Kampie

'1107023' door Kampie '1107023' door Kampie

JapanTokio

JapanTokio

Shinto bruidspaar

Kampie

Als je in het weekende in Tokyo bent, ga dan naar de Meji Jingu tempel. Dit Shinto-heiligdom - dat is gewijd aan de vergoddelijke geesten van keizer Meiji en zijn vrouw, keizerin Shōken - in een populaire trouwlocatie. En met een beetje geluk zie je een traditioneel gekleed Shinto bruidspaar.

'1106887' door Kampie '1106887' door Kampie

CambodjaChoeung Ek

CambodjaChoeung Ek

Choeng Ek

Kampie

Een van de meest indrukwekkende plekken die ik heb bezocht tijdens mijn rondreis door Cambodja zijn de Killing Fields van Choeng Ek. Tijdens het schrikbewind van de Rode Khmer werden gevangenen, onder andere uit de in Phnom Phen gelegen gevangenis Tuol Sleng, hiernaartoe gebracht en vermoord. Iedereen was geboeid en geblindoekt. Om kogels te sparen sloegen de Rode Khmer kinderen dood door ze tegen bomen aan te slingeren of bij ouderen door hun hoofden met de achterkant van geweren of bamboestokken in te slaan. Minimaal 20.000 mensen zijn hier omgebracht tussen 1975 en 1979, de lichamen zijn begraven in 129 massagraven. Een deel van de graven is slechts geopend. Dit vanwege het gif dat in de graven gegooid is, dit gif had een tweeledig doel: overlevenden in het graf alsnog vermoorden en ontbinding tegengaan. Hierdoor kon de geur van de ontbindende lichamen de andere gevangenen die op het land aan het werk waren niet afschrikken. Om deze reden hingen overal luidsprekers waaruit propaganda klonk, dit moest de geluiden aan de rand van de graven overstemmen. In een monument, een witte toren (stupa) met glazen ramen, liggen veel schedels (zie foto), gesorteerd naar kinderen/volwassenen en man/vrouw en gemerkt met kleurcodes per moordwapen. Dit ter nagedachtenis.

'1106883' door Kampie '1106883' door Kampie

VietnamZuid en Centraal Hoogland Vietnam

VietnamZuid en Centraal Hoogland Vietnam

My Lai

Kampie

Een bijzonder plaats om te bezoeken tijdens een rondreis door Vietnam is My Lai. Deze plaats is vooral bekend vanwege het feit dat Amerikaanse soldaten hier op 16 maart 1968 een waar bloedbad aanrichten. Amerikaanse soldaten vielen het dorp binnen omdat de Vietcong zich in het dorp zou schuilhouden en er geen vrouwen en kinderen meer aanwezig zouden zijn. Het omgekeerde bleek het geval. Vietcong werd er niet aangetroffen, wel veel vrouwen en kinderen. In de overtuiging dat de Vietcong zich schuil hield is het dorp begonnen de soldaten te schieten op alles wat bewoog en hielden daar pas mee op toen vrijwel alle dorpelingen dood waren. Slechts elf bewoners overleefden de aanval. Bij de restanten van de platgebrande huizen staan nu herdenk tekens met de namen van de bewoners van het huis die die dag omkwamen. Bijzonder was nog dat bij aankomst gemeld werd dat ik een Nederlands gesproken film over My Lai kon bekijken. Het bleek te gaan om een oude aflevering van KRO's Reporter waarin Fons van der Poel met een Amerikaanse veteraan die als helikopterpiloot bij het bloedbad aanwezig was terugging naar het dorp.

'1106747' door Kampie '1106747' door Kampie

JapanHonshu noord

JapanHonshu noord

Jigokudani Snow Monke

Kampie

In het in het hart van de Japanse alpen gelegen Jigokudani Monkey Park kun je iets zien wat je nergens anders op de wereld kunt zien. De in dit gebied levende makaken hebben ontdekt dat het nemen van een bad in een van de vele warmwaterbronnen goed helpt tegen de kou (en mogelijk ook tegen luizen). Zelf was ik er in de zomer, maar het lijkt me helemaal bijzonder om dit gebied in de winter te bezoeken. Als je er naar toe gaat, overnacht dan in een ryokan in Yudanaka en geniet, net als de sneeuwapen, van het heerlijke warme water in een van de vele onsen in het dorp.

'1106610' door Kampie '1106610' door Kampie

VietnamZuid Vietnam

VietnamZuid Vietnam

Villa Hang Nga (Biet.

Kampie

In het zuidwesten van Da Lat vind je een van de markanste gebouwen van de stad; Villa Hang Nga (Maanvilla). In de volksmond wordt het huis het 'Crazy House' genoemd. De toparchitecte Dang Viet Nga begon in de jaren negentig met de bouw van dit fantasiehuis dat veel weg heeft van een decorstuk uit een Star Wars film. Het huis is nog niet klaar. Er worden nog steeds nieuwe delen toegevoegd. En het is nu al een groot doolhof met bochtige trappen en tunnels die je naar verborgen kamers, torentjes en mooie uitzichtspunten brengen. Kortom, zowel voor volwassenen als ook voor kinderen is dit een absolute aanrader.

'1106588' door Kampie '1106588' door Kampie

DuitslandBerlijn

DuitslandBerlijn

Gedenkstätte...Hohens

Kampie

Berlijn is een populaire stad voor een stedentrip. Een minder bekende plek om te bezoeken, maar voor mij persoonlijk de meest indrukwekkende plek die ik tijdens mijn trip naar Berlijn heb bezocht, is Gedenkstätte Hohenschönhausen. De Gedenkstätte Hohenschönhausen, een voormalige Stasi gevangenis waar duizenden gevangenen hebben gezeten, is een plek waar niets van Ostalgie te bespeuren is. Niets geen nostalgie naar de DDR. Hier werden Oost Duitsers opgesloten omdat ze tegen de DDR waren, of omdat ze enkel die schijn wekten. Jarenlang werden ze opgesloten onder onmenselijke omstandigheden. Nu is het een gedenkplaats voor de slachtoffers die zijn gevallen tijdens de DDR dictatuur in Duitsland en worden er rondleidingen gegeven door ex-gevangenen.

'1106587' door Kampie '1106587' door Kampie

Verenigde StatenMississippi, Alabama, Louisiana

Verenigde StatenMississippi, Alabama, Louisiana

Dockery Farms

Kampie

Als je als muziekliefhebber een rondreis door het zuiden van de Verenigde Staten maakt overweeg dan om een tussenstop te maken bij Dockery Farms. Zelf heb ik hier op de dag dat ik van Greenville naar Memphis reed een tussenstop gemaakt. Het is geen bekende toeristische trekpleister, maar voor muziekliefhebbers wel een bijzondere plaats aangezien deze plek door velen wordt gezien als de geboorteplaats van de blues. William Dockery stond bekend als een blanke baas die zijn zwarte arbeiders goed behandelde. In het weekend werd er muziek gemaakt.

'1106536' door Kampie '1106536' door Kampie

Verenigde StatenNew Orleans

Verenigde StatenNew Orleans

St. Louis Cathedral..

Kampie

In zijn boek 'Music Trails USA' schrijft Marc Stakenburg dat New Orleans meer de meest noordelijke Caraïbische stad is dan een (zuidelijke) Amerikaanse stad. En na mijn bezoek aan deze stad begrijp ik wat hij bedoeld. Een bezoek aan New Orleans mag niet ontbreken in een rondreis door het zuiden van de VS. Op de foto zie je de beroemde St. Louis Cathedral met ervoor een standbeeld van Major General Andrew Jackson.

'1106477' door Kampie '1106477' door Kampie

Cambodja

Cambodja

Zonsondergang bij...T

Kampie

In een reis naar Cambodja mag een bezoek aan Tonlé Sap niet ontbreken. In de Cambodjaanse laagvlakte vind je hier een meer dat ongeveer 7,5% van 's lands oppervlakte beslaat. De naam Tonlé Sap betekent in het Khmer "Zoetwaterrivier", maar wordt vaak vertaald als "Groot Meer". Dit meer beslaat ongeveer 2590 vierkante kilometer in de droge tijd, maar zwelt in de regentijd aan tot een oppervlakte van 24.605 vierkante kilometer. Tijdens de droge tijd vloeit water het meer uit via de Tonlé Saprivier in de Mekong bij Phnom Penh. Tijdens de regentijd is de waterstand in de Mekong echter zo hoog dat het water vanuit de Mekong via de rivier het Tonlé Sapmeer instroomt. Het meer wordt dan tijdelijk het grootste zoetwatermeer in Zuidoost-Azië.

'1106393' door Kampie '1106393' door Kampie

Verenigde StatenMississippi, Alabama, Louisiana

Verenigde StatenMississippi, Alabama, Louisiana

Atchafalaya Swamp

Kampie

Atchafalaya is de sprookjesachtige naam van het grootste riviermoeras van Louisiana. Het staat bovendien in de top 10 van Amerikaanse wildernisgebieden. Als je hier in de buurt bent, dan raad ik je aan om een swamp tour te boeken bij 'The Atchafalaya Experience'.

'1106285' door Kampie '1106285' door Kampie

Verenigde StatenNew York

Verenigde StatenNew York

Manhattan

Kampie

Afgelopen zomer een rondreis door het zuiden en oosten van de Verenigde Staten gemaakt. De reis heb ik afgesloten met een bezoek aan New York. En het bezoek aan New York heb ik afgesloten met een Harbor Light Cuis met Circle Line. Tijdens deze cruise heb ik deze foto van deze skyline van Manhattan gemaakt.

'1106283' door Kampie '1106283' door Kampie

Verenigde StatenMississippi, Alabama, Louisiana

Verenigde StatenMississippi, Alabama, Louisiana

Oak Alley Plantation

Kampie

Afgelopen zomer een rondreis door het zuiden en oosten van de VS gemaakt. Onderweg naar New Orleans heb ik een tussenstop gemaakt bij de beroemde Oak Alley Plantation waar in deze foto van de eikenlaan waaraan de plantage haar naam dankt.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier