Oost Madagaskar

De kustlijn van het oosten van Oost Madagaskar is zo'n 1500 kilometer lang. Je vindt er prachtige groene wouden en paradijselijke stranden. Aan de oostkust ligt de belangrijkste havenstad van het land, Taomasina. Qua natuur zit je hier ook goed: onder andere de Ile aux Nattes, het Parc National d'Andringitra en het Parc National de Marojejy liggen in het oosten van Oost Madagaskar.

Informatie over Oost Madagaskar

Beste foto's & tips van Oost Madagaskar

'436017' door Jan10e '436017' door Jan10e

MadagaskarOost Madagaskar

MadagaskarOost Madagaskar

Knapperd

Jan10e

Heel bijzonder die ogen die onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen. Voordeel is ook dat je veel knipogen krijgt. Ik kreeg er een paar. Ik vind hem ook een knapperd.

'95253' door Bowral '95253' door Bowral

MadagaskarOost Madagaskar

MadagaskarOost Madagaskar

Parsons

Bowral

De Parsons kameleon is de grootste in zijn soort. Inclusief staart kunnen ze 60 cm lang worden. De gids vond dit prachtige exemplaar in het regenwoud van het Mantadia NP bij Andisabe. Dit is een mannetje, te herkennen aan de 'hoorntjes' op zijn kop.

'546083' door hestermaasdam '546083' door hestermaasdam

MadagaskarOost Madagaskar

MadagaskarOost Madagaskar

Rode Vari

hestermaasdam

Bij Canal de Pangalanes is een privé reservaat; de Palmerie, waar we veel verschillende lemuren zien, maar ook bijzondere planten, hagedissen en vlinders. Op de foto de Rode Vari; is een halfaap uit de familie van maki's De vari is 53 centimeter lang en heeft een staart van zo'n 60 centimeter. Ze wegen ongeveer 3,5 tot 4 kg. Mannetjes zijn iets kleiner dan wijfjes. De rode vari leeft in de regenwouden langs de kust van Oost-Madagaskar.

Laat kaart zien