Belin-en-nikon

'444294' door Belin-en-nikon '444294' door Belin-en-nikon

ItaliëPiemonte

ItaliëPiemonte

Graffiti Car

Belin-en-nikon

Verborgen strandje aan het Lago Maggiore meer in het dorpje Calde (maakt onderdeel uit van het dorpje Castelvecano). Om daar te komen zul je eerst onder een fabrieksruine moeten lopen waar graffiti artiesten hun mooiste street art hebben ten toon gesteld. Ik denk alleen dat deze Bolide niet ver zal komen...

'444289' door Belin-en-nikon '444289' door Belin-en-nikon

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Even na genieten...

Belin-en-nikon

Heerlijk! Even nagenieten van een wandeling op het strand van Hargen aan Zee. Zonsondergang, perfecte timing om dit moment vast te leggen. Nederland kan ook zo mooi zijn...

'437795' door Belin-en-nikon '437795' door Belin-en-nikon

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Uit in eigen land

Belin-en-nikon

Lekker uit in eigen land kan net zo mooi en leuk zijn. Hier ... op een prachtige dag in juni bij zonsondergang, locatie Hargen aan Zee.

'431122' door Belin-en-nikon '431122' door Belin-en-nikon

NederlandFlevoland

NederlandFlevoland

Fotodag Almere

Belin-en-nikon

Dagje architectuurfotografie in Almere met de fotoclub. http://www.vvvalmere.nl/zien-en-doen/Architectuur http://www.architectuurgidsalmere.nl Zoveel te zien en te fotograferen, je bent de hele dag lekker bezig. Super leuk om een keer te doen.

'430352' door Belin-en-nikon '430352' door Belin-en-nikon

FrankrijkNoord Frankrijk

FrankrijkNoord Frankrijk

Groene Venetie

Belin-en-nikon

Het Groene Venetie, zo wordt het Marais Poitevin ook wel eens genoemd. Het moerasgebeid ligt in het zuiden van de Vendee. In het dorp Mazeau kun je boten huren om een tocht door de kanalen te maken. Je krijgt gelukkig een kaart mee zodat je niet kan verdwalen.

'429699' door Belin-en-nikon '429699' door Belin-en-nikon

FrankrijkAlpen en de Jura

FrankrijkAlpen en de Jura

Misser...

Belin-en-nikon

Tijdens de vakantie met onze kinderen is het vrijwel standaard dat we een bezoekje brengen aan grotten. De Grotten van Moidons liggen het hart van de Jurawouden. Prachtig natuurgebied met vele wandelroutes en picknickplekken. Ideaal voor een dagje uit. Maar even terug naar de Grotten... Wij kochten een kaartje om de grot te bezoeken. Samen met een grote groep kregen we eerst een introductiefilm te zien gevolgd door een rondleiding. De grot was donker, de paden waren smal en de gids had de tempo er goed in. Echt tijd om te fotograferen kregen we niet. Aan het einde van het pad was de grote zaal met de mooiste Stalactieten te zien. Iedereen begon te fotograferen. Ik stond helemaal achter en wachtte netjes totdat ik er beter bij kon. Eindelijk kreeg ik wat ruimte om een mooie compositie te maken. Even het onderwerp scherp stellen en .... Valt het licht uit. Gelukkig heb ik nog wat andere foto's kunnen maken.

'429566' door Belin-en-nikon '429566' door Belin-en-nikon

FrankrijkCentraal Massief

FrankrijkCentraal Massief

Vulkanische gebied

Belin-en-nikon

Puy Mary Gelegen in een van de grootste natuurparken van Frankrijk "Parc Naturel regional des Volcans d'Auvergne". Met zijn prachtige heuvels, een paradijs voor wandelaars.

'429013' door Belin-en-nikon '429013' door Belin-en-nikon

FrankrijkAlpen en de Jura

FrankrijkAlpen en de Jura

Afkoelen

Belin-en-nikon

Na een warme dag is het heerlijk afkoelen bij het meer van Clairvaux-les-Lacs. Niet alleen toeristen maar ook de locale bevolking komt hier om een frisse duik te nemen.

'482031' door Belin-en-nikon '482031' door Belin-en-nikon

FrankrijkRhone vallei en Provence

FrankrijkRhone vallei en Provence

Top concentratie...ve

Belin-en-nikon

Haarspeldbochten en te smalle wegen. Voor echte waaghalzen die van avontuur houden, het niet erg vinden om lang in de auto te zitten en geen last hebben van wagenziekte ken ik een aantal bijzondere routes. Tussen Grenoble en Valence in het Parc Naturel Regional Du Vercors vind je een aantal gevaarlijke wegen. Deze zijn uit rotsen uitgehouwen en soms maar net breed genoeg voor een auto. Aan de hand van de volgende aanknopingspunten kan je je eigen parcours maken voor een onvergetelijke rit. Trek er een dag voor uit. - D531 Gorges de La Bourne langs de rivier La Bourne. - D518 langs de rivier La Vernaisson voor Petits Goulets en Les grands Goulets - D76 Combe Laval Maak een tussenstop bij Pont-en-Royans. Dit kleine stadje bekend om zijn kleurrijke huizen (maisons suspendues) die vanaf de rivier goed te bewonderen zijn. Is een ideale plek om te eten, te wandelen en te zwemmen in natuurwater.

'428930' door Belin-en-nikon '428930' door Belin-en-nikon

FrankrijkRhone vallei en Provence

FrankrijkRhone vallei en Provence

Spannende rit

Belin-en-nikon

Combe Laval, Drome-Frankrijk. De uit rots uitgehouwen route is vaak breed genoeg voor maar een auto. Je komt hier liever geen tegenliggers tegen. Behalve een leuke rit, kan je hier ook genieten van een spectaculaire uitzicht.

'428540' door Belin-en-nikon '428540' door Belin-en-nikon

NederlandFriesland

NederlandFriesland

Gotcha

Belin-en-nikon

Het national park Lauwersmeer, ligt tussen de provincies Friesland en Groningen. Het park heeft meerdere wandelroutes. Wij waren er om te wandelen en natuurlijk vogels spotten. Maar ja... als je ze wilt zien, zie je ze niet. Na een tijd te hebben gewacht besloten we terug te gaan naar de auto en toen... Kwam dit prachtig exemplaar voorbij.

'428538' door Belin-en-nikon '428538' door Belin-en-nikon

FrankrijkNoord Frankrijk

FrankrijkNoord Frankrijk

Little paradise

Belin-en-nikon

Le Bois de la Chaise Noirmotiere. Een Idyllische plek in het noorden van Frankrijk. De verrassing van onze vakantie in de Vendee. Nooit gedacht dat je in het noorden het gevoel zou hebben dat je aan de andere kant van de wereld zou zijn, heerlijk genoten.

'428528' door Belin-en-nikon '428528' door Belin-en-nikon

SurinameParamaribo

SurinameParamaribo

Chillen...

Belin-en-nikon

Na een dag wandelen in Paramaribo is het heerlijk om even tot rust te komen in de Palmentuin. Vergeet niet een bezoekje te brengen aan eetcafe Zus & Zo (tegenover de Palmentuin).

'482017' door Belin-en-nikon '482017' door Belin-en-nikon

Verenigde StatenNevada

Verenigde StatenNevada

Een tikje...excentrie

Belin-en-nikon

Burning man festival. Dit jaarlijks terugkerend festival in Nevada wordt in het midden van de Black Rock Dessert gehouden. Een bijzonder festival die ook wel het festival der festivals wordt genoemd. Begint op de dag van de arbeid, duurt 7 dagen en wordt afgesloten met het verbranden van een Wicker man. De deelnemers vormen gedurende dit evenement een tijdelijke gemeenschap waarin van hun wordt verwacht dat ze in hun eigen levensbehoefte kunnen voorzien, voedsel, water en slaapplek. Ook ruilhandel komt aan bod, dus voldoende meenemen om aan deze Gifting mee te kunnen doen. Voor 2014 zal dit festival op 25 augustus beginnen en duurt tot en met 3 september. Als voorproefje zie foto's van Trey Ratcliff. http://stuckincustoms.smugmug.com/Burning-Man-Page En voor het thema van dit jaar kan je kijken op http://www.burningman.com/art_of_burningman/bm14_theme.html

'428372' door Belin-en-nikon '428372' door Belin-en-nikon

FrankrijkCentraal Massief

FrankrijkCentraal Massief

Surrealistisch beeld

Belin-en-nikon

Viaduct van Millau. Deze megaconstructie over de rivier de Tarn verbindt Clermont-Ferrand met Beziers en Montpellier A75/E11. Dit bouwwerk dat net iets hoger is dan de Eiffeltoren blijft voor mij een vreemde gewaarwording in zo'n prachtig rustiek landschap. Om naar dit uitkijkpunt te gaan volg de borden Aire de Viaduct, vanaf de parkeerplaats is het dan nog vijf minuten lopen. Om naar het informatiecentrum te gaan (film, uitleg, tekeningen en maquette van de viaduct) nog even een stukje met de auto vanaf de Aire. Zeker de moeite waard om hier even te stoppen.

'427942' door Belin-en-nikon '427942' door Belin-en-nikon

FrankrijkAlpen en de Jura

FrankrijkAlpen en de Jura

Spectaculaire...uitki

Belin-en-nikon

Het meer van Vouglans, gelegen in de Jura tussen Orgelet en Moirans-en -Montagegne. Is een van de grootste stuwmeren in Frankrijk. Dit meer, met z'n prachtige turquoise kleur ligt omringd door bossen en heeft meerder uitkijkpunten. Een van de aanbevelen uitkijkpunt is bij het restaurant Le Regardoir, 45 Avenue de Franche-Comte, 39260 Moirans-en-Montagne. Maak een stop, voor een ijsje of een drankje en geniet van het uitzicht. Magnifique!!! Vervolg je weg richting het badplaatsje met bewaakt strand " La Mercantine,", om even lekker af te koelen.

'427658' door Belin-en-nikon '427658' door Belin-en-nikon

ItaliëVenetië

ItaliëVenetië

Over koetjes en...kal

Belin-en-nikon

Tijdens de Carnaval in Venetië zie je de meest bijzondere kostuums en prachtigste maskers. Deze personen staan graag te poseren voor de vele toeristen. Het is dan veel gezelliger als je met z'n tweeën bent. Dan kan je de tijd vullen door even bij te kletsen.

'481969' door Belin-en-nikon '481969' door Belin-en-nikon

ItaliëVenetië

ItaliëVenetië

Van reistips tot...ee

Belin-en-nikon

- Koop bij het vliegveld een OV-kaart om met de Vaporetto te reizen, een soort hop on hop off water bus. Lijn 1 gaat de Grand Canal over, zo zie je de mooiste gebouwen. Je kan de kaart ook gebruiken om de omliggende eilanden te bezoeken. - Ontwijk de massa en wandel door de straten van de wijken Cannaregio en Castello. Zie link http://cdn.reizen.nl/wp-content/uploads/de-achterkand-van-venetier1020071.pdf - Breng een bezoekje aan het leukste boekwinkeltje ooit!! Acqua Alta in de straat Calle Longa Santa Maria Formosa. - De mooiste maskers kan je vinden bij: Tragicomica in de straat Calle dei Nomboli en Cal del sol Castello 4964 - Bezoek de eilanden Murano voor zijn glaswerk en Burano bekend om zijn kant en prachtig gekleurde huisjes. - Op zoek naar een eettent? Zie je veel Venetianen bij een eettent staan. dan zit je goed. Het jammere is dat je waarschijnlijk heel lang op een tafel moet wachten. Wat je dan ook kan doen is het adres noteren en de volgende dag terugkomen, of direct voor de volgende dag reserveren. Onze top tenten waren: Restaurant - Osteria Al ponte, La Patatina, San Polo Lunch - Cantinone Gia Schiavi Fondamenta Nani (Super Lekker!! Eigenlijk moet je deze voor je laatste dag bewaren) Lunch Pizza - Antico Forno Pizzaria in de Ruga Ravano Restaurant - Al Bacco Felice in Colle degli Amai, Koffiebar - Torrefazione Marchi, rio Tera san Leonardo (puur vanwege hun lekkere koffie, slechte bediening) Lunch - Barcareto da Lele, Campo dei Tolentinti En wat dachten jullie van de plaatselijke markt? Fruit en lekkere snoeptomatjes voor een gezond tussendoortje. - Taal : Als je Italiaans niet zo best is en je komt er niet uit met Engels. Probeer Frans, ze spreken het zeer goed. - Voor de eventuele voorpret of planning ideeën , zie mijn blogs en foto's.

'426556' door Belin-en-nikon '426556' door Belin-en-nikon

ItaliëVenetië

ItaliëVenetië

Oude deuren genoeg...

Belin-en-nikon

Oude deuren genoeg in Venetie. Het leek wel het thema van mijn weekendje weg "deuren en schone was" fotograferen. Vooruit de laatste om het af te leren.

'426548' door Belin-en-nikon '426548' door Belin-en-nikon

ItaliëVenetië

ItaliëVenetië

Weerspiegeling van de

Belin-en-nikon

Het vissers eiland Burano bij Ventie staat bekend om zijn gekleurde huisjes. Ieder huisje heeft zijn eigen kleur. Ga zelf op pad, reserveer ongeveer een halve dag voor dit uitje. Pak de vaporetto vanaf Venetie en ga eiland hoppen.

'426481' door Belin-en-nikon '426481' door Belin-en-nikon

ItaliëVenetië

ItaliëVenetië

Strijd tegen het...wa

Belin-en-nikon

Zoals we al weten is het een kwestie van tijd, het water zal de strijd winnen. Langs het Canal in Venetie zie je steeds vaker dat de mensen hun deur dicht metselen om zo het water buiten te houden.

'426480' door Belin-en-nikon '426480' door Belin-en-nikon

ItaliëVenetië

ItaliëVenetië

Mijn foto thema van..

Belin-en-nikon

Ik kon het echt niet laten. Bijna bij iedere oude deur stond ik foto's te maken. Nou...In Venetie heb je daar best veel van. Maar het was zo leuk om te doen.

'426479' door Belin-en-nikon '426479' door Belin-en-nikon

ItaliëVenetië

ItaliëVenetië

Carnaval Venetie

Belin-en-nikon

Venetie bij het San Marco plein. Tijdens de Carnaval dagen zie je de mooiste maskers en kostuums voorbij komen. Een ware pracht om te zien.

'426279' door Belin-en-nikon '426279' door Belin-en-nikon

ItaliëVenetië

ItaliëVenetië

Deur langs Canal van.

Belin-en-nikon

Tand des tijds. Langs het Canal in Venetië is goed te zien wat het water voor schade aanricht aan de gebouwen. HDR foto genomen in februari 2014.

Community updates


REISREPORTER OP DE COVER
14-01-2021 Bij de abonnees is hij inmiddels al op de mat gevallen: de nieuwste editie van Columbus Travel. En misschien herkenden sommigen van jullie het coverbeeld wel: het is de prachtige foto van Antwan, die hij schoot in Myanmar en die eerder al tot topfoto werd uitgeroepen. Antwan, nogmaals van harte gefeliciteerd met deze foto en natuurlijk met de cover!

OOK IN EDITIE 96:
De vaste rubriek The Best of Columbus Community, met prachtige foto's van JoshuaX, Ellen69 en CDahlkamp. Columbus-editie 96 is verkrijgbaar via onze  webshop.

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

TERUGBLIKKEN EN VOORUITKIJKEN
30-12-2020 Op de valreep van 2020 wil ik jou graag namens het voltallige Columbus Travel-team hartelijk bedanken voor je enthousiaste deelname aan het mooiste online reizigersplatform van Nederland. Dit jaar was voor ons als gepassioneerde reizigers natuurlijk een bijzonder moeilijke tijd, en het was mooi om te zien dat leden de community bleven gebruiken om elkaar te inspireren en vooruit te kijken. Vooruitkijken blijven we ook vanuit de redactie doen, hoe lastig dit ook is in coronatijd. We willen dan ook graag van de gelegenheid gebruikmaken om je een korte update te geven over de community in 2021. Lees meer >

OPROEP
30-12-2020 Wat was voor jou dé reisbestemming van dit bizarre jaar? Ben je Nederland gaan (her)ontdekken of afgereisd naar bijzondere stukjes Europa, weg van de massa, toen we afgelopen zomer verantwoord de grens over konden? Deel je favoriete reisbestemming van 2020 via deze pagina. Foto’s zijn welkom! De beste vondsten verzamelen we voor een artikel over de beste reisbestemmingen van 2020. Meedoen kan t/m 7 januari 2021.

OOK IN EDITIE 95:
08-12-2020: De vaste rubriek The Best of Columbus Community. Dit keer geven communityleden tips over hoe je je dierenfoto's naar een hoger niveau kunt tillen en worden communityleden Henk Vanetië, Ina Wisse, Miranda Noomen en Jessi van Dijck  in het zonnetje gezet. Columbus-editie is ook verkrijgbaar via onze webshop.

NIEUWE FOTOWEDSTIJD
04-12-2020 In december maak je wederom kans op fantastische prijzen door een mooie foto van jouw favoriete bos of boservaring in te sturen. Wat dacht je van wandelschoenen van Grisport en The North Face, rugzakken van Vaude en Kapten & Son, een winterjas van Regatta en natuurlijk weer een prachtig natuurhuisje in het bos?!  Zo doe je mee >

week 03 | Community-toppers


Le Mont Saint. Michel. Foto: Esthers
1. Topfoto & -tip: Le Mont Saint Michel door Esthers
2. Review: Gelderland, Nederland door Henk Vanetie
3. Communitylid van de week: AGrotewal
4. Nieuwkomer: Carmen Castricum

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik