Cinque Terre

Schilderachtige, kleurrijke en rotsige kuststrook omschrijft Cinque Terre in grote lijnen. Het bestaat uit vijf dorpen: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. De dorpjes liggen aan de steile, hogen kliffen. Met de auto zijn de dorpjes vrijwel onbereikbaar. Ze worden verbonden met een spoorlijk en door kustwandelplaatsen. Wandelend langs deze route gaan is toch wel het meest aan te raden.

Informatie over Cinque Terre

Beste foto's & tips van Cinque Terre

'440705' door NanneThewis2013 '440705' door NanneThewis2013

ItaliëCinque Terre

ItaliëCinque Terre

Cinque Terre

NanneThewis2013

Cinque Terre betekend 5 dorpen. Deze 5 dorpen kan je langs de kustlijn bewandelen. Dit wandelpad wordt ook wel het liefdespad genoemd. Er valt veel te zien, de dorpen zijn sfeervol. Wel goede wandelschoenen aantrekken. Als je minder wilt wandelen, kan je ook de trein nemen. De trein komt langs alle 5 dorpen.

'447622' door anne20 '447622' door anne20

ItaliëCinque Terre

ItaliëCinque Terre

Cinque terre

anne20

Wandeltocht bij Cinque Terre, tussen de doprjes Vernazza en Corniglia. Tijdens deze wandeltocht heb je fantastische vergezichten op de dorpjes en de zee. Een echte aanrader voor wandel liefhebbers.

'460451' door rosalievandermark '460451' door rosalievandermark

ItaliëCinque Terre

ItaliëCinque Terre

Vlinder

rosalievandermark

Een heerlijke zomerdag in het mooie Italiaanse Cinque Terre. Tijdens de break zag ik een groepje vlinders heen en weer fladderen. Ze waren snel en niet niet bij te houden. Na veel geduld nam er één een break, en op dat moment stond in oog in oog met de vlinder. Yes, hebbes! P.s. heeft iemand een idee welk soort dit is?

Kaart van Cinque Terre en omgeving