende plaatsen op het Inle lake. Het waterpeil in het meer is op de meeste plaatsen zo laag dat ze op het zicht kunnen vissen.

'254309' door Positief '254309' door Positief

BirmaMandalay

BirmaMandalay

Partijtje voetbal

Positief

Bij een avondwandeling door de drukke, stinkende straten van Mandalay besloot ik op een bepaald moment een kloostertje binnen te stappen. Een oase aan rust binnen deze stad. Ik trof er deze monniken aan die net een partijtje voetbal aan het spelen waren.

'254307' door Positief '254307' door Positief

BirmaInle Lake

BirmaInle Lake

Longneck woman

Positief

Tijdens een daguitstap met ingehuurd bootje op het Inle lake werden we gedropt aan een winkeltje waar deze vrouwen souveniers aan het maken waren. Deze longneck woman worden hier speciaal geplaatst om toeristen aan te trekken, een beetje zielig toch...

'254306' door Positief '254306' door Positief

BirmaBagan

BirmaBagan

Altijd vrolijk!

Positief

Bij een avondwandeling in Bagan werd ik continu gevolgd door een horde vrolijke, nieuwsgierige kinderen. Ze speelden met alles wat ze vonden op straat en leken daar erg tevreden mee te zijn. De vrolijkheid van de kinderen is iets wat me zeker is bijgebleven. Dit meisje is slechts één voorbeeld.

'254241' door Positief '254241' door Positief

BirmaBagan

BirmaBagan

Zonsondergang in Baga

Positief

Een mooie zonsondergang bij de tempels van Bagan, een moment dat bij blijft... Daarna met de fiets je weg terugvinden in het duister trouwens ook.

'30260' door Positief '30260' door Positief

Groot-BrittanniëEngeland

Groot-BrittanniëEngeland

Brighton Pier

Positief

De pier van Brighton op een mooi moment vastgelegd. De meeuw maakte het plaatje compleet.

'28061' door Positief '28061' door Positief

VietnamMekong Delta

VietnamMekong Delta

Vietnamese vrouw

Positief

Tijdens een rondvaart tussen de drijvende huizen maakten we een stop bij een viskwekerij. deze vrouw vond het best grappig om zo'n bende toeristen zich te zien vergapen aan-voor haar- alledaagse dingen.

'28050' door Positief '28050' door Positief

VenezuelaNoordkust en eilanden

VenezuelaNoordkust en eilanden

Feest in Chauo aan de

Positief

De laatste paar dagen tijdens ons verblijf in Venezuela verbleven we aan de kust in een dorpje. We vernamen via via dat er een feest was in een naburig dorp dat enkel per boot te bereiken is. We besloten er naartoe te gaan en het bleek een geweldige belevenis te zijn in een authentiek kader.

'28048' door Positief '28048' door Positief

VenezuelaLos Llanos

VenezuelaLos Llanos

Boerderijkind bij Los

Positief

Op de boerderij waar we verbleven in Los Llanos waren erg lieve en gastvrije mensen. de dochter des huizes bleek een fotogeniek kind te zijn...

'27991' door Positief '27991' door Positief

MexicoChiapas en Tabasco

MexicoChiapas en Tabasco

Kleine schoenpoetser.

Positief

Ik was deze heerlijk kleurrijke muur aan het bekijken toen ik deze jonge schoenpoetser zag afkomen. Hij ging naar de markt een beetje verder om daar aan het werk te gaan.

'27989' door Positief '27989' door Positief

VietnamCentraal Vietnam

VietnamCentraal Vietnam

Jongen en pup

Positief

Tijdens en tocht rond Dalat in Centraal Vietnam kwam deze jongen door de deur piepen omdat zijn "waakpup" goed zijn werk deed.

'27988' door Positief '27988' door Positief

LaosZuid Laos

LaosZuid Laos

Bootje op de Mekong..

Positief

Tijdens een heerlijke avondwandeling op Don Det, een eilandje in de Mekong in Zuid Laos zag ik deze visser in zijn bootje voorbijglijden.

'27979' door Positief '27979' door Positief

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Man met baard voor...

Positief

Ik was het Paleis der Winden aan het bekijken toen ik deze grappige man zag afkomen. Om hem op de foto te krijgen zonder al te veel storende andere elementen en met het Paleis der Winden op de achtergrong moest ik helemaal in elkaar duiken (wat niet zo evident was op deze drukke boulevard.

'27901' door Positief '27901' door Positief

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

2 deunieten bij...Jai

Positief

Deze 2 jongens hingen rond buiten hun dorpje in de buurt van Jaisalmer. Ze waren duidelijk wat kattekwaad aan het uithalen. Voor de foto poseerden ze gewillig maar hun ogen blinken nog wel van de deugnieterij...

Community-updates

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-07-2021 We trappen af met het thema voor juli: Wildlife in tijden van corona. En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

STEM OP JOUW FAVORIETE WERELDWONDER EN WIN


29-06-2021 In ons dubbeldikke jubileumnummer lichten we maar liefst 101 nieuwe Wereldwonderen uit: plekken en ervaringen die nog buiten de gebaande paden liggen en op jouw (duurzame) bucketlist thuishoren. Maar welk wonder is nu eigenlijk jouw favoriet? Wordt het het Noorderlicht, de Rotskerk van Lalibela of de molens van Kinderdijk? Breng je stem uit en win een van de honderd topprijzen!

DREAMER666 WINT DE WERELDWONDER-FOTOWEDSTRIJD


29-06-2021 'Welk bouwwerk of door de mensen gemaakte plek zou de titel Nieuw duurzaam Wereldwonder moeten dragen?' Die vraag stelden we jullie zo'n twee maanden geleden. We kregen tal van foto's binnen van de meest prachtige bestemmingen - waarvan je een aantal terug kunt vinden in de dubbeldikke jubileumeditie van Columbus die nu in de winkels ligt! Een van die plekken is Bagan, een stad die met recht een Wereldwonder genoemd mag worden. Bagan werd door meerdere mensen genomineerd, maar Dreamer666 blies ons met haar foto omver en mag daarom voor Columbus op reportage. Gefeliciteerd, Jessi!

DE DUBBELDIKKE JUBILEUMEDITIE VAN COLUMBUS IS UIT!


29-06-2021 Toen Columbus Travel in 2005 werd opgericht, hadden we nooit kunnen bevroeden dat we 16 jaar later maar liefst 100 edities verder zouden zijn. 101 eigenlijk, want we vieren het heuglijke feit met een dubbeldik nummer: editie 100 vol nieuwe wereldwonderen en editie 101: een Familyspecial met 101 bijzondere reizen met kinderen. Heb je hem nog niet in huis? We geven vier weken lang 25 exemplaren van deze collectible jubileumeditie weg! Hebben? Doe mee!

week 29 | Community-toppers

wolkbreuk-in-st-petersburg
Wolkbreuk in St. Petersburg. Foto: BjornSnelders
1. Topfoto & -tip: Wolkbreuk in St. Petersburg door BjornSnelders
2. Review: n.v.t.
3. Communitylid van de week: Dragonfly
4. Nieuwkomer: Meppie

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JULI: WILDLIFE IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juli is: wildlife. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik