Salvador

In het oosten van Salvador, aan de Atlantische Oceaan, ligt de hoofdstad van de deelstaat Bahia, Salvador. Een stad met een rijke gastronomie en de bakermat van de capoeira. Bezienswaardig in Salvador zijn het centrale plein met de kathedraal, de Lacerda Elevator en Model Market in Pelourinho en de mooie stranden die de stad rijk is.

Informatie over Salvador

Beste foto's & tips van Salvador

'307640' door vivelafem '307640' door vivelafem

BraziliëSalvador

BraziliëSalvador

A beautifull day..

vivelafem

Na een lange mooie dag, meegeweest met de scooner (boot), kregen we als kers op de taart ook nog een prachtige zonsondergang in Salvador de Bahia. Genieten!!

'276072' door Cora '276072' door Cora

BraziliëSalvador

BraziliëSalvador

Zijdeaapje

Cora

Dit aapje is een zijdeaapje. Wij zagen dit aapje aan de kust van Salvador de Bahia bij ons hotel, Praia das Ondas. Ze leven in grote groepen en zijn erg klein. Je hoort ze aankomen, met hun hoge geluiden.

'418075' door twalia '418075' door twalia

BraziliëSalvador

BraziliëSalvador

Kleurrijk

twalia

Salvador werd gesticht door de Portugezen in 1549. Het koloniale hart van de stad is een aaneenschakeling van gekleurde koloniale huizen, paleizen en barokke kerken afkomstig uit de 17e en 18e eeuw. Het is er heerlijk rondstruinen, maar een waarschuwing is op zijn plaats. Achter deze mooie façade gaat ook een stad schuil met een hoge criminaliteit.

Laat kaart zien