ChantaldeKoning

'476751' door ChantaldeKoning '476751' door ChantaldeKoning

Nederland

Nederland

Kadotip voor onder de

ChantaldeKoning

Wie weer eens wat anders wil geven kan eens kijken naar het boek: A year of watching wildlife van Lonely Planet ISBN nummer 978-1-74179-279-9. Het is een echte aanrader en zou bij iedere wildlife liefhebber in de kast "moeten"staan. Hoewel dan wordt de wensen lijst van te bezoeken plekken nog langer. Er wordt per maand aangegeven welk dier je waar het beste kan zien en waarom. Er staan ook handige web linkjes bij voor meer informatie. Er staan prachtige foto's in met heel nuttige informatie.

'288558' door ChantaldeKoning '288558' door ChantaldeKoning

KeniaMasai Mara NP

KeniaMasai Mara NP

Springen!

ChantaldeKoning

De migratie van de gnoes is een echt wereld wonder. Je kan er echt uren naar kijken en met een beetje geluk gebeurt dat ook. Er wordt uren gedraalt, gewacht en als het dan bijna zo ver is ......rennen ze weer weg want er kwam een levensgevaarlijke grasspriet in beweging. Ik begrijp het wel dat ze zo schrikkerig zijn, we hebben de krokodillen ook gezien en die zien er erg gevaarlijk uit. Ik zou dus ook liever niet springen. De drang om verder te trekken is bij de gnoes en zebra's echter zo groot dat ze uiteindelijk toch de oversteek gaan maken. Het levert een prachtig spektakel op. De foto's krijgen iets magisch door al het stof wat opwaait. Als je het in het echt ziet hoor je ook het geplons en het geroep naar elkaar, dan kan ik er alleen niet bij maken. Hopelijk zegt deze foto ook genoeg.

'256542' door ChantaldeKoning '256542' door ChantaldeKoning

MadagaskarCentraal Madagaskar

MadagaskarCentraal Madagaskar

It's the hard-knock..

ChantaldeKoning

Bij deze kinderen moest ik denken aan de film Annie. Het zusje van dit prachtige ventje had net van die staarten met piekhaar als Annie in de film alleen was ze donker. De kinderen in Madagaskar hebben het zwaar maar zijn toch vrolijk en snel tevreden. Vooral even gek doen en foto's maken en die dan laten zien valt goed in de smaak. We hebben dan ook heel wat met ze afgelachen en de kinderen gelukkig ook!

'253714' door ChantaldeKoning '253714' door ChantaldeKoning

Namibië

Namibië

Ik ben er niet!

ChantaldeKoning

Himba kindjes zijn prachtig en ook erg vrolijk. De stam is natuurlijk al erg bijzonder met hun rode huid. Het voorste kindje was een beetje verlegen en had het idee: " wat ik niet zie is er niet ". De wat oudere kinderen vonden vooral de videocamera fantastisch en toen ze zichzelf zagen hebben ze lopen dansen, zingen en gek doen erg leuk om terug te zien.

'251775' door ChantaldeKoning '251775' door ChantaldeKoning

KeniaMasai Mara NP

KeniaMasai Mara NP

Verse steak

ChantaldeKoning

Deze leeuwin sloop naar het karkas toe toen de mannetjes waren uitgegeten en even verderop lagen te slapen. Ze nam snel even wat happen van deze verse "Buffel steak" , die al aardig begon te stinken. Dat krijgen jullie dan gelukkig niet mee die geur want na een hele dag opgewarmd te zijn ruikt het niet zo fris meer. Na een half uurtje werden de mannen wakker en jaagde haar weg bij hun kill. Masai Mara Kenia.

'251528' door ChantaldeKoning '251528' door ChantaldeKoning

Tanzania

Tanzania

Bijeneter

ChantaldeKoning

Bijeneters heb je in allerlei kleuren, deze bijeneter was de eerste die we ooit hadden gezien op onze eerste safari in Tanzania. Ze zijn razendsnel en over het algemeen blijven ze niet lang zitten. Deze bleef mooi op zijn takje speuren naar allerlei insecten en dus konden we hem/haar mooi op de foto nemen. Lake Manyara Tanzania.

'251457' door ChantaldeKoning '251457' door ChantaldeKoning

KeniaMasai Mara NP

KeniaMasai Mara NP

Samen sterk

ChantaldeKoning

Cheetah’s zijn prachtige dieren en razendsnel, als ze eenmaal rennen weet je niet wat je overkomt. Dit stel was op jacht samen met hun moeder. Hoewel ze bijna net zo groot waren kon je ze wel herkennen aan de pluizige nekharen en het ietwat sullige gedrag. Waar moeders zeer bekwaam de aanval inzette bleven zij nog verdwaasd wachten of ze echt in actie moesten komen. Ze hebben nog heel wat te leren voor ze het zelf moeten gaan doen. We hebben uren zitten kijken en observeren, geweldig toch om dat te mogen zien!

'250947' door ChantaldeKoning '250947' door ChantaldeKoning

IndiaMadhya Pradesh

IndiaMadhya Pradesh

Even kijken

ChantaldeKoning

In de ochtend spotten we een tijger tussen de bosjes. Onze gids had hem nog niet eens gezien maar gelukkig waren we zelf ook goed aan het spotten. Het was erg lastig want je zag wel een stukje van een rood bruine vacht maar verder alleen takken. Na goed gekeken te hebben bleken het zelfs twee tijgers te zijn, die elkaar aan het liefkozen waren (nou ja lief..) Ze verplaatste zich iets verder en waren toen helemaal uit het zicht verdwenen. We hoorde ze wel want net als leeuwen maken ze enorme herrie, het zouden je buren maar wezen. We hebben nog uren staan wachten maar ze lieten zich niet meer zien. We moesten het nationale park (Kanha)uit om 12:00 en besloten die middag terug te rijden. Daar stond hij dan in een droge rivier bedding doodstil. Hij had een prooi op het oog. Hierna verdween hij in de bossen. De jachtpoging mislukte waarna hij terug liep en zijn enorme kop tussen de bladeren doorstak als of hij zei: “Wat moeten jullie hier nu? ”. Foto’s maken dat is wel duidelijk!

'250828' door ChantaldeKoning '250828' door ChantaldeKoning

MadagaskarZuid Madagaskar

MadagaskarZuid Madagaskar

Baby on board!!!

ChantaldeKoning

Naar sifaka’s kan je de hele dag kijken, het zijn geweldige dieren. Deze moeder heeft haar kind veilig op haar rug. Je kan je echt verbazen dat ze zo goed blijven zitten want er wordt heel wat afgesprongen door moeders. Als ze heel klein zijn klemmen de kleintjes zicht vast op de buik en verhuizen na een ruime maand naar de rug. Daar kijken ze over moeders schouder mee of ze wel de juiste kant op gaat. Meestal vertoeven ze hoog in de bomen mar als je gelukt hebt komen ze naar beneden en springen dan over de grond naar een andere boom. Sifaka’s kunnen meters lange sprongen maken maar als de bomen te ver uit elkaar staan moeten ze via de grond verder. Omdat ze maar heel korte armpjes hebben en heel lange benen lopen ze niet op handen en voeten maar springen van de ene naar de andere boom met hun armen boven hun hoofd. Het lijkt op dansen, je kan er uren naar kijken.

'249739' door ChantaldeKoning '249739' door ChantaldeKoning

MadagaskarOost Madagaskar

MadagaskarOost Madagaskar

Hallo!

ChantaldeKoning

In Madagaskar komen veel soorten kameleons voor van de allerkleinste die net zo groot is als het topje van je vinger tot de allergrootste die een hele arm in beslag neemt. Ze hebben altijd wel een oogje op je met hun onafhankelijk van elkaar draaibare ogen is er altijd wel eentje die naar je kijkt. Langs de weg bij Ranomafana kan je heel goed kameleons spotten. Ze nemen je hier vaak s nachts mee naar toe maar wij wilde overdag terug want als ze er ’s nachts zitten moet het overdag toch ook gaan. Het bleek inderdaad zo te zijn en je vindt ze in alle soorten, maten en kleuren. Gewoon even aan je gids vragen en je zal zien dat het erg gaaf is.

'245991' door ChantaldeKoning '245991' door ChantaldeKoning

KeniaRift Vallei

KeniaRift Vallei

Jong geluk

ChantaldeKoning

We hadden al besloten om vroeg op pad te gaan vanuit onze lodge in Lake Nakuru. We waren nog niet zo lang onderweg toen we twee moeder neushoorns met beiden één jong vanaf het meer in de richting van de bossen zagen lopen. Deze moeder en haar jong liepen vlak voor ons de weg over en poseerden even mooi voor ons in het prachtige ochtendlicht voordat ze snel verdwenen in het dichte bos. Dit was een geweldig begin van deze mooie dag.

'245914' door ChantaldeKoning '245914' door ChantaldeKoning

TanzaniaSerengeti

TanzaniaSerengeti

Brothers

ChantaldeKoning

Deze twee cheetahs waren de eerste wilde cheetahs die we zagen tijdens onze eerste safari in 2007 in Tanzania. Na deze reis kregen we het Afrika virus te pakken en zijn we er nog een aantal keren heen geweest. Deze cheetahs werden van grote afstand gespot door onze gids. Toen hij ze zag en ons waarschuwde dat hij cheetahs zag keken wij elkaar aan en vroegen ons af of hij geen last kreeg van de warmte omdat er geen cheetah te zien was. Toch had hij het bij het juiste eind en na een eindje rijden kwamen wij bij deze broertjes uit. Ze lagen op een klein heuveltje te rusten en te luieren en te wachten op een tommy die misschien dichterbij zou komen. Na een aantal minuten hadden ze genoeg van ons en rekten ze zich één voor één uit en liepen ze rustig de eindeloze vlakten van de Serengeti op. Geweldig zo'n eerste ervaring met de Cheetahs.

'244804' door ChantaldeKoning '244804' door ChantaldeKoning

CambodjaAngkor en Siem Reap

CambodjaAngkor en Siem Reap

Met een glimlach

ChantaldeKoning

De Bayon is de meest centraal gelegen tempel van de oude Angkoriaanse hoofdstad Angkor Thom en is (vind ik persoonlijk) één van de mooiste en inrukwekkende tempels. Hij is vooral bekend door zijn 54 torens die elk vier gezichten afbeelden. De Bayon was de staatstempel van koning Jayavarman VII die in tegenstelling tot zijn voorgangers en nakomelingen een boeddhistische koning was. Het complex kun je op de fiets, tuktuk of met de auto goed verkennen vanuit Siem Reap. (ingescand van negatief)

'474629' door ChantaldeKoning '474629' door ChantaldeKoning

IndiaMadhya Pradesh

IndiaMadhya Pradesh

Kanha Jungle Lodge en

ChantaldeKoning

Wie in India op tijgersafari gaat komt zeker het Kanha national park tegen. In dit park heb je een redelijke kans om de tijger in het wild te zien. (het blijft wildlife) In dit park heb je geen vaste routes die je moet rijden zoals in veel andere parken en je kunt hier dus zelf je route bepalen (met je gids uiteraard). Het park is redelijk dicht begroeid met ook grote vlaktes met gras dus het spotten naar wildlife is dus moeilijk. Wij hadden het geluk om 3 tijgers in dit park te spotten. De [url="http://www.tiger-resorts.com/kanha-jungle-lodge.html" target="_blank"]Kanha jungle lodge [/url]ligt bij een rustig gedeelte van het park op zo'n 3 minuten rijden van de poort. (in Kanha liggen alle lodges buiten het park) Het is een leuke accomodatie met een vriendelijke staf en goede service. Ook heeft de lodge goede eigen gidsen en voertuigen. (je krijgt ook altijd een gids van het park mee). Wie meer informatie of adressen wilt (ook van een heel goede reisorganisatie in India) kan natuurlijk altijd een berichtje achterlaten op mijn profiel.

'243423' door ChantaldeKoning '243423' door ChantaldeKoning

IndiaMadhya Pradesh

IndiaMadhya Pradesh

Waterrat..uhhh.....Ti

ChantaldeKoning

Tijgers zijn zeker niet makkelijk te spotten. We hadden al uren staan wachten en begonnen ons echt af te vragen of de bewuste tijger wel aanwezig was. Veldwerkers hadden de tijger eerder die dag gezien en hem niet meer zien vertrekken. Het werd echter later en later en we moesten bijna het park uit om op tijd bij de poort te zijn. Plotseling begon het hoge gras te bewegen en stak dit prachtige mannetje zijn kop door de sprieten om even snel weer te gaan liggen. Balen natuurlijk maar gelukkig besloot hij snel verder te lopen en een dipje in het aanwezige poeltje te nemen. We konden nog net een paar shots maken om vervolgens snel naar de uitgang te rijden. Wel een prachtmoment ook al was het dan maar voor een paar seconden. Een mooie afsluiter van de avond. Bandhavgarh NP

'241838' door ChantaldeKoning '241838' door ChantaldeKoning

MadagaskarCentraal Madagaskar

MadagaskarCentraal Madagaskar

Warm thuis

ChantaldeKoning

In Madagaskar kom je langs de leukste dorpjes. Iedereen is even vriendelijk en voor de kinderen ben je een ware attractie. Deze kinderen hingen zo leuk uit het raam dat je dat wel op de foto moet zetten. Heerlijk hoe vrolijk de kinderen en ouders zijn. We werden uitgenodigd om even in de huisjes te komen kijken. Met de twee families delen ze een huis en 8 kinderen delen een bed. Dat is even wat anders dan hier maar ze zijn wel heel gelukkig.

'241551' door ChantaldeKoning '241551' door ChantaldeKoning

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Lady of the Lake

ChantaldeKoning

Ranthambore NP was het eerste nationale park dat we bezochten tijdens onze india reis. Natuurlijk hebben wij dit park uitgekozen omdat in dit park een redelijke kans bestaat dat je één van de meest bedreigde diersoorten ter wereld kunt zien. De Tijger. Op de eerste drie game drives hadden we weinig geluk om de tijger te zien. Wel zagen we pootafdrukken en hoorden we de alarmroepen van de herten maar de tijger liet zich helaas niet zien. Bij de vierde game drive reden we weer wat rond in onze gipsy king(een soort open jeep) totdat ik ineens deze prachtige tijgerin zag. Eindelijk!!! De naam van deze tijgerin is “Machali” (betekent vis in Hindi) maar ze is vooral bekend als de “Lady of the Lake”. Deze naam heeft ze gekregen omdat haar territorium veel grote meren heeft en ze hier ook veel nesten met jongen heeft grootgebracht. Ze trok zich niks van ons aan en lag lekker in het zonnetje te luieren. Zo konden we ongeveer 1,5 uur kijken hoe ze lui was, zich omrolde, schoonlikte, uitrekte enz. Geweldig om zo je eerste wilde tijger mee te mogen maken. Uiteindelijk had ze genoeg geluierd en vertrok ze statig in de bosjes.

'239857' door ChantaldeKoning '239857' door ChantaldeKoning

TanzaniaSerengeti

TanzaniaSerengeti

Op de uitkijk

ChantaldeKoning

Dit prachtige luipaard lag op een van de kopjes (rotsformaties) lekker te luieren en te wachten tot er een lekker hapje voorbij kwam. Na een tijdje te hebben genoten van dit prachtbeest zag ze in de verte een wrattenzwijn die prima op haar avondmenu zou passen. ze klom van het kopje af, liep vlak langs onze auto (zonder zich ook maar één moment druk te maken om ons) en sloop het hoge gras in. Doordat ze haar staart omhoog hield konden we haar nog enigszins volgen en zagen we hoe ze haar prooi besloop. Echter zonder succes want het wrattenzwijn zag haar op tijd en maakte zich snel uit de voeten. Na deze actie ging ze naar een volgend kopje om weer lekker bezig te zijn met waar ze goed in is. Luieren!!! Serengeti NP

'239446' door ChantaldeKoning '239446' door ChantaldeKoning

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Overbeladen???

ChantaldeKoning

Op de snelweg in India zie je dingen die je in Nederland niet voor mogelijk houdt. Zoals deze kleine vrachtwagen met grootmoedwaanzin die overbeladen is met rijst. Deze wagen kwamen we tegen op de (snel)weg tussen Ranthambore NP en Agra. De vracht van deze wagen puilde lekker uit (zoals je ziet sleept de zak bijna over de grond) en het trappetje er achter maakt het plaatje helemaal compleet. Wij moesten er in ieder geval erg hard om lachen. Je blijft je ogen uitkijken in dit fantastische land.

'239084' door ChantaldeKoning '239084' door ChantaldeKoning

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Op de vluchtstrook...

ChantaldeKoning

In India zie je echt van alles op de (snel) weg. Onderweg naar Jaipur hebben we eerst even goed moeten kijken wat daar nu reed, het was geen paard dat was duidelijk maar wat was het dan.... Net afkomstig uit het koude Nederland denk je niet meteen aan een kameel. Het is echt fantastisch zoals deze dieren voortsjokken. Ze lopen met een ietwat arogante houding met hun neusje in de lucht, erg leuk om naar te kijken. De kamelen worden heel mooi uitgedost en beschilderd en geschoren in allerlei motiefjes zoals je bij de voorste goed kunt zien.

'238810' door ChantaldeKoning '238810' door ChantaldeKoning

IndiaNew Delhi

IndiaNew Delhi

Vandaag nemen we de..

ChantaldeKoning

De auto, de brommer, de fiets? Nee vandaag nemen we de olifant. Een dag eerder zaten we nog het winterse Nederland waar alles georganiseerd is. Dan loop je een dag na vertrek in het heerlijk chaotische Delhi waar alles door elkaar loopt. Je verveelt je geen seconde want overal gebeurt wel iets zodat je echt je ogen uitkijkt. Wat een geweldig land zeg!

'230095' door ChantaldeKoning '230095' door ChantaldeKoning

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Duo Penotti

ChantaldeKoning

Toen we bij dit kleine waterhole aankwamen was er niks te zien, toch besloten we even te wachten en niet direct door te rijden. Na ongeveer 10 minuten kwam een kleine groep olifanten (7 stuks) aangesjokt en gingen vervolgens eerst even lekker drinken. Al snel stond de eerste in het water en het duurde niet lang of een aantal olifanten lagen lekker te spetteren in het kleine poeltje. Toen een van de olifanten het water uitklom en nog even iets ging drinken naast twee familieleden kreeg ik de kans deze foto te maken. Ik moest er erg om lachen aangezien de linker helemaal nat is, de middelste half bespetterd en de rechter zo goed als droog. Ik moest gelijk aan de duo penotti reclame denken. Etosha NP.

'229638' door ChantaldeKoning '229638' door ChantaldeKoning

NamibiëCentraal Namibie

NamibiëCentraal Namibie

Doordringend

ChantaldeKoning

Himba's zijn prachtige mensen en heel bijzonder. De kinderen zijn al net zo mooi. Dit kleine mannetje kon zich heerlijk vermaken met een paar doppen. Toen hij opstond en me aankeek zei de blik meer dan 1000 woorden.

'229322' door ChantaldeKoning '229322' door ChantaldeKoning

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Sneeuwpret

ChantaldeKoning

Je hebt van die dagen dat het meezit. Mijn moeder belde dat er een roofvogel in haar tuin zat die net een kraai greep. Natuurlijk zo snel mogelijk erheen maar helaas had deze mooie sperwer al goed gegeten en zat deze inmiddels op de schutting. Balen dus!!!! Omdat er nog wat lag besloten we toch te wachten met de camera in de aanslag. Uiteindelijk kreeg de sperwer weer wat trek en kwam deze weer naar zijn prooi (nou ja, wat er nog van over was). Het smikkelen van de restjes leverde mij tenminste wat mooie plaatjes op waaronder deze iets lugubere plaat waar hij net een stuk van een pootje eet. Sinds de sneeuw was gevallen hoopte ik al zo een plaat te kunnen maken en ben er dan ook natuurlijk heel blij mee en wil ik hem graag met jullie delen.

Community updates

FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
07-08-2020 Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >>

DRONEFOTOWEDSTRIJD
23-07-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl

week 31 | Community toppers

Zonsondergang bij Lake Mutanda. Foto: MirandaNoomen

1. Topreview: Bosnië-Herzegovina door Dianadm
2. Topfoto & tip: Zonsondergang bij Lake Mutanda door MirandaNoomen
3. Topblog: Niet smeren? ... door Elleke
4. Communitylid van de week: Dannyvdm
5. Nieuwkomer: PeggyA

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik