AnoekvandenBiggelaar

'1091651' door AnoekvandenBiggelaar '1091651' door AnoekvandenBiggelaar

RuslandMoskou

RuslandMoskou

Zonnig Moskou

AnoekvandenBiggelaar

In het prachtige Moskou is mooi en modern park wat het Zaryadye park heet. Ik voelde me even in een Teletubbie landschap waar iedereen langs elkaar af liep en niet naar elkaar om keken. Erg druk om je heen veel mesen, heel veel verschillenden mensen. De weg naar de plek toe waar ik deze foto heb genomen was vreselijk. door de mensen massa heen worstelen. en ook nog eens op je spullen letten het was echt chaotisch. Maar dan kom je hier op deze plek en je kijkt om je heen je staat op een brug boven het water. De mensen massa laat je letterlijk even achter je om even te genieten van het uitzicht en de zonnen stralen die op me gezicht vallen. Even voor me gevoel uit de mensen massa. Voordat ik me weer omdraai blijf ik nog even genieten.

'1091406' door AnoekvandenBiggelaar '1091406' door AnoekvandenBiggelaar

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Zonsondergang

AnoekvandenBiggelaar

Een lekkere avond wandeling met de zonsondergang op de achtergrond. De hond met baasje liepen heel langzaam voorbij, genoten echt van de omgeving en van het moment. De donkere wolken verraden het weer wat er die dag was. regen achtig en somber weer, maar gelukkig is er aan het einde van de dag toch nog een mooie zonsondergang. Het geeft je rust, na een hele lange dag is het erg fijn om zo je dag af te sluiten. Het baasje met de hond komen wel echt op het perfecte moment langs lopen. Ze lopen nu precies onder de ondergaande zon. mooi Castricum aan zee!

'1091337' door AnoekvandenBiggelaar '1091337' door AnoekvandenBiggelaar

LuxemburgLuxemburg

LuxemburgLuxemburg

Eenzame boom

AnoekvandenBiggelaar

De eenzame boom, Deze boom kwam ik tegen toen ik op vakantie was in Luxemburg. Speciaal voor dit plaatje ben ik stil gaan staan met de auto om dit foto te schieten. De boom staat eenzaam maar word opgepakt door de natuur. Door alles wat samen komt is de natuur een geheel. Lucht en landschap word samen gevoegd door de boom tot een geheel beeld. De wolken partijen geven aan dat de zon er door heen wil komen, maar het niet helemaal lukt. Helaas ben ik het origineel kwijt en heb ik alleen nog de zwartwit versie. Zelf vind ik de zwartwit versie ook sterker dan de kleur.

'1091336' door AnoekvandenBiggelaar '1091336' door AnoekvandenBiggelaar

Groot-BrittanniëNewcastle

Groot-BrittanniëNewcastle

Land in zicht

AnoekvandenBiggelaar

Met DFDS met de boot naar Newcastle geweest. Vanuit de bood hadden we een prachtig zicht toen we de haven binnen kwamen varen. vanuit onze kajuit konden we door het raampje kijken naar buiten kijken. Buiten was het erg koud. Een leuke ervaring om zo naar een stad te gaan. Een keer een andere manier van reizen die ik nu ook weer kan af vinken. De stad Newcastle zelf is ook erg mooi om te bezoeken, zelf ben ik er maar 1 dag geweest, maar voor de stad zelf is dit ook voldoende, maar om deze stad heen is nog veel meer mooie natuur en steden die je kan bezoeken.

'1091335' door AnoekvandenBiggelaar '1091335' door AnoekvandenBiggelaar

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Hallo spiegel

AnoekvandenBiggelaar

Het prachtige meertje in Sint-Michielsgestel. Met de zon op de achtergrond lijkt het op een lekker warme dag, maar schijn bedriegt. Harde wind vries kou, -9 helemaal niet warm, waar wel een super mooie plek om te zijn. Heerlijke plek om te wandelen in het bos en ook nog eens dicht bij de stad Den Bosch, maar waar je op deze plek helemaal geen besef van hebt. Op deze plek zijn er afgelopen jaren vele bomen gekapt, omdat het meer anders steeds kleiner zou worden en zelfs zou kunnen verdwijnen. En we willen natuurlijk dat deze plek gewoon blijft bestaan.

Community updates


REISREPORTER OP DE COVER
14-01-2021 Bij de abonnees is hij inmiddels al op de mat gevallen: de nieuwste editie van Columbus Travel. En misschien herkenden sommigen van jullie het coverbeeld wel: het is de prachtige foto van Antwan, die hij schoot in Myanmar en die eerder al tot topfoto werd uitgeroepen. Antwan, nogmaals van harte gefeliciteerd met deze foto en natuurlijk met de cover!

OOK IN EDITIE 96:
De vaste rubriek The Best of Columbus Community, met prachtige foto's van JoshuaX, Ellen69 en CDahlkamp. Columbus-editie 96 is verkrijgbaar via onze  webshop.

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

TERUGBLIKKEN EN VOORUITKIJKEN
30-12-2020 Op de valreep van 2020 wil ik jou graag namens het voltallige Columbus Travel-team hartelijk bedanken voor je enthousiaste deelname aan het mooiste online reizigersplatform van Nederland. Dit jaar was voor ons als gepassioneerde reizigers natuurlijk een bijzonder moeilijke tijd, en het was mooi om te zien dat leden de community bleven gebruiken om elkaar te inspireren en vooruit te kijken. Vooruitkijken blijven we ook vanuit de redactie doen, hoe lastig dit ook is in coronatijd. We willen dan ook graag van de gelegenheid gebruikmaken om je een korte update te geven over de community in 2021. Lees meer >

OPROEP
30-12-2020 Wat was voor jou dé reisbestemming van dit bizarre jaar? Ben je Nederland gaan (her)ontdekken of afgereisd naar bijzondere stukjes Europa, weg van de massa, toen we afgelopen zomer verantwoord de grens over konden? Deel je favoriete reisbestemming van 2020 via deze pagina. Foto’s zijn welkom! De beste vondsten verzamelen we voor een artikel over de beste reisbestemmingen van 2020. Meedoen kan t/m 7 januari 2021.

OOK IN EDITIE 95:
08-12-2020: De vaste rubriek The Best of Columbus Community. Dit keer geven communityleden tips over hoe je je dierenfoto's naar een hoger niveau kunt tillen en worden communityleden Henk Vanetië, Ina Wisse, Miranda Noomen en Jessi van Dijck  in het zonnetje gezet. Columbus-editie is ook verkrijgbaar via onze webshop.

NIEUWE FOTOWEDSTIJD
04-12-2020 In december maak je wederom kans op fantastische prijzen door een mooie foto van jouw favoriete bos of boservaring in te sturen. Wat dacht je van wandelschoenen van Grisport en The North Face, rugzakken van Vaude en Kapten & Son, een winterjas van Regatta en natuurlijk weer een prachtig natuurhuisje in het bos?!  Zo doe je mee >

week 03 | Community-toppers


Le Mont Saint. Michel. Foto: Esthers
1. Topfoto & -tip: Le Mont Saint Michel door Esthers
2. Review: Gelderland, Nederland door Henk Vanetie
3. Communitylid van de week: AGrotewal
4. Nieuwkomer: Carmen Castricum

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik