Kamiel Deinum

'1114994' door Kamiel Deinum '1114994' door Kamiel Deinum

NederlandGroningen

NederlandGroningen

De schoonheid van de.

Kamiel Deinum

Elk moment biedt ook weer kansen! In de steden is het tijdens de lockdown heerlijk rustig. Een uitgelezen moment om op gepaste afstand foto’s te maken. De schoonheid van de stad komt veel beter tot zijn recht in lege straten. Zie hier Groningen.

'1111014' door Kamiel Deinum '1111014' door Kamiel Deinum

MaleisiëTioman Island

MaleisiëTioman Island

Zwembad voor jezelf o

Kamiel Deinum

De Tioman eilanden aan de oostkust van Maleisië zijn veel minder toeristisch dan de andere eilanden. Grote attractie is het koraal en je kunt er fantastisch snorkelen en duiken. Nog niet zo veel mensen bezoeken de oostkust van Maleisië en daardoor is het niet druk op de Tioman eilanden. Eigenlijk zou ik het ook niet teveel moeten aanprijzen, want het is wel heel lekker om zo'n paradijselijk zwembad bijna voor jezelf te hebben.

'1103239' door Kamiel Deinum '1103239' door Kamiel Deinum

EstlandTallinn

EstlandTallinn

Beleef de middeleeuwe

Kamiel Deinum

Van die oorspronkelijke stadsmuur van 2,4 kilometer staat in Tallinn nog 1,9 kilometer trots overeind. Daarnaast zijn ook de helft van de markante muurtorens intact gebleven. Ter vergelijking: in San Gimignano in Toscane dat er beroemd om is geworden, staan nog 14 middeleeuwse torens, in Tallinn maar liefst 26.

'1100261' door Kamiel Deinum '1100261' door Kamiel Deinum

MaleisiëKuantan

MaleisiëKuantan

Strand van Kuantan aa

Kamiel Deinum

Kuantan aan de oostkust van Maleisie en de stranden ten noorden van de stad zijn nog onontdekt door reisorganisaties en toeristen. Kuantan wordt in de reisgids van Lonely Planet zelfs helemaal niet genoemd. Het is er echter schitterend en je hebt de stranden bijna voor jezelf. Op de foto zit een Maleisische familie in de avondschemering. Ook de koeien zoeken even verkoeling aan het strand.

'1097651' door Kamiel Deinum '1097651' door Kamiel Deinum

CyprusPaphos

CyprusPaphos

Geniet van zon, zee e

Kamiel Deinum

De zon glinstert in het water, de golven rollen het strand op en terwijl we daar naar kijken wordt een koud drankje voor ons neergezet. Dit is zo’n plek waarbij je uren naar de zee kunt kijken en het niet erg vindt om een tijdje niets te doen en gewoon te genieten van een lunch en het uitzicht. De hippe strandtent ‘Sea You’ ligt langs de weg van Pafos naar Coral Bay op Cyprus, een paradijsje in de Middellandse Zee. Het hele jaar door schijnt er de zon, het heeft een schitterende kustlijn en overal kun je terecht in hippe strandtenten, goede restaurants en trendy uitgaansgelegenheden.

'1091866' door Kamiel Deinum '1091866' door Kamiel Deinum

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Frankrijk in Borne...

Kamiel Deinum

Originele verfraaiing van een anders grijze buitenmuur. Een stukje Frankrijk in Oud Borne (Overijssel). Soms hoef je niet ver te reizen om een mediterrane foto te maken.

'1090976' door Kamiel Deinum '1090976' door Kamiel Deinum

CanadaBritish Columbia

CanadaBritish Columbia

Rustgevende natuur in

Kamiel Deinum

De natuur in Canada is een paradijs voor fotografie. Met name British Columbia. Op deze foto in The Kootenays werkt het meer letterlijk als een spiegel. Het landschap is 1 op 1 terug te zien in het meer.

'1090974' door Kamiel Deinum '1090974' door Kamiel Deinum

ItaliëToscane

ItaliëToscane

Italie en wijn

Kamiel Deinum

Wijn neemt in Italië een belangrijke plaats in. De Chianti streek heeft vele leuke wijnwinkels waar ook geproefd kan worden. In Greve in Chianti kwam ik deze tegen: een leuke variatie op de evolutietheorie.

'1090884' door Kamiel Deinum '1090884' door Kamiel Deinum

ItaliëToscane

ItaliëToscane

Toscane, een lust voo

Kamiel Deinum

Juist de combinatie van het landschap en de eeuwenoude stadjes, die als krenten in de pap in het landschap verspreid liggen, maakt Toscane tot een schilderachtige bestemming

'1090883' door Kamiel Deinum '1090883' door Kamiel Deinum

CanadaBanff

CanadaBanff

Station van Banff....

Kamiel Deinum

De goederentreinen zijn een ervaring op zich in Canada en Noord Amerika. Vooral vanwege hun lengte. Op het station van Banff midden in de Rocky Mountains (Canada) komen ze vlak langs je heen. Een fantastische plek om foto's te nemen.

Community-updates

EDITIE 103 | 16 LEUKSTE GROENE STEDEN VAN EUROPA

17-09-2021 Columbus Travel editie 103 is uit! Niet alleen vind je hierin de leukste groene steden van Europa, maar ook weer een aantal geweldige communityfoto's van Canipel, Dreamer666, Yvoto-Travel, Ameerakker, Lsteentjes en Bjornsnelders. Gefeliciteerd alle zes!

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

02-09-2021 Het maandthema van augustus - landschappen - is afgesloten en de winnaar is bekend: gefeliciteerd Esthers met je prachtige foto van Mont Saint Michel! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier!

WEEK 38 | COMMUNITY-TOPPERS

Dikkopje op de lavendel CREDIT Agrotewal
Mysterieus Yosemite NP. Foto: TonKuper
1. Topfoto & -tip: Mysterieus Yosemite NP door TonKuper
2. Review: Jurmala, Letland door Gillian
3. Communitylid van de week: Peterverboom
4. Nieuwkomer: NicolePeters

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN SEPTEMBER: EILANDEN IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van september is: eilanden. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN OVERNACHTING OP DE WADDEN

Wat is het Wad voor jou? Deel je foto’s en video's van je favoriete plekken, wandelingen, dieren, (vakantie)huisjes, restaurants en andere parels in het Waddengebied. Elke maand geven we een Natuurhuisje op de Wadden cadeau aan de beste inzending. Doe mee >

DOE DE GRIEKENLAND-QUIZ EN WIN EEN REIS NAAR SIFNOS

Sifnos, Griekenland

Wie verder dan hotspots als Athene, Kreta of Santorini, ontdekt een Griekenland vol onontdekte eilandjes, pure schoonheid en ongerepte natuur. Ben jij een echte Griekenland-kenner? Doe de quiz en win een reis voor twee naar Sifnos, de parel van de Cycladen! Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik