Broome

Broome ligt aan de Great Northern Highway op zo'n 2.200 kilometer ten noordoosten van Perth. De stad telt zo'n 11.500 inwoners, heeft een steppeklimaat en de economie draait vooral op de parelvisserij en het toerisme, dat steeds meer in opkomst is. De stad heeft ook een internationale luchthaven, Broome International Airport.

Informatie over Broome

Beste foto's & tips van Broome

'341674' door akerkvliet '341674' door akerkvliet

AustraliëBroome

AustraliëBroome

Spiegelbeeld op een..

akerkvliet

Tijdens een rit op een Trike door Broome dacht ik krijg ik mijzelf op de foto? Ik zag de spiegeling in de koplamp en dacht dat zou nou een mooie foto kunnen zijn..

'429774' door barbaraharkema '429774' door barbaraharkema

AustraliëBroome

AustraliëBroome

Krabben balletjes

barbaraharkema

De Krabben hebben een verbazingwekkende manier om hun huizen te bouwen. Het lijkt namelijk net kunst. Deze krabben maken hun huizen diep onder het zand en maken tijdens het uitgraven hiervan kleine zandballetjes. Deze gooien ze vervolgens op het strand waardoor er mooie creaties ontstaan.

'332802' door Barend01 '332802' door Barend01

AustraliëBroome

AustraliëBroome

Baobab boom aan de...

Barend01

Als je drie weken door de Outback hebt geretrokken, is het op zich al een verademing om de zee/oceaan weer te zien. In het noorden van Western Australia , aan het einde van Gibb River Road, ligt het parelvissersdorpje Broome. En ja, zeg nu zelf ....

Laat kaart zien