Moremi

Moremi National Park is het leefgebied van meer dan 400 soorten vogels. Verder vind je er zwarte en witte neushoorns en andere dieren die bij de big five horen. Moremi ligt in het oostelijke deel van de Okavango Delta en kenmerkt zich door uitgestrekte moerassen en graslanden.

Informatie over Moremi

Beste foto's & tips van Moremi

'456794' door WKerkhof '456794' door WKerkhof

BotswanaMoremi

BotswanaMoremi

Lilac breasted roller

WKerkhof

Dit prachtige vogeltje is altijd weer een feest om te spotten. Hoe vaak je hem ook ziet, het blijft een schitterende verschijning. Het is de Lilac breasted roller of in het Nederlands vorkstaart scharrelaar

'283378' door Kasangua '283378' door Kasangua

BotswanaMoremi

BotswanaMoremi

Welpje

Kasangua

Dit is één van de vier welpjes van de foto die ik eerder geplaatst heb. We hebben diverse leeuwen gezien, mét en zonder kleine welpjes.

'488496' door WKerkhof '488496' door WKerkhof

BotswanaMoremi

BotswanaMoremi

Leeuwen paartje

WKerkhof

Dit stelletje parende leeuwen zagen we in Moremi, Botswana. Ze lagen in het gras en onze gids wist te vertellen als we geduldig waren, ze binnen niet al te lange tijd zouden gaan paren. En ja na ongeveer 20 minuten te wachten nam het vrouwtje het voortouw en kon een kort maar hevig paringsritueel beginnen. Het vrouwtje kijkt ietwat ongeïnteresseerd en zo te zien geniet het mannetje er toch ook niet echt van….

Laat kaart zien