Venezuela image

Venezuela


Reisgids

Venezuela
Zuid Amerika
Pimwestenberg

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Venezuela-vakantie: de leukste routes, foto's en dingen om te doen | Columbus Travel

Toen Spaanse ontdekkingsreizigers in 1499 langs de noordkust van Zuid-Amerika voeren, zagen ze kleine dorpjes die op palen in het water waren gebouwd. Ze gaven het gebied de naam Venezuela: klein Venetië. Het is een land met een rijke natuurpracht en grote oliereserves. Het landschap is divers, van de uitlopers van de Andes in het westen tot de rijke fauna van de Orinoco-delta in het oosten.

Venezuela wordt geeërd door natuurliefhebbers, met haar landschap dat opgedeeld wordt door jungle en een grote diversiteit aan andere landschappen. Als je hoog genoeg klimt vind je er zelfs sneeuw en aan de kust beschikt Venezuela over heerlijke zandstranden. Het klimaat is bovendien erg aangenaam. Bij het horen van Venezuela denken veel mensen meteen aan het droomeiland Isla Margarita, waar het overigens erg toeristisch is. Nadeel aan het land is de politieke instabiele situatie en de criminaliteit.

Het meest spectaculair is wellicht het Hoogland van Guyana, waar het Nationaal Park Canaima onderdeel van is. Deze herbergt vele tafelbergen en watervallen, waaronder Salto Angel, met een hoogte van 979 meter de hoogste vrij vallende waterval ter wereld.

Wat zegt de community

(2)
Bekijk reviews >

Reisinspiratie

Van onze community

Overnachten bij Pedro tijdens de Andestrek
Overnachten bij Pedro tijdens de Andestrek
Merida en de Andes
Sidonius
End of the world..start of Paradise.
End of the world..start of Paradise.
Venezuela
Primavera31
Pemon indiaan
Pemon indiaan
Guayana omgeving
Kaatje1977

Praktisch

 • Check het actuele reisadvies voor Venezuela van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Let goed op in welke regio’s van Venezuela dit advies geldt. Dit hoeft niet overal hetzelfde te zijn. Het advies wordt dagelijks bijgewerkt. Je blijft echter verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Wij zijn niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site.

  Reizen en corona

  Check het actuele overzicht van reisrestricties in verband met het coronavirus voor elk land ter wereld. Dagelijks bijgehouden door de IATA (International Air Transport Association). 

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor Venezuela:

  - Gele koorts

  - BMR (Bof, Mazelen, Rode hond)

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van Venezuela kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: bolivar (VEB). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • Venezuela – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Venezuela, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Venezuela gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type AStekker type B
 • Tijdsverschil: 5 uur vroeger
  De hoofdstad van Venezuela is Caracas.
  Het oppervlak van Venezuela is 1,4x Frankrijk.
  De gesproken taal/talen: Spaans.