Bart Brouwer

'565780' door Bart Brouwer '565780' door Bart Brouwer

Sri LankaGalle

Sri LankaGalle

Zonsopkomst Galle For

Bart Brouwer

Galle Fort is het ommuurde oude stadscentrum van Galle aan de zuidkust van Sri Lanka. De vesting – aan drie kanten omringd door de Indische Oceaan – is in 1588 gebouwd door de Portugezen en in de 17e eeuw door de Hollanders versterkt en uitgebreid. Galle Fort was een belangrijke handelsnederzetting van de Vereenigde Oostindische Compagnie totdat het in 1796 in handen kwam van de Britten. De multiculturele geschiedenis van Galle fort zie je terug in de afwisselende architectuur. Je vind er bijvoorbeeld Hollandse koloniale gebouwen, oude moskeeën en kerken. De rust en koloniale architectuur binnen de muren van Galle Fort doen denken aan een slaperig Mediterraans dorpje. Dit staat in sterk contrast met het drukke en chaotische stadsleven buiten de poort. Vroeg opstaan is de moeite waard; met een wandeling tijdens zonsopkomst over de eeuwenoude muren van het fort ben je de hitte en andere toeristen voor en waan je je voor even in een andere wereld.

'548988' door Bart Brouwer '548988' door Bart Brouwer

VanuatuMalakula

VanuatuMalakula

School op Malakula

Bart Brouwer

Kinderen spelen voor hun school in het noordoosten van Malakula, het op één na grootste eiland van Vanuatu. De school ligt samen met een kerk en een voetbalveld bovenop een heuvel waarvandaan je een goed uitzicht hebt over de South Pacific en de kleine eilandjes Wala en Rano.

'547899' door Bart Brouwer '547899' door Bart Brouwer

CambodjaBattambang

CambodjaBattambang

Rijstpapier productie

Bart Brouwer

Battambang-provincie is de grootste rijst-producerende provincie van Cambodja. Hier is een vrouw bezig met het maken van rijstpapier in een van de dorpjes buiten Battambang. Het rijstpapier wordt gebruikt om spring rolls van te maken. Op mijn website staat een fotoserie die het hele proces van de rijstpapier productie laat zien: www.bartbrouwerphotography.com/#/rice-paper-production-in-battambang

'547768' door Bart Brouwer '547768' door Bart Brouwer

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Tirta Empul tempel

Bart Brouwer

De Tirta Empul tempel is een Hindoeïstische water tempel gelegen nabij het centrum van Tampaksiring, Bali, Indonesië. Het tempelcomplex is beroemd om zijn heilige bronwater (Tirta Empul betekent heilige bron in het Balinees), waar Balinese Hindoes reinigingsrituelen uitvoeren.

'547594' door Bart Brouwer '547594' door Bart Brouwer

AustraliëTasmanië

AustraliëTasmanië

Wineglass Bay II

Bart Brouwer

Wineglass Bay ontleent haar naam aan de donkerrode kleur van het water ten tijden van de walvisvangst, toen walvisjagers hun prooi hier aan land brachten. Tegenwoordig is het water van deze prachtige baai in Tasmanië louter nog turquoise gekleurd, omrandt door het witte strand in de vorm van een bijna perfecte halve maan. Wineglass Bay ligt in het Freycinet National Park, gelegen op het gelijknamige schiereiland. Er zijn vele wandelroutes door de indrukwekkende landschappen die het national park rijk zijn. Een aanrader is de 'Wineglass Bay walk', een steile wandeling naar een hooggelegen punt waarvandaan je een prachtig uitzicht over Wineglass Bay hebt. Vanaf daar kun je eventueel aan de andere kant naar beneden om het strand van dichtbij te bewonderen.

'546865' door Bart Brouwer '546865' door Bart Brouwer

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Mzinyathi V

Bart Brouwer

Deze vrouwen wonen in Mzinyathi, een peri-urbane nederzetting ongeveer 30 km ten noordwesten van Durban, Zuid-Afrika. Het gebied valt onder traditioneel gezag en de meeste mensen beoefenen nog steeds oude Zulu rituelen. De nederzetting heeft een vrij landelijk karakter en is uitstrekt over een groot en heuvelachtig gebied. De aantrekkelijke mix tussen stad en platteland trekt veel mensen naar Mzinyathi, wat leidt tot snelle verdichting. Er worden in hoog tempo nieuwe huizen gebouwd, waardoor het karakter van het gebied snel dreigt te veranderen.

'545933' door Bart Brouwer '545933' door Bart Brouwer

ChinaKanton

ChinaKanton

Straatmarkt Guangzhou

Bart Brouwer

Een rokende voorbijganger met fiets op een drukke straatmarkt in Guangzhou, China. De markt vormt een groot contrast met de moderne en populaire Shangxiajiu winkelstraat waarnaast het gelegen is, en is precies wat je je voorstelt bij een markt in China. Als enige westerling op de markt werd ik vaak belangstellend nagekeken door de Kantonezen.

'543059' door Bart Brouwer '543059' door Bart Brouwer

CambodjaSiem Reap

CambodjaSiem Reap

Metselaar II

Bart Brouwer

Een metselaar in Psah Chas (letterlijk "oude markt") in Siem Reap, Cambodja. Toen de goedlachse man in de gaten kreeg dat ik in het geniep foto's van hem aan het maken was terwijl hij druk bezig was met metselen, stopte hij even met z'n werk om – met metseltroffel in de hand – voor mij te poseren.

'542883' door Bart Brouwer '542883' door Bart Brouwer

Lesotho

Lesotho

Sangoma

Bart Brouwer

Een portret van een traditionele genezer, of Sangoma, in een klein dorpje in Botha-Bothe, een landelijk gebied in het noordoosten van Lesotho. Traditionele genezers hebben veel aanzien en macht in de Basotho cultuur. Ze spelen een belangrijke rol in de gezondheidszorg, maar ook in het uitvoeren van verschillende rituelen. Sangomas worden allerlei magische krachten toegedicht, zo zouden ze de toekomst kunnen zien en kunnen praten met voorouders.

'542804' door Bart Brouwer '542804' door Bart Brouwer

Zuid-AfrikaDrakensbergen

Zuid-AfrikaDrakensbergen

Basotho herders

Bart Brouwer

Een groep Basotho herders zit aan de top van de Tugela Falls in de Drakensbergen in Zuid-Afrika. De 947 meter hoge Tugela Falls is een van 's werelds hoogste watervallen en de hoogste in Afrika. Dit gedeelte van de Drakensbergen vormt de grens tussen Lesotho en de Zuid-Afrikaanse provincie KwaZulu-Natal, dat zich verder uitstrekt tot in het noordoosten van Lesotho. Op mijn website staat een fotoserie van de Basotho herders met meer uitgebreide tekst: www.bartbrouwerphotography.com/#/basotho-shepherds-in-drakensberg

'542757' door Bart Brouwer '542757' door Bart Brouwer

Lesotho

Lesotho

Lesotho

Bart Brouwer

Een portret van een – ik vermoed – (groot)vader met zijn (klein)dochter in een klein dorpje in Botha-Bothe, een landelijk gebied in het Noordoosten van bergkoninkrijk Lesotho. De vallei waarin het dorpje gelegen is wordt omgeven door hoge, groene bergen en ligt dichtbij de grens met Zuid-Afrika.

'539928' door Bart Brouwer '539928' door Bart Brouwer

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Pietermaritzburg

Bart Brouwer

Een portret van een man in Pietermaritzburg, de hoofdstad van de provincie KwaZoeloe-Natal in Zuid-Afrika. Pietermaritzburg ligt op ongeveer een uur rijden ten westen van Durban en is daarom uitermate geschikt voor een dagtrip tijdens een verblijf in Durban.

'539510' door Bart Brouwer '539510' door Bart Brouwer

CambodjaSiem Reap

CambodjaSiem Reap

Metselaar

Bart Brouwer

Een metselaar in Psah Chas (letterlijk "oude markt") in Siem Reap, Cambodja. Toen de man in de gaten kreeg dat ik in het geniep foto's van hem aan het maken was terwijl hij druk bezig was met metselen, stopte hij even met z'n werk om – met metseltroffel in de hand – voor mij te poseren.

'539277' door Bart Brouwer '539277' door Bart Brouwer

VanuatuMalakula

VanuatuMalakula

Dakbedekking

Bart Brouwer

Deze mensen zijn bezig met het verschepen van geweven palmbladeren van het eiland Malakula in Vanuatu naar het kleine eiland in de achtergrond. De palmbladeren worden gebruikt als dakbedekking, zoals bij het merendeel van de huizen in Vanuatu het geval is.

'538034' door Bart Brouwer '538034' door Bart Brouwer

AustraliëBroome

AustraliëBroome

Cable Beach

Bart Brouwer

Een lange sluitertijd opname (5 seconden) van Cable Beach, het strand bij Broome in het noordwesten van Australië, ongeveer 20 minuten na zonsondergang. Het 22 kilometer lange zandstrand is vernoemd naar de telegraafkabel die in 1889 is aangelegd tussen Broome en Java.

'537936' door Bart Brouwer '537936' door Bart Brouwer

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Zebra's

Bart Brouwer

Umgeni Valley Nature Reserve is een klein wildreservaat in het hart van Kwazoeloe-Natal, gelegen in een door de Umgeni rivier gecreëerde vallei, minder dan 1,5 uur ten noordwesten van Durban. Naast zebra's kun je er giraffen en verschillende soorten antilopen vinden. Met meer dan 200 vogelsoorten is het gebied ook een paradijs voor vogelliefhebbers.

'537835' door Bart Brouwer '537835' door Bart Brouwer

CambodjaPhnom-Penh

CambodjaPhnom-Penh

Central Market

Bart Brouwer

Deze mevrouw verkoopt groente in de Central Market van Phnom Penh, Cambodja. Tijdens een verblijf in Phnom Penh is een bezoek aan de levendige Central Market zeker aan te raden.

'536771' door Bart Brouwer '536771' door Bart Brouwer

ItaliëPiemonte

ItaliëPiemonte

Barolo

Bart Brouwer

Barolo is een gemeente in Piemonte, in het noordwesten van Italië. Het is een belangrijke wijnproducerende regio die bekend staat om zijn gelijknamige wijn. Het op een heuvel gelegen dorpje kijkt uit over de vele omliggende wijngaarden. De voornaamste bezienswaardigheid, of eigenlijk de enige noemenswaardige bezienswaardigheid in het kleine dorpje, is de oude Castello Falletti, een kasteel dat stamt uit de 10e eeuw. Verder zijn er veel verschillende wijn winkels, waar vooral erg goede rode wijnen gekocht (en geproefd) kunnen worden.

'536527' door Bart Brouwer '536527' door Bart Brouwer

ItaliëPiemonte

ItaliëPiemonte

La Morra

Bart Brouwer

Het uitzicht over de vele wijngaarden rond La Morra, een pittoresk op een heuvel gelegen dorpje in Piemonte, in het noordwesten van Italië. La Morra is een van de belangrijkste wijndorpen van Piemonte.

'536352' door Bart Brouwer '536352' door Bart Brouwer

ItaliëPiemonte

ItaliëPiemonte

Fietser in Bra

Bart Brouwer

In tegenstelling tot de locatie van mijn vorige foto (Cinque Terre) was het in Bra – een stad in het noordwesten van Italië – uitgestorven toen ik er afgelopen zaterdag door de straten slenterde. Dit zal ongetwijfeld met de hoge temperatuur en de siesta te maken hebben gehad. Op culinair gebied speelt de stad een belangrijke rol. Het is de geboorteplaats van de activist Carlo Petrini, de grondlegger van de 'Slow Food' beweging en 's werelds eerste University of Gastronomic Sciences.

'536227' door Bart Brouwer '536227' door Bart Brouwer

ItaliëCinque Terre

ItaliëCinque Terre

Manarola

Bart Brouwer

Cinque Terre (vijf landen) is typisch zo'n plek waarvan je zegt: "Ja, ik zie wel dat het hier erg mooi moet zijn. Zonder de toeristen". De smalle straatjes van de vijf pittoreske kustdorpjes in Ligurië in het noordwesten van Italië staan bol van de souvenir shops, restaurantjes en andere op toeristen gerichte winkels. Continue dacht ik aan hoe het moet zijn voor de inwoners van de vijf ooit slaperige dorpjes, die nu vanaf hun balkonnetje de hordes toeristen voorbij zien komen. De dorpjes, die in 1997 zijn opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO, zijn de afgelopen jaren uitgegroeid tot een populaire bestemming voor cruiseschepen en bustochten. Er zijn nu plannen om het aantal toeristen te beperken, door nog maximaal 1,5 miljoen bezoekers per jaar toe te laten, waar dit er vorig jaar nog 2,5 miljoen waren. Toegegeven; tegen het eind van de middag, wanneer de laagstaande zon de gekleurde huisjes in Manarola warm belichtte en het aantal toeristen in de straatjes sterk was afgenomen werd het er een stuk sfeervoller. Manarola is gesticht in de twaalfde eeuw en is daarmee het oudste van de 'Cinque Terre'. De vijf dorpjes – Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola, en Riomaggiore – zijn verbonden met smalle wandelpaden over steile kliffen, maar kunnen ook per trein bereikt worden.

'535452' door Bart Brouwer '535452' door Bart Brouwer

CambodjaAngkor en Siem Reap

CambodjaAngkor en Siem Reap

Angkor Wat

Bart Brouwer

Een jonge boeddhistische monnik in Angkor Wat, de toeristische trekpleister van Cambodja. Ik was in de tempel rond zonsondergang terwijl de meeste toeristen op een andere locatie waren om de zonsondergang te kunnen zien. Hierdoor was het heel rustig in de tempel. Dit zorgde – samen met het mooie licht en meerdere monniken die rondliepen in een soort van buitenplaats van de tempel – voor een magische ervaring.

'535290' door Bart Brouwer '535290' door Bart Brouwer

CambodjaPhnom-Penh

CambodjaPhnom-Penh

Kip

Bart Brouwer

Een poelier en haar dochter aan het werk in de Central Market van Phnom Penh, Cambodja. Tijdens een verblijf in Phnom Penh is een bezoek aan de levendige Central Market zeker aan te raden.

'534767' door Bart Brouwer '534767' door Bart Brouwer

CambodjaAngkor

CambodjaAngkor

Boeddhistische Monnik

Bart Brouwer

Een boeddhistische monnik zit tussen de pilaren van Angkor Wat, de toeristische trekpleister van Cambodja. Ik was in de tempel rond zonsondergang terwijl de meeste toeristen op een andere locatie waren om de zonsondergang te kunnen zien, waardoor het er heel rustig was.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier