Cora

'539418' door Cora '539418' door Cora

Zweden

Zweden

Rudolf the rednose...

Cora

Op de grens met Noorwegen zijn in Zweden (Idre) veel rendieren te zien. De herfst is inmiddels begonnen in Zweden waardoor het in de bergen mooi wordt.

'539416' door Cora '539416' door Cora

ZwedenGoteborg

ZwedenGoteborg

Zweedse vissershuisje

Cora

Bijna aangekomen in Zweden krijg je mooie huisjes in zee te zien. Ik vond het echt prachtig. Mijn vakantie kon niet meer stuk. Zorg er dus altijd voor dat je aan het dek gaat kijken.

'539415' door Cora '539415' door Cora

ZwedenGoteborg

ZwedenGoteborg

Om in vakantiestemmin

Cora

Onderweg naar Zweden heb je al de kans om heel wat moois te zien. Vooral bij zonsondergang. Je zou bijna niet willen slapen op de boot.

'401189' door Cora '401189' door Cora

CanadaOntario

CanadaOntario

Eland in Algonquin...

Cora

Deze eland liet zich goed fotograferen in Algonquin Park. De foto is in mei 2013 gemaakt. Er zijn dan veel elanden te zien langs de kant van de weg.

'317735' door Cora '317735' door Cora

BraziliëSalvador

BraziliëSalvador

Tropissssccchhhh

Cora

Voor de kust van Salvador ligt Ilha de Tinhare. Vanuit dit eiland kun je Ilha de Boipeba bezoeken. Dit eiland staat garant voor mooie stranden met tropische palmbomen. Een plaatje.

'317732' door Cora '317732' door Cora

MarokkoZuid Sahara en oases

MarokkoZuid Sahara en oases

Zand, zand en nog een

Cora

Vanuit M'hamid hebben we de sahara bezocht. Denk niet dat je gelijk in de sahara zit, want dit is nog wel 2 uur met de jeep rijden over een met rotsen bezaaide ondergrond. Een heftige rit dus, maar als je eenmaal de mooie sahara ziet ben je het al snel weer vergeten.

'317731' door Cora '317731' door Cora

MarokkoAtlas gebergte

MarokkoAtlas gebergte

Ait ben Haddou

Cora

In april zijn we een weekje naar Marokko geweest. 8 dagen van Marrakech naar de Sahara en weer terug. Onderweg hebben we Ait ben Haddou bezocht. Een oude kasbah waar nog 15 families wonen. Deze foto is bij zonsopgang vanuit ons hotel gemaakt.

'317730' door Cora '317730' door Cora

MarokkoAtlas gebergte

MarokkoAtlas gebergte

Onderweg naar het...A

Cora

Onderweg naar het het Atlasgebergte kom je veel locals op ezels tegen. De mensen willen niet graag op de foto. Het is een hele kunst om ze op de foto te krijgen.

'282076' door Cora '282076' door Cora

BraziliëPantanal

BraziliëPantanal

Zo groen als gras....

Cora

In Brazilie hebben we de Rio da Prata bezocht. Hier zijn veel parkieten te vinden. Ik weet niet precies welke soort dit is. Ze zijn in ieder geval erg schattig en kleurrijk om te zien.

'282074' door Cora '282074' door Cora

BraziliëPantanal

BraziliëPantanal

Groenvleugelara

Cora

In Bonito hebben we Buraco das Araras bezocht. Ik had hier eerder op reisreporter een tip over gevonden. En we hebben ze gezien hoor de ara's. En ook gehoord. Prachtig is het om deze vogels zo in het wild te zien. Wij hebben Buraco das Araras in de ochtend bezocht, en toen waren er veel ara's te zien.

'278127' door Cora '278127' door Cora

BraziliëPantanal

BraziliëPantanal

Jump

Cora

Als je in de Pantanal op piranha's gaat vissen moet je oppassen. Kaaimannen lusten namelijk ook graag een lekker visje. Ze waren gelijk in de buurt bij het vissen.

'278121' door Cora '278121' door Cora

BraziliëPantanal

BraziliëPantanal

Daar is hij dan...

Cora

Op onze laatste dag in de Pantanal hadden we geluk. Het had de nacht ervoor veel geregend. Hierdoor was het koeler. Op deze dag hebben we maar liefst drie miereneters gezien! Deze miereneter konden we tot heel dichtbij benaderen. Miereneters leven van mieren en termieten.

'278120' door Cora '278120' door Cora

BraziliëPantanal

BraziliëPantanal

Toekan

Cora

In september 2010 hebben wij de Pantanal bezocht. Bij onze fazenda stikte het van de toekans. Toekans zijn mooie grote vogels met in Brazilie een oranje snavel. Er zijn ook andere soorten toekans, welke je bijvoorbeeld kunt zien in Costa Rica.

'276128' door Cora '276128' door Cora

BraziliëPantanal

BraziliëPantanal

Rio da Prata

Cora

Bonito is een plaats net onder de Pantanal waar je goed kunt snorkelen in de rivieren. Deze foto is gemaakt in de Rio da Prata. We hebben geprobeerd om de camera half boven en half onder water te houden, zodat je een aparte foto krijgt. Niet helemaal scherp, maar wel leuk genoeg om te laten zien.

'276122' door Cora '276122' door Cora

BraziliëNoordoost Brazilie

BraziliëNoordoost Brazilie

Ilha de Boipeba

Cora

Tijdens een excursie naar Ilha de Boipeba konden we op dit paradijselijke strand kreeft eten. Heerlijk is dat toch. Er is helemaal geen sprake van massatoerisme. De Brazilianen zijn erg vriendelijk en kunnen goed koken.

'276077' door Cora '276077' door Cora

BraziliëNoordoost Brazilie

BraziliëNoordoost Brazilie

Paradijs

Cora

Anderhalve week geleden kwamen we aan op het eilandje Ilha de Tinhare. Overal prachtige witte stranden, enorm veel palmbomen, en een mooi rustige zee. 's avonds wordt er leuke muziek gedraaid en staan er overal fruitstalletjes.

'276074' door Cora '276074' door Cora

BraziliëSalvador

BraziliëSalvador

Geel met stokjes

Cora

Voor de kust van Salvador ligt een eilandje, Ilha de Boipeba. Het is daar prachtig. Lege witte stranden omringd door palmbomen en een mooi blauwe zee. Op het strand kwamen we dit grappige krabje tegen. Het is net of zijn ogen op lucifers staan.

'276072' door Cora '276072' door Cora

BraziliëSalvador

BraziliëSalvador

Zijdeaapje

Cora

Dit aapje is een zijdeaapje. Wij zagen dit aapje aan de kust van Salvador de Bahia bij ons hotel, Praia das Ondas. Ze leven in grote groepen en zijn erg klein. Je hoort ze aankomen, met hun hoge geluiden.

'221658' door Cora '221658' door Cora

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Rooibekneushoornvogel

Cora

Ook in Zuid-Afrika hebben wij neushoornvogels gezien. Dit is de Rooibekneushoornvogel (Zuid-Afrikaanse benaming), welke wij op de eerste dag in het Kruger Park hebben gezien. Daarnaast hebben we ook de Geelbekneushoornvogel gezien.

'220465' door Cora '220465' door Cora

MexicoPlaya del Carmen

MexicoPlaya del Carmen

Steltlopers

Cora

Overdag zijn er weinig vogels te bekennen op het strand bij Playa del Carmen, maar wie 's ochtends opstaat, ziet veel pelikanen en deze kleine steltlopers.

'220464' door Cora '220464' door Cora

MexicoYucatan - Tulum

MexicoYucatan - Tulum

Verscholen in de...ju

Cora

Bij de ingang van Tulum zagen wij dit mooie vogeltje verstopt in de bomen. De naam van deze vogel weet ik helaas niet. Wel hebben wij in Mexico meer van deze exemplaren gezien.

'215315' door Cora '215315' door Cora

Costa RicaTortuguero

Costa RicaTortuguero

Paradijs

Cora

Als je dan eindelijk in Tortuguero bent aangekomen kun je direct naar het strand. Je hebt het strand voor jezelf. 's avonds komen hier schildpadden op het strand om eieren te leggen.

'215314' door Cora '215314' door Cora

Costa RicaCentraal Costa Rica (hoogland)

Costa RicaCentraal Costa Rica (hoogland)

Water mengt zich met.

Cora

Op deze foto is te zien dat water zich mengt met een zwavelstroom. Je kunt deze foto maken vanaf een brug als je onderweg bent naar het Parque National Braulio Carillo.

'215311' door Cora '215311' door Cora

Costa RicaTortuguero

Costa RicaTortuguero

Lepelaars

Cora

Om in Tortuguero te komen moet je lang in de boot zitten. Voor ons geen straf, want onderweg kom je dieren tegen als: Krokodillen, kaaimannen, slingerapen, brulapen, jesus christ lizard, schildpadden en deze mooie roze lepelaars. Ze hebben het te druk om te kijken.

Community-updates

COMMUNITYHOST SAPHIRA IS TERUG!
17-06-2021 Sinds vorige week heeft Saphira weer rustig de draad opgepakt bij Columbus Travel:
"Ik heb de afgelopen maanden in een rollercoaster gezeten, waarbij nieuw leven en de dood heel dichtbij elkaar stonden. In februari ben ik bevallen van een 2e prachtige en gezonde dochter (Ghislaine), waarna eind april, ik mijn moeder geheel onverwachts heb verloren ... Zo kan het mooie leven ineens z'n ups en downs hebben. Het leven gaat door: stel nooit iets uit tot ooit, geniet en leg de mooie momenten vast!

Ik zal geleidelijk de taken voor de Community weer overnemen van Vellah, zodat zij andere redactionele taken bij Columbus kan blijven doen. Ik heb er weer zin in, dus jullie zullen mij online weer vaker voorbij zien komen!"

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-06-2021 We trappen af met het thema voor juni: roadtrips in tijden van corona! Let wel: je hoeft niet alleen maar foto's van auto's of wegen te uploaden; het kan om alles gaan wat je tijdens een autovakantie het afgelopen jaar gezien of beleefd hebt (auto's en wegen mogen dus ook ;-). En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

WINNAAR MAANDTHEMA MEI BEKEND

01-06-2021 De winnaar van de maandwedstrijd van mei, met als thema 'Steden in tijden van corona', is Dreamer666 met haar foto 'Overal mondmaskers in het straatbeeld van Lissabon'! Deze foto heeft alles in zich: het toont een heel bekend reisbeeld op een andere manier, zonder allerhande locals en toeristen maar wél net met die ene man met een mondkapje op. Over tig jaar zullen we deze foto nog steeds herkennen als Lissabon in coronatijd. Bovendien - en niet onbelangrijk - is de begeleidende tekst heel duidelijk en informatief. Gefeliciteerd, Jessi!

COMMUNITYLEDEN IN THE SPOTLIGHT

13-05-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 99, met daarin een prachtige selectie communitybeelden. Deze editie vind je de mooiste foto's terug van Corriedewinter, Antwan, Zandkorrel, Mirandanoomen, Esthers, Ameerakker en Wisseschout. Verder trakteren we je op de mooiste verhalen uit onder andere Brazilië, Griekenland, Marokko en Papoea-Nieuw Guinea en geven we volop tips hoe je een wereldreis aanpakt. Veel lees- en kijkplezier alvast! 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 24 | Community-toppers


Gordon Dam, Tasmanië. Foto: Mitevisuals
1. Topfoto & -tip: Gordon Dam door Mitevisuals
2. Review: Catania door Gillian
3. Communitylid van de week: Antwan
4. Nieuwkomer: Shirley Peperkamp

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JUNI: ROADTRIPS IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juni is: roadtrips. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

WIN EEN WEEKENDJE WEG

Je hoeft niet naar het buitenland te gaan om onvergetelijke reiservaringen te hebben. Waar ga jij in eigen land graag naartoe voor een dagje, weekendje of weekje weg om even te reconnecten met de natuur? Stuur ons een leuke foto van jouw favoriete Nederlandse reistip. Elke maand belonen we de beste tip met een avontuurlijk weekendje weg in Nederland. Deze maand maak je kans op een avontuurlijk weekendje weg + een Natuurhuisje in Drenthe. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik