Cinque Terre

Schilderachtige, kleurrijke en rotsige kuststrook omschrijft Cinque Terre in grote lijnen. Het bestaat uit vijf dorpen: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. De dorpjes liggen aan de steile, hogen kliffen. Met de auto zijn de dorpjes vrijwel onbereikbaar. Ze worden verbonden met een spoorlijk en door kustwandelplaatsen. Wandelend langs deze route gaan is toch wel het meest aan te raden.

Informatie over Cinque Terre

Beste foto's & tips van Cinque Terre

'503028' door Sandral '503028' door Sandral

ItaliëCinque Terre

ItaliëCinque Terre

Manarola

Sandral

Één van de vijf lieflijke dorpen langs een grillige kust met schitterende uitzichten over zee, verbonden door een wandelpad en een treinspoor (stations bij Manarola en Vernazza), dus autovrij. Wij waren met de camper op de camping, eventueel de taxi/trein nemen en gewoon de dag erop verder,daar waar je gebleven bent. Het pad is 11 kilometer lang en kan op 1 dag in 5 uur gewandeld worden, en je hoeft echt geen geoefende wandelaar te zijn!

'498271' door EvelineVanPutten '498271' door EvelineVanPutten

ItaliëCinque Terre

ItaliëCinque Terre

Manarola (Cinque...Te

EvelineVanPutten

Tijdens onze vakantie in Italië besloten we naar Cinque Terre te gaan. Cinque Terre is een Nationaal Park, dat bestaat uit vijf lieflijke dorpjes, die zijn opgenomen op de Unesco Werelderfgoedlijst. Wandelend en klimmend tussen de wijnranken, bossen en rotsen kun je je verplaatsen van dorpje naar dorpje. Helaas zijn op dit moment niet alle paden open wegens een aardverschuiving. Het is erg bijzonder om vanaf de heuvel neer te kijken op de bijzonder kleurrijke dorpjes. Manarola is een fantastisch mooi dorpje op het uiterste puntje van een klip. Het is helemaal omringd met terrassen met wijnranken. Het haventje is zo klein, dat de boten op de rotsen getrokken moeten worden. Je ziet dan ook door het hele stadje kleine bootjes op de straat staan. Dit dorpje is echt het meest fotogenieke dorpje!

'524053' door JannavEek '524053' door JannavEek

ItaliëCinque Terre

ItaliëCinque Terre

Neem bij Monterosso..

JannavEek

Zicht op Monterosso al Mare, het grootste dorp van de Cinque Terre. Naast een pittoresk vissershaventje met vele kleurige kleine bootjes heeft Monterosso als enige een bredere baai met zandstrandje. Hier staan we aan het begin van de wandeling naar het volgende dorp, Vernazza. Het is het enige kustpad wat op het ogenblik nog open is, dus wel druk. De start is een heftige klim, vele trappen de hoogte in. En dan sta je opeens voor een kassa om 5 euro toegang te betalen, ongeveer waar ik hier sta om de foto te schieten. Over deze wandeling tussen de wijnranken door met een prachtig onbelemmerd uitzicht over zee, doe je ruim twee uur. De meeste paden stijgen en dalen voortdurend, de klimmetjes zijn vaak steil (veel in de rotsen uitgehouwen trappen!) maar nooit heel lang en goed te doen.

Laat kaart zien