Noordoost Cambodja

In het noordoosten van Noordoost Cambodja, aan de grens met Laos en Vietnam ligt het Virachey National Park, een natuurgebied dat grotendeels nog onontdekt is en een groot scala aan wilde dieren, watervallen en bergen telt. Het park bestaat uit dichte laaglanden, bergbossen, hooglandsavannes en bamboebossen. Ook Banlung ligt in Noordoost-Cambodja.
 

Informatie over Noordoost Cambodja

Beste foto's & tips van Noordoost Cambodja

'460520' door harfra '460520' door harfra

CambodjaNoordoost Cambodja

CambodjaNoordoost Cambodja

Glimlach

harfra

In de provincie Ratanakiri in het noordoosten van Cambodja werken veel zirkonenzoekers. Er gebeuren vaak ongevallen met dodelijke afloop door verstikking of instorten van de smalle mijnschachten. Toch wilde dit vrolijke "model" graag op de foto. Hij vond het zelf wel een geslaagd plaatje...

'32571' door AngieV '32571' door AngieV

CambodjaNoordoost Cambodja

CambodjaNoordoost Cambodja

Spinnen te koop

AngieV

Onderweg naar de provincie Moldulkiri hebben we deze lunch maar overgeslagen. Onze chauffeur was maar wat blij dat er daarom meer voor hem overbleef.

'411197' door chateau '411197' door chateau

CambodjaNoordoost Cambodja

CambodjaNoordoost Cambodja

Edelsteenmijn in...Ca

chateau

Tijdens ons verblijf in Banlung hebben we een dagtocht geboekt. Als tweede highlight kwamen we aan bij een roodbruin terrein vol met gaten. Het leek wel een maanlandschap. De talloze gaten bleken ingangen te zijn van mijnschachten die ongeveer 12 tot 15 meter de grond ingaan. Vandaaruit worden tunnelgangen gegraven van 1 meter hoogte. In deze omgeving, waar het zuurstofgehalte erg laag is, worden emmers vol aarde aan een eenvoudige katrol naar boven gehesen. Eenmaal boven wordt alle aarde met behulp van een troffel zorgvuldig onderzocht op zoek naar..... zirkonia. Geen edelstenen betekent dus geen inkomen. Dit terrein is tevens speelgebied voor kinderen, maar gelukkig zijn de meeste gangen vaak afgedekt met takken. Ook hier kennen ze het spreekwoord: Jong geleerd is oud gedaan. Op de foto is een kind te zien dat al een eindje op weg is met het graven van een mijnschacht. Vol bedenkingen en geschokt door deze aanblik vervolgden we onze dagtocht weer.

Laat kaart zien