DanielleDO

'286658' door DanielleDO '286658' door DanielleDO

BotswanaMoremi

BotswanaMoremi

Little Bee-eaters in.

DanielleDO

Little Bee-eaters zagen we vrij vaak in heel Botswana en we kregen er geen genoeg van! Ze vliegen een voor een even op, proberen een insect te vangen en keren weer snel terug naar hun maatje. Prachtige kleuren, deze kleine vogeltjes!

'285265' door DanielleDO '285265' door DanielleDO

Zuid-AfrikaKaapstad

Zuid-AfrikaKaapstad

Heerlijk Kleurrijk

DanielleDO

In de buurt van Kaapstad ligt een schattig klein plaatsje, Fish hoek, dat gekleurde badhokjes op het strand heeft. Met het weer dat het hier momenteel is word ik hier weer helemaal gelukkig van! De graafmachine vond ik wel een grappig effect hebben, ook daar wordt gewoon gewerkt...

'285210' door DanielleDO '285210' door DanielleDO

BotswanaMoremi

BotswanaMoremi

Lekker!

DanielleDO

Nee hoor, hij likt zich niet af na een goede maaltijd. Deze leeuw ligt gewoon lui onder een struik, gaapt, rekt zich uit, likt zijn snuit eens... en gaat weer dutten. Later die dag ging hij pas op jacht en ving een impala.

'285156' door DanielleDO '285156' door DanielleDO

BotswanaMoremi

BotswanaMoremi

Weerspiegeling in...M

DanielleDO

Moremi is zoals gezegd prachtig, soms zou je gaan mediteren met je ogen open omdat het landschap zo'n heerlijke rust geeft. Deze boom met zijn weerspiegeling was wel zo'n moment, prachtige rust....

'285106' door DanielleDO '285106' door DanielleDO

BotswanaChobe NP

BotswanaChobe NP

Dorst!

DanielleDO

Er zijn veel olifanten in Chobe, maar ik ben altijd het meest gecharmeerd van de jongen. Deze had veel dorst en nadat de mamma zelf lekker had gedronken in de rivier kon hij zijn gang gaan!

'284720' door DanielleDO '284720' door DanielleDO

BotswanaChobe NP

BotswanaChobe NP

Dorstige olifanten!..

DanielleDO

Aan de Chobe Rivier was het weer een komen en gaan van olifanten. Zodra ze het water in het vizier kregen ging de hele familie op een loopje richting rivier en was het genieten van het frisse water na een hete dag vol stof.

'284686' door DanielleDO '284686' door DanielleDO

BotswanaMoremi

BotswanaMoremi

Beauty Impala

DanielleDO

Beauty-foto van een impala, helemaal niet schichtig dit keer, een echt model dat even zijn mooie mascarawimpers kwam laten zien! Ik vind het prachtige beestjes, ook al zie je ze nog zoveel (je struikelt er bijna over), blijft mooi.

'284671' door DanielleDO '284671' door DanielleDO

BotswanaChobe NP

BotswanaChobe NP

Luipaard in haar...te

DanielleDO

Dit luipaard moest hoognodig haar territorium gaan inspecteren. Terwijl wij daar stonden (veilig in /op de auto) klom ze uit de boom en ging op haar hoede het territorium in. Ze bewoog zich zo prachtig, statig, het was fascinerend om naar te kijken!

'284403' door DanielleDO '284403' door DanielleDO

BotswanaMaun

BotswanaMaun

Vlinder macro

DanielleDO

Middagje geen gamedrives en dergelijke, aan de slag met macrolens in de tuin! Deze vlinder bleef braaf poseren voor een close-up, met macrolens en statief.

'284044' door DanielleDO '284044' door DanielleDO

BotswanaChobe NP

BotswanaChobe NP

Luipaard in sluipstan

DanielleDO

Deze luipaard zagen we in Chobe NP, hij hing eerst heel lui in de boom, kwam daarna toch in aktie! Hier is het net of hij al een prooi besluipt, maar er was geen prooi in zicht... Hij klom na wat uitkijken over zijn territorium de boom uit voor een inspectieronde.

'284019' door DanielleDO '284019' door DanielleDO

BotswanaMoremi

BotswanaMoremi

Kluwentje van 3!

DanielleDO

In Moremi is ontzettend veel water en deze boys genoten heerlijk van de combi water & zand = modder. Er werd lekker gespeeld en gedold met water en modder, ze zaten allemaal helemaal onder. Uiteraard zeer functioneel tegen parasieten, maar het zag eruit alsof ze er zeker ook veel plezier in hadden. Door al het geharrewar stonden ze zeer dicht op elkaar en leken ze wel 1 grote kluwen van grijs, met drie slurfen en veel poten!

'284006' door DanielleDO '284006' door DanielleDO

BotswanaMoremi

BotswanaMoremi

Dubbelzien!

DanielleDO

Zien wij nu dubbel of zij? Zij stonden zij-aan-zij, twee waterbokken. Ze zijn vaak wat schichtig en springen dan dwars door het water heen weg, of heel erg op de hoede en blijven je aanstaren. Deze twee waren deel van een hele groep vrouwtjes met een mannetje die rustig aan het grazen was bij het water. Totdat wij kwamen dan.

'283930' door DanielleDO '283930' door DanielleDO

BotswanaMoremi

BotswanaMoremi

Lekker eten!

DanielleDO

Zoals gezegd: "onze" leeuw, die we die dag al drie keer hadden gezien. 's Avonds reden we met onze ranger rond en regelmatig scheen hij op het pad om te zien of er interessante sporen waren. Plots zag hij de sporen van een mannetjesleeuw, dacht dat het misschien wel eens onze leeuw kon zijn en volgde de sporen. De sporen verdwenen het gras in en na even zoeken met de schijnwerper zagen we 30 meter verder ogen opdoemen. Inderdaad, het was onze leeuw weer, te herkennen aan de littekens op zijn kop! Hij had net een impala gevangen en was heerlijk aan het peuzelen. Af en toe kraakte de botten...

'283763' door DanielleDO '283763' door DanielleDO

BotswanaMoremi

BotswanaMoremi

Malachite Kingfisher.

DanielleDO

Deze kleine kingfishertjes zijn zo bewegelijk, willen meestal niet lang stilzitten. Deze poseerde dan toch even, vloog af en toe weer even op, maar kwam weer terug naar zijn takje dat blijkbaar zijn vaste uitkijkpunt was. Foto is genomen in Moremi, een prachtig gebied met veel water in het noorden van Botswana. Er zijn heel veel vogels, prachtige landschappen, echt fantastisch.

'283688' door DanielleDO '283688' door DanielleDO

BotswanaMoremi

BotswanaMoremi

Lilac Breasted Roller

DanielleDO

De Lilac Breasted Roller of vorkstaartscharrelaar zagen we vaak in Botswana, maar zelden wil hij even mooi poseren. Hier bleef hij toch even zitten, met het licht mooi in zijn oog.

'283681' door DanielleDO '283681' door DanielleDO

BotswanaMoremi

BotswanaMoremi

Luie Leeuw!

DanielleDO

"Onze" leeuw lag heel lui te zijn half onder een struik, keurde ons nauwelijks een blik waardig, keek alleen even indringend met zijn ene oog mooi in de lens. Hij werd "onze" leeuw omdat we hem die dag nog drie keer zagen, waaronder 1 keer met prooi! (maar dat volgt nog...)

'283418' door DanielleDO '283418' door DanielleDO

BotswanaChobe NP

BotswanaChobe NP

Afrikaanse Visarend..

DanielleDO

De zon was nog niet lang op toen we een stel visarenden zagen zitten in een boom. Ze waren bezig met het bouwen van een nieuw nest, met nogal groot bouwmateriaal!

'213995' door DanielleDO '213995' door DanielleDO

ZambiaZuid Zambia

ZambiaZuid Zambia

Shy?

DanielleDO

In Afrika wil gelukkig altijd iedereen en alles op de foto; zelfs als je een verlegen vijfjarige bent, kun je nog wel even van diep onder je wenkbrauwen kijken naar die rare dame die zo graag een foto van je mooie hoofdje wil.

'213944' door DanielleDO '213944' door DanielleDO

CambodjaNoordoost Cambodja

CambodjaNoordoost Cambodja

Wachtend op de bus...

DanielleDO

In de provinciehoofdstad Sen Monorom verbleven we enkele dagen voor trips in de omgeving. Nu is hoofd"stad" veel gezegd, het was meer een uit de kluiten gewassen dorpje, maar het was min of meer het centrum van de regio. Zo was er een leuke markt en een zanderig pleintje waar deze mensen met hun inkopen van de markt zaten te wachten tot de "bus" ging - de bus zijnde een pick-up truck, zonder bescherming tegen de regen in het regenseizoen...

'213939' door DanielleDO '213939' door DanielleDO

ZambiaWest Zambia

ZambiaWest Zambia

Sprongen over het...w

DanielleDO

Op de Kafua Flats was het schitterend, prachtige vergezichten, mooi wildlife! Bij dit stroompje sprongen talloze lechwes over het water, alsof ze een hekel hadden aan natte voeten... dat terwijl dit juist dieren zijn die in de wetlands leven!

'211047' door DanielleDO '211047' door DanielleDO

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Voorzichtig!

DanielleDO

In Kruger ligt hier en daar een mooi, stil meertje waar het een waar vogelparadijs is en waar je vanuit een hut de vogels kunt observeren. Deze African Jacana (NL: Lelieloper!) loopt altijd uiterst voorzichtig over het water, steunend op de grote (lelie-)bladeren en hier en daar pikkend naar voedsel.

'211001' door DanielleDO '211001' door DanielleDO

Zuid-AfrikaMpumalanga

Zuid-AfrikaMpumalanga

Lekker Blaadje voor..

DanielleDO

De zon stond al heel laag, vandaar die oranje gloed, toen we een giraffe zagen staan bij de boom. Er zit bijna geen blad meer aan, maar blijkbaar was er nog net een laatste smaakvolle hap!

'210976' door DanielleDO '210976' door DanielleDO

CambodjaNoordoost Cambodja

CambodjaNoordoost Cambodja

Old Beauty!

DanielleDO

In een heel klein dorpje - een straat lang - zat deze prachtige oudere dame op de veranda voor haar huisje, samen met haar dochter wat voorbereidingen te treffen voor het avond eten. Met gebaren kregen we toestemming om een foto van haar te nemen en ze vond het wel grappig, die grote blanken die haar speciaal op de foto wilden hebben!

'210698' door DanielleDO '210698' door DanielleDO

Costa RicaCaribische kust

Costa RicaCaribische kust

Happy Barney!

DanielleDO

Aan de Caribische kust bezochten we vanuit Cahuita de Bribri indianen. Zij leven nog vrij traditioneel, halen hun medicijnen uit de natuur, eten wat het bos biedt en zij zelf verbouwen. Zij leven in huizen op palen, waar we op audientie bij de "chief" mochten komen, een hele ervaring. Een van zijn nakomelingen vond ons reuze interessant. Ze heeft een Barney T-shirtje aan, ook hier is de televisiewereld doorgedrongen... Maar een blije kleuter was ze zeker!

Community updates

BLOGS
20-09-2020 Heb jij de survey al ingevuld? (zie het bericht van 15/9) Zodra we eind van de week alle inzendingen binnen hebben, zullen we nogmaals kijken wat de wensen over de blogs zijn. De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

JOUW MENING TELT!
15-09-2020 Om beter inzicht te krijgen in hoe leden de Columbus Community gebruiken en ervaren, en om de belangrijkste wensen in kaart te brengen, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de Columbus Community Survey. De survey zal ong. 10 minuten in beslag nemen. Doe mee

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Alle landen -en onderliggende bestemmingspagina's hebben inmiddels een totale make-over gekregen. Mocht je tijdens je bezoek tegen fouten aanlopen op de website, laat het ons dan weten via communityhost@columbusmagazine.nl

OPROEP: FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
11-09-2020 Meedoen kan nog t/m 30 september! Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >> 

week 38 | Community toppers

Traditionele vissers ... Foto: Antwan

1. Topreview: n.v.t.
2. Topfoto & tip: Traditionele vissers ... door Antwan
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: Elleke
5. Nieuwkomer: MGPhotography

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik