South Georgia beste reistijd

Het weer op South Georgia

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor South Georgia te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is op South Georgia? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis.
 

Beste reistijd voor South Georgia

De beste reistijd om South Georgia te bezoeken is januari-februari. In januari is de temperatuur gemiddeld 8°C. In de winter vriest het, maar de temperatuur is zelden lager dan -5°C. westelijke wind zorgt voor een fijn klimaat aan de oostkust. Hierdoor kan het er zomers warmer dan 20°C worden.

 

 


Reisadvies
Voor South Georgia en South Georgia geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
Antarctica heeft geen feestdagen.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over South Georgia

Beste foto's & tips van South Georgia

'161996' door Bowral '161996' door Bowral

AntarcticaSouth Georgia

AntarcticaSouth Georgia

Koninkrijk

Bowral

Op South Georgia (een banaanvormig eiland met een oppervlakte van circa 3.700 km2) leven zo'n 200.000 koningspinguïns. De koningspinguïn is de een na grootste pinguïn en is 95 cm groot. Op het eiland vind je diverse grote kolonies, waaronder die bij Fortuna Bay.

'549404' door deerik '549404' door deerik

AntarcticaSouth Georgia

AntarcticaSouth Georgia

Nog 1x omkijken....

deerik

South Georgia en vooral St. Andrews bay is het paradijs voor de Koningspinguïn. Op dit stukje South Georgia staan er zo'n 400.000 te poseren. Ik adviseer iedereen die een boottocht naar Antarctica maakt, de XL variant te nemen en dit desolate stukje aarde te bezoeken. Na een indrukwekkende middag ben ik hier, over het strand, op weg terug naar de zodiacs die ons weer terug aan boord van het expeditie schip gaan brengen. Nog 1 keer omkijken, nog 1 keer genieten van de pinguïns in de late namiddag zon.

'484127' door deerik '484127' door deerik

AntarcticaSouth Georgia

AntarcticaSouth Georgia

Heel veel pinguïns

deerik

Hoe veel??? Die het weet mag het zeggen... Koningspinguïns zover het oog reikt. Honderden, duizenden, honderdduizenden. Op de zodiak terug naar ons schip, zat er een dame van ± 70 jaar oud in tranen naast me. Ik vroeg haar wat er was en of ik iets voor haar kon doen. Nee zei ze... ik ben hier voor de 5e of 6e keer en het blijft zo'n diepe indruk op mij maken. Pfff damm ik voelde met haar mee. Het maakte Heeeel veeeel indruk, Priceless!!!

Laat kaart zien

Laatste South Georgia artikelen

Hilarisch: pinguïns hebben de touwtjes niet in handen

Pinguïn versus touw! Een groepje pinguïns in South-Georgia probeert over een laag gespannen touw te stappen met hun korte pootjes, en dat levert een heel gevecht met het touw op! Kijk snel wie er wint!

Pinguïn versus touw! Een groepje pinguïns in South-Georgia probeert over een laag gespannen touw te stappen met hun korte pootjes, en dat levert een h...