Estraathof

'537187' door Estraathof '537187' door Estraathof

BoliviaSalar de Uyuni

BoliviaSalar de Uyuni

Roadtrip Bolivia

Estraathof

Een avontuurlijke manier om de Salar de Uyuni te verkennen is door een 5 daagse roadtrip per jeep met chauffeur te doen. Je rijdt langs uitgestrekte vlakten, ziet mooie vergezichten. Prachtige meren in allerlei kleuren vol met flamingo's. En je ervaart het echte primitieve Boliviaanse leven door midden in de woestijn te overnachten in kleine dorpen.

'371473' door Estraathof '371473' door Estraathof

IndonesiëBorobudur

IndonesiëBorobudur

Zonsopkomst Borobodur

Estraathof

Mn gids neemt me mee de bergen in om de zonsopkomst vanaf een andere plek de zien dan alle toeristen die op een hoopje op de borobodur staan. De borobodur is haast niet te zien omdat in de vallei een dikke mistlaag is opgetrokken. Dit zorgt wel voor een prachtig gezicht. Op de achtergrond is de merpati vulkaan te zien.

'371472' door Estraathof '371472' door Estraathof

IndonesiëBromo Tengger Semeru NP

IndonesiëBromo Tengger Semeru NP

Zonsopkomst Bromo...v

Estraathof

Midden in de nacht opgestaan om vervolgens de jeep te nemen naar het viewpoint van de Bromo vulkaan. Onze chauffeur gooit ons na 5 minuten rijden er uit. Nog 5 minuten lopen zegt hij. Mooi niet dus het is nog zeker een klim van een uur omhoog, we moeten bijna rennen om optijd te zijn voor de zonsopkomst. Maar eenmaal boven is dit wat we zien.

'371471' door Estraathof '371471' door Estraathof

IndonesiëBorobudur

IndonesiëBorobudur

Borobodur

Estraathof

Borobodur bij zonsopkomst. Eigenlijk was het al te warm om hier rond te lopen maar zeer de moeite waard. Onvoorstelbaar hoe oud dit al is en wat een werk het moet zijn geweest om dit te bouwen.

'371468' door Estraathof '371468' door Estraathof

IndonesiëJogjakarta

IndonesiëJogjakarta

Bewaker van Sultans..

Estraathof

In het paleis van de sultan in Joghjakarta zijn de bewakers nog traditioneel gekleed. Ze lopen op hun rug nog met een groot zwaard die ze alleen mogen laten zien op bevel van de sultan.

'371467' door Estraathof '371467' door Estraathof

IndonesiëLombok en Gili

IndonesiëLombok en Gili

Spinnen op Lombok

Estraathof

Bij een bezoek aan een traditioneel Aga dorp op Lombok ontmoeten we dit oude vrouwtje.Zij is 90 jaar en is aan het spinnen. Ze heeft er erg veel plezier in en laat ons zien hoe dit precies in zijn werk gaat.

'371466' door Estraathof '371466' door Estraathof

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Ijen vulkaan

Estraathof

Na een hele lange busreis vanaf de Bromo vulkaan arriveren we eindelijk bij de Ijen vulkaan. In 1 woord prachtig. In de krater van de vulkaan is een blauw/groen meer te zien, wat deze zo bijzonder maakt. De vulkaan is momenteel erg actief, vandaar alle rook.

'371465' door Estraathof '371465' door Estraathof

IndonesiëJogjakarta

IndonesiëJogjakarta

Kinderen in...schoolu

Estraathof

Bij een bezoek aan de Borobodur bezoeken we onverwachts een schooltje. De kinderen vinden ons maar wat interresant. We mogen een lesje bijwonen en er word zelfs vader jacob in het Indonesisch voor ons gezongen.

'480361' door Estraathof '480361' door Estraathof

ThailandChiang Mai

ThailandChiang Mai

Zaterdagmarkt

Estraathof

Op zaterdagavond is er in Chiang mai de saturday walking street. Een superleuke markt. Het is er erg gezellig met overal lampionnen en leuke souvenirs. De markt is niet alleen voor de toeristen maar er zijn ook veel thai te vinden. Eet voor dat je naar de markt gaat vooral niks. Op de markt is er het meest lekkere eten te vinden! Van sushi tot loempia's, pad thai en samosa's.

'480246' door Estraathof '480246' door Estraathof

IndonesiëSumatra

IndonesiëSumatra

Duiken en relaxen op.

Estraathof

Ga naar Pulau Weh. Dit is een tropisch eilandje in het noorden van Sumatra. De perfecte locatie om uit te rusten, te duiken en de locale bevolking te leren kennen. Er zijn weinig toeristen op het eiland en het duiken is er prachtig, met een beetje geluk tref je hier de manta ray! Vanuit Medan kan je vliegen(45 min) naar Aceh of met de nachtbus(14 uur). Vanuit Aceh neem je de ferry naar Pulau weh dit duurt ongeveer een uur. Er zijn veel hotelletjes/guesthouses op Iboih beach, hier zijn ook de duikscholen te vinden.

'480189' door Estraathof '480189' door Estraathof

ItaliëMilaan

ItaliëMilaan

Vanuit Milaan naar...

Estraathof

Als je met ryan air naar Milaan-Bergamo airport vliegt, breng dan ook een bezoek aan het leuke stadje Bergamo. Dit is een prachtig historisch stadje waar je leuk doorheen kan slenteren. Vanafbhet vliegveld neem je de bus en ben je binnen 10 minuten in Bergamo. Stap uit bij het treinstation, hier is ook een bagagedepot. Vervolgens kan je met de bus of funiculaire naar de oude stad. Na een leuk dagje Bergamo kan je met de trein rechtstreeks naar Milaan centraal.

'480162' door Estraathof '480162' door Estraathof

ItaliëMilaan

ItaliëMilaan

Aperitivo in Milaan

Estraathof

Als je in Milaan bent ga dan naar de wijk Navigli. Dit is een gezellige wijk waar grachten zijn met vele barretjes en restaurants. De Milanezen doen aan de aperitivo. Van 18:00 tot 21:00 bestel je voor 9,- een drankje(dit kan ook een cocktail zijn) en kan je allerlei verschillende Italiaanse hapjes erbij nemen waaronder de beste focaccia en mozarella. Navigli is hier de uitgelezen buurt voor!

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier