Falkland eilanden

De Falklandeilanden is een eilandengroep in de zuidelijke Atlantische Oceaan, ten oosten van zuidelijk Argentinië. Hoewel het officieel Brits overzees gebied is, wordt de archipel door Argentinië geclaimd. De twee grootste eilanden zijn West-Falkland en Oost-Falkland en daarnaast telt het honderden andere eilandjes.

Informatie over Falkland eilanden

Beste foto's & tips van Falkland eilanden

'416271' door antwan '416271' door antwan

AntarcticaFalkland eilanden

AntarcticaFalkland eilanden

Koningspinguïn met...

antwan

Deze foto is genomen op de Falkland eilanden. Hier leeft de best bereikbare kolonie koningspinguïns ter wereld. Op enkele uren hobbelen, dwars door een moerasgebied, vanaf Stanley vind je een kolonie met ongeveer 600 pinguïns. Het is hier een drukte van jewelste en een komen en gaan van deze prachtige beesten. Als je dan ook nog een beetje geluk hebt zie je ook nog een pinguïn met jong.

'241313' door deerik '241313' door deerik

AntarcticaFalkland eilanden

AntarcticaFalkland eilanden

Eigenwijs

deerik

Nog even een portretje van de meest eigenwijze pinguinsoort, de 'Rockhopper'. Ze broeden op onmogelijke plekjes en met hun wilde kapsel stelen ze helemaal de show.

'334367' door Bowral '334367' door Bowral

AntarcticaFalkland eilanden

AntarcticaFalkland eilanden

Shag

Bowral

Een 'imperial shag', ook wel 'Blue-eyed shag genoemd, bij West Point op de Falklands. De vogel is familie van de aalscholvers en komt voor in het zuiden van Zuid-Amerika. Ik heb ze ook gezien op het Antarctisch schiereiland. Kenmerkend voor deze vogel zijn de blauw geringde ogen en de geel/oranje knobbel boven de snavel. Ze voeden zich voornamelijk met vis.

Laat kaart zien